Κυριακή, 22 Απριλίου 2007

Ημερίδα του ΒΕΑ για το παρεμπόριο


Ημερίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας με θέμα:
«Έλεγχος του Παρεμπορίου και ανάγκη στήριξης της Ελληνικής Παραγωγής, της Εργασίας και της Εθνικής Οικονομίας  στο ΚΥΒΕ 22-4-2007»

Ένωσαν τις φωνές τους οι Έλληνες βιοτέχνες, έμποροι, επαγγελματίες στην εκδήλωση που οργανώθηκε από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας για το παρεμπόριο που κλονίζει τα θεμέλια της Ελληνικής Οικονομίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν όλα τα Επιμελητήρια της Αττικής σε επίπεδα ηγεσίας τους καθώς και τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης.

Συναρμόδιοι φορείς ΙΝ.ΚΑ, ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ, Ελληνική Αστυνομία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκπρόσωποι της Πολιτείας και των Πολιτικών Κομμάτων και πλήθος βιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων, κατέληξαν σε συγκλίνουσες προτάσεις.

Χρειάζεται κατ’ αρχήν η πολιτική βούληση η οποία και δηλώθηκε από τον Γ.Γ. Εμπορίου κ. Γιάννο Μπενόπουλο ο οποίος σημειώνει ότι η ανοχή θα είναι μηδενική.

Η εκδήλωση ανέδειξε τόσο χρήσιμα αριθμητικά στοιχεία όσο και ουσιαστικά συμπεράσματα τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν στην σωστή κατεύθυνση με αποφασιστικότητα και δυναμισμό, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΒΕΑ κ. Παύλος Ραβάνης, γιατί όπως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πρωτόπαπας σημειώνει απαιτείται πρωταρχικά πολιτική βούληση σύγκρουσης με τα ισχυρά συμφέροντα του παρεμπορίου.

Τα συμπεράσματα όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τον Οικονομικό Επόπτη ΒΕΑ κ.Μαραγκουδάκη φαίνονται πιο κάτω:

Διαπιστώθηκε  κατ’ αρχήν ότι το παρεμπόριο, παρά τις βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια του θεσμικού πλαισίου και την κάποια ενίσχυση της ελεγκτικής διαδικασίας δεν έχει αντιμετωπιστεί. Πλάι  στο παρεμπόριο δρόμου, μέσα από αδιαφανείς και αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες ξαπλώνονται όλο και περισσότερο οι πάγκοι με τα προϊόντα μεταποίησης στις λαϊκές και ξεφυτρώνουν κάθε λογής παζάρια και πανηγύρια, θρησκευτικά και εμπορικά. Οι διαδικασίες χορήγησης των αδειών δεν είναι διαφανείς όπως κατήγγειλε και ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού κ. Λαφαζάνης, ενώ ο Γ.Γ. Εμπορίου σημείωσε ότι  έχουν υπάρξει ακόμη και παραπομπές Δημάρχων στον Εισαγγελέα.


Η αναγκαιότητα περαιτέρω αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου είναι σαφής:
 • Για την ποινικοποίηση των διοικητικών κυρώσεων
 • Για τον περιορισμό των διακινουμένων στο υπαίθριο εμπόριο προϊόντων και τον συστηματικό τους έλεγχο από πλευράς ποιότητας και εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων του υπαίθριου εμπορίου, αλλά και των καταστημάτων αλλοδαπών.

Σε σχέση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς διαπιστώθηκε η ανεπάρκεια τους και η ανάγκη ενίσχυσης και των μικτών συνεργείων ελέγχου καθώς και άρσης των  επικαλύψεων και απόδοσης αποφασιστικής αρμοδιότητας στην δίωξη, σύλληψη παραβατών, κατάσχεση και άμεση καταστροφή των παράνομων διακινούμενων προϊόντων.

Χαρακτηριστική είναι η ενημέρωση που δόθηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημητρόπουλο για το ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη από τις Περιφέρειες οι απαιτούμενες για ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποφάσεις.(Το ΒΕΑ δεσμεύθηκε ώστε μεσω της Επιτροπής παρεμπορίου να δοθεί λύσει στην κατεύθυνση αυτή και στην πρόταση του κ. Δημητρόπουλου για νομοθετική ρύθμιση που θα ενισχύσει την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.).

Ο Γ.Γ. Εμπορίου κ. Μπενόπουλος παραδέχθηκε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν είναι δυνατόν να ασκούνται παντού. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η άμεση εφαρμογή της πρότασης για 4ψήφια γραμμή καταγγελιών και η εφαρμογή πρότασης για εισαγγελική παραγγελία που θα ενισχύσει το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η στελέχωση των υπηρεσιών, όπως της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι απόλυτη αναγκαιότητα, καθώς και η επίσπευση της Μηχανογράφησης.

Άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις που αναφέρθησαν ήταν:

 • Να τροφοδοτείται με προτάσεις η Επιτροπή του άρθρου 108 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου μετέχουν εκπρόσωποι εμπειρογνώμονες όλων των κρατών, (πρόταση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ.Χατζηδάκη).
 • Να αξιοποιηθεί και η Οικονομική-Κοινωνική Επιτροπή της Ε.Ε. (πρόταση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ασημακόπουλο).
 • Παράδειγμα των πιο πάνω η ενεργοποίηση ρήτρας για την εισαγωγή παπουτσιών από την Κίνα που επιτεύχθηκε με την συμβολή του Ευρωβουλευτή κ. Χατζηδάκη, στην οποία πρέπει να δοθεί συνέχεια με ανάλογες πρωτοβουλίες.
 • Να υπάρχει παρέμβαση έτσι ώστε να γίνει προαπαιτούμενο η απαγόρευση της παιδικής εργασίας και ο σεβασμός ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για την εισαγωγή προϊόντων από χώρες χαμηλού κόστους εργασίας και να καταπολεμηθεί το εργασιακό και φορολογικό damping. (Πρόταση του Προέδρου του ΒΕΑ κ. Π. Ραβάνη)
 • Να αναδειχθεί η ευθύνη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που με ζητούμενο την ακροαματικότητα  «παίζουν» το πρόβλημα του παρεμπορίου ως παιγνίδι «κλέφτες &αστυνόμοι».
 • Να εφαρμοστεί πρόταση και το ΥΠ.ΑΝ. να αναλάβει άμεση εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών από τον Τύπο και τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα σχετικά με τους κινδύνους αγορών από το παρεμπόριο και τις συνέπειες που έχουν οι αγορές αυτές στην Ελληνική παραγωγική βάση, τις θέσεις εργασίας, την Εθνική μας Οικονομία.
 • Το ΒΕΑ θα συνεχίζει τη συγκρότηση Ανοικτού Παρατηρητηρίου για το Παρεμπόριο που θα λειτουργεί ως δεξαμενή συλλογής και διανομής σχετικών προτάσεων, δράσεων και ειδήσεων και θα προτείνει στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων την καθιέρωση ενός Δεκαήμερου Πανελλαδικών Δράσεων κατά του Παρεμπορίου τον Απρίλιο κάθε χρόνου.
 • Να μηχανογραφηθεί στις Νομαρχίες και τους Δήμους το Μητρώο με με τα άτομα που διαθέτουν άδειες άσκησης υπαίθριου εμπορίου και οι Δήμοι και Νομαρχίες να επιδεικνύουν κοινωνικό πρόσωπο αλλά με πραγματικά κριτήρια και όχι γνώμονα τα ταμειακά τους έσοδα.
 • Να ενταχθεί το πλανόδιο εμπόριο στο αναμορφούμενο Γενικό Μητρώο Επιμελητηρίων και να έχουν συμμετοχή τα Επιμελητήρια στην έκδοση και τον έλεγχο των αδειών.
 • Να δημιουργηθούν υποδομές για τα παζάρια και την άσκηση του υπαιθρίου εμπορίου.
 • Να αναζητηθεί η άσκηση του παρεμπορίου και σε άλλες εκφράσεις του όπως στο παρεμπόριο των μεγάλων αλυσίδων και καταστημάτων και στην δημιουργία προϊόντων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές και παραπλανούν τον καταναλωτή.

Στατιστικές και αριθμητική απεικόνιση του φαινομένου

 • 350 καταστήματα Κινεζικά λειτουργούν στον Πειραιά (στα περισσότερα εξ αυτών εκτός της λιανικής πώλησης διεξάγεται χονδρεμπόριο.
 • 130 λαϊκές διεξάγονται συνολικά στην Αθήνα , 11 λαϊκές καταγράφονται στην περιοχή Περιστερίου μόνο.
 • Από 19/3-3/4/07 έγιναν από την Δημοτική Αστυνομία στην Αθήνα 72 εξορμήσεις μικτών συνεργείων με 460 άτομα και 79 αποσύρσεις παράνομων ειδών.
 • Σύμφωνα με στοιχεία της Γ.Γ, Εμπορίου στο Μητρώο ελεγκτών Υπαιθρίων αγορών απασχολούνται 923 άτομα (από Γ.Γ.Εμπορίου και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες). Το διάστημα Νοέμβριος 2004 έως σήμερα λειτούργησαν 7.851 συνεργεία έγιναν 154.563 έλεγχοι, υπεβλήθηκαν 1.835 Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 493.000 ευρώ.
 • Με στοιχεία του ΕΣΠ το παρεμπόριο στην χώρα μας αντιπροσωπεύει το 30-40% του συνολικού εμπορίου και ο ετήσιος τζίρος του υπολογίζεται σε 5 δις ευρώ, γεγονός που αντιστοιχεί σε φοροδιαφυγή της τάξης του1,5 δις ευρώ και απώλειες εσόδων ΦΠΑ  ακόμη 1 δις ευρώ.

Στις παραπάνω απώλειες εσόδων για την Ελληνική Οικονομία μπορούν να προστεθούν οι διαφυγόντες δασμοί, δημοτικά τέλη, ασφαλιστικές εισφορές και χαμένες θέσεις εργασίας.

 • 400 δις $ έφθασε η εμπορία προϊόντων μαϊμού τα οποία κατασκευάστηκαν στην Κίνα το 2006.
 • 1 στα 3 ευρώ που ξοδεύουν οι καταναλωτές καταλήγει στο παρεμπόριο.
 • Το παράνομο εμπόριο και οι απομιμήσεις υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύει το 5-7% του παγκόσμιου εμπορίου.
 • Το 48% των επικίνδυνων προϊόντων είναι Κινεζικής προέλευσης.

Το 2004 με πρωτοβουλία του ΒΕΑ, 16 φορείς υπέγραψαν διακήρυξη.

(Κ.Ε.Ε.Ε., Β.Ε.Α., Ε.Β.Ε.Α., Β.Ε.Θ., Β.Ε.Π., Ε.Ε.Α., Ε.Ε.Θ., Ε.Ε.Π., ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΣΑ, ΕΣΠ, ΙΝ.ΚΑ. ΣΕΒ).

Σήμερα το 2007 και παρά τις βελτιώσεις του νομικού πλαισίου το παρεμπόριο εξακολουθεί να πλήττει με τις αθέμιτες πρακτικές του το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο και το επιχειρείν.

Η Ημερίδα της 22-4-2007 ξαναεισάγει το πρόβλημα και προτείνει νέα μέτρα, ενώ ο βιοτεχνικός κόσμος ακολουθεί την Μοίρα του, ο μόνος άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση που δημιουργείται εξ αιτίας του παρεμπορίου.
Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βρείτε μας στο Facebook

Sync

Ετικέτες

3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (1) 5 ΜΑΪΟΥ 2010 (5) ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (1) ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ (2) ΑΓΓΛΙΚΑ (1) ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1) ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ (1) ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (3) ΑΓΟΡΑ (2) ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (1) ΑΓΡΑ ΠΕΛΑΤΩΝ (1) ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (1) ΑΘΗΝΑ (37) ΑΘΗΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ (1) ΑΘΗΝΑΙΟΙ (1) ΑΘΗΝΩΝ (2) ΑΙΓΙΟ (1) ΑΙΟΛΟΥ (2) ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ (1) ΑΚΡΟΠΟΛΗ (1) ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ (4) ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ (1) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (2) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ (1) ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ (1) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ (1) ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ (1) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (3) ΑΝΔΡΕΟΥ (1) ΑΝΤ1 (2) ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (1) ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ (2) ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (2) ΑΝΤΩΝΙΟΥ (2) ΑΠΑΞΙΩΣΗ (1) ΑΠΕΡΓΙΑ (5) ΑΠΘ (1) ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (1) ΑΠΟΘΗΚΕΣ (1) ΑΠΟΘΗΚΗ (2) ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ (5) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ (1) ΑΡΜΕΝΑΚΗΣ (1) ΑΡΤΑ (1) ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ (1) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (4) ΑΣΥΛΟ (1) ΑΥΓΗ (1) ΑΥΤΙΑΣ (1) ΑΦΙΣΑ (1) ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ (9) ΑΧΑΡΝΑΙ (1) ΑΧΑΡΝΩΝ (1) ΒΑΛΚΑΝΙΑ (1) ΒΑΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΒΕΑ (1) ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ (2) ΒΗΧΟΥ (1) ΒΙΝΤΕΟ (20) ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (1) ΒΟΛΟΣ (2) ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ (1) ΒΟΥΓΙΑΣ (9) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (1) ΒΟΥΛΗ (8) ΓΑΔΑ (1) ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ (1) ΓΕΡΑΝΙΟΥ (1) ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (5) ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ (1) ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΓΚΕΪ (1) ΓΚΙΟΛΙΑΣ (1) ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ (1) ΓΣΒΕΕ (1) ΓΣΕΒΕΕ (2) ΓΣΕΕ (1) ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ (1) ΔΕΘ (1) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (6) ΔΗΜΑΡΧΟΣ (3) ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (16) ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ (1) ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2) ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ (1) ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (1) ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ (2) ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 (3) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (14) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (1) ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (4) ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ (1) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (1) ΔΙΑΣ (1) ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ (1) ΔΙΑΦΘΟΡΑ (1) ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (1) ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ (7) ΔΟΥΜΑΣ (25) ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (9) ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (1) ΕΒΕΑ (2) ΕΒΕΠ (1) ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ (2) ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ (1) ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (16) ΕΘΝΙΚ ΠΑΖΑΡΙ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΣΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (2) ΕΘΝΟΣ (3) ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ (1) ΕΚΛΟΓΕΣ (2) ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ (2) ΕΛ.ΑΣ. (16) ΕΛΕΓΧΟΙ (2) ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (1) ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (8) ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (8) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ (3) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (2) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ (5) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (19) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ (2) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (2) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (2) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (4) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (1) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ (2) ΕΜΠΟΡΙΟ (8) ΕΜΠΟΡΟΙ (8) ΕΜΠΟΡΩΝ (1) ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ (1) ΕΝΟΙΚΙΑ (1) ΕΝΟΙΚΙΟ (1) ΕΞΕΓΕΡΣΗ (1) ΕΞΠΡΕΣ (3) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (1) ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ (14) ΕΠΙΘΕΣΗ (3) ΕΠΙΚΑΙΡΗ (1) ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (2) ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ (1) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (1) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (1) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (2) ΕΡΜΟΥ (17) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (1) ΕΡΩΤΗΣΗ (4) ΕΣΕΕ (7) ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ (1) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (1) ΕΥΡΩΠΗ (1) ΕΦΟΡΙΑ (1) ΖΑΚΥΝΘΟΣ (2) ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (2) ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ (3) ΖΟΡΠΙΔΗΣ (2) ΖΩΓΡΑΦΟΣ (5) ΖΩΡΑΦΟΣ (1) Η ΑΥΓΗ (1) Η ΚΡΑΝΗ (1) Η ΤΟΛΜΗ (1) ΗΜΕΡΗΣΙΑ (2) ΗΜΕΡΙΔΑ (1) ΗΠΕΙΡΟΣ (1) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (8) ΘΗΒΑ (1) ΘΗΣΕΙΟ (1) ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (1) ΙΝ.ΚΑ. (2) ΙΝ.ΚΑ. ΗΛΕΙΑΣ (2) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (1) ΙΟΝΙΩΝ (1) ΙΟΣ (3) ΙΤΑΛΙΑ (2) ΚΑΒΑΛΑ (1) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (10) ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (12) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (1) ΚΑΜΙΝΗΣ (2) ΚΑΜΝΤΕΝ (1) ΚΑΜΠΑΝΙΑ (1) ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ (1) ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ (1) ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑ (2) ΚΑΠΡΑΛΟΣ (1) ΚΑΡΑΣΟΥΛΑΣ (2) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (9) ΚΑΡΕΛΛΑΣ (10) ΚΑΡΥΔΗΣ (1) ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ (1) ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ (1) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (1) ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (2) ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ (5) ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ (2) ΚΑΤΟΙΚΟΙ (2) ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (2) ΚΕΝΤΡΟ (3) ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (9) ΚΕΡΚΥΡΑ (2) ΚΙΝΑ (1) ΚΙΝΕΖΟΙ (1) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (1) ΚΙΠΟΚΑ (1) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (3) ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (1) ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (2) ΚΟΜΗΝΗΝΟΣ (1) ΚΟΜΝΗΝΟΣ (2) ΚΟΡΙΝΘΟΣ (2) ΚΟΡΚΙΔΗΣ (2) ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ (1) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (2) ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ (1) ΚΟΥΡΑΛΗΣ (1) ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ (2) ΚΡΑΣΑΣ (2) ΚΡΗΤΗ (1) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (1) ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (2) ΛΑ.Ο.Σ. (12) ΛΑΓΑΝΑΣ (2) ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ (1) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (4) ΛΑΚΑΣΑΣ (1) ΛΑΟΣ (1) ΛΕΒΕΝΤΗΣ (1) ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ (1) ΛΟΥΤΡΑΚΙ (1) ΜΑΓΝΗΣΙΑ (1) ΜΑΪΜΟΥ (1) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (1) ΜΑΝΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (1) ΜΕΙΩΣΕΙΣ (1) ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ (2) ΜΕΝΙΔΙ (1) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (5) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ (1) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (1) ΜΕΤΡΑ (1) ΜΕΤΡΑ ΔΝΤ (1) ΜΗΝΥΣΗ (2) ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (1) ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ (6) ΜΙΧΑΛΟΣ (1) ΜΚΟ (1) ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ (1) ΜΠΑΝΤΑΡΑ (1) ΜΠΑΤΖΕΛΗΣ (1) ΜΠΕΗΣ (1) ΜΠΙΤΣΙΚΑ (1) ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ (1) ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ (1) ΜΠΟΥΤΙΚ (1) Ν. 3377/2005 (1) Ν. 3731/2008 (1) ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (5) ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (1) ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (1) ΝΕΤ (1) ΝΗΣΩΝ (1) ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ ΜΑΦΙΑ (2) ΝΙΖΑΜΗΣ (1) ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ (1) ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΝΙΩΝ (1) ΝΟΜΟΙ (3) ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ (4) ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (1) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ (1) ΞΟΥΘΟΥ (1) ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ (1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (4) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (3) ΟΜΟΝΟΙΑ (2) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (2) ΟΝΙΣΕΝΚΟ (2) ΟΠΚΕ (1) ΟΡΟΙ (1) ΟΧΗΜΑΤΑ (1) ΠΑ.ΜΕ (1) ΠΑΓΩΝΗ (1) ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (1) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ (1) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (1) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (1) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (1) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (6) ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (4) ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (4) ΠΑΡΑΝΟΜΟ (1) ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (7) ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ (1) ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ (23) ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ (159) ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP (51) ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΣ (1) ΠΑΣΟΚ (5) ΠΑΤΗΣΙΑ (1) ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ (1) ΠΕΙΡΑΙΑΣ (4) ΠΛΑΚΑ (2) ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ (1) ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (1) ΠΛΕΥΡΗΣ (9) ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ (2) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (1) ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (1) ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (1) ΠΟΡΕΙΑ (2) ΠΟΡΕΙΕΣ (2) ΠΟΡΝΕΙΑ (2) ΠΡΑΣΙΝΟ (1) ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΪΜΟΥ (5) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (1) ΠΡΟΣΤΙΜΟ (1) ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (2) ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ (1) ΠΥΡΓΟΣ (1) ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (1) ΡΕΓΚΟΥΖΑΣ (1) ΡΕΚΑΤΣΙΝΑΣ (1) ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ (1) ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (3) ΡΟΒΛΙΑΣ (3) ΡΟΔΟΣ (1) ΡΟΥΧΑ (1) ΡΥΠΑΝΣΗ (1) Σ.Δ.Ο.Ε. (1) ΣΑΜΟΥΧΟΥ (1) ΣΔΟΕ (9) ΣΕΝΕΓΑΛΗ (1) ΣΗΜΑΝΣΗ (1) ΣΙΟΥΦΑΣ (1) ΣΚΟΥΠΑ (1) ΣΟΛΩΜΟΥ (1) ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ (2) ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ (1) ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ (1) ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ (1) ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ (3) ΣΥΛΛΟΓΟΙ (1) ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ (2) ΣΥΝ (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (1) ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΟΝΙΟΥ (1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (1) ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (1) ΣΥΡΙΖΑ (2) ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ (3) ΤΑ ΝΕΑ (2) ΤΖΑΜΙ (1) ΤΖΙΡΟΣ (2) ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ (1) ΤΗΛΕΑΣΤΥ (1) ΤΙΜΩΝ (1) ΤΜΗΜΑ ΜΜΕ (1) ΤΟ ΒΗΜΑ (6) ΤΟΠΙΚΕΣ (1) ΤΟΣΙΤΣΑ (2) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (3) ΤΡΙΜΗΣ (2) ΤΡΟΪΚΑ (1) ΤΡΩΚΤΙΚΟ (3) ΤΣΙΓΑΡΑ (1) ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ (2) ΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ (1) ΥΠ.Ε.Ε. (2) ΥΠΕΕ (4) ΥΠΕΡΟΓΚΟ (1) ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ (16) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (3) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (6) ΥΦΕΣΗ (1) ΦΑΡΜΑΚΑ (1) ΦΑΣΙΣΤΕΣ (1) ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (2) ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ (2) ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ (2) ΦΠΑ (4) ΦΡΑΓΚΟΣ (1) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (1) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (1) ΧΑΝΙΑ (2) ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ (1) ΧΑΡΙΤΟΣ (1) ΧΑΡΟΣ (1) ΧΑΣΑΝ (1) ΧΑΤΖΑΡΑΣ (2) ΧΡΥΣΟΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΗΣ (1) ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (3) ΨΑΡΙΑΝΟΣ (1) ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ (1) ΨΑΡΡΑΣ (2) ΨΥΡΡΗ (1) ΩΡΑΡΙΟ (1) ALPHA (1) ALTER (2) ALTERMEDIA (1) ALTERNATIVE RIGHT (1) ANT1 (2) ANTENNA (2) ATTICA (1) COUNTERFEIT VENDORS (1) DOUMAS (1) DRTV (1) eglimatikotita.blogspot.com (1) ENGLISH (1) FRONTEX (2) HELLENIC REVENGE (1) IN.GR (1) LIFO (4) MALL (1) MARFIN (1) MEGA (2) TROKTIKO (1) TVXS (1) VIDEO (3) ZOUGLA (1)

Λίστα παραληπτών

Εγγραφείτε στην λίστα παραληπτών της ομάδος μας για να ενημερώνεστε από πρώτο χέρι.
Email:  
Όνομα:  

Ο καιρός

Βάλτε μας link

Αν σας αρέσει αυτό το ιστολόγιο, τότε βάλτε έναν σχετικό σύνδεσμο στο δικό σας ιστολόγιο.
Αυτό είναι που θα βλέπετε.Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε αυτό το αυτόματο προγραμματάκι εγκατάστασης για να προστεθεί η σύνδεση στο blogger ιστολόγιό σας.

Αναγνώστες

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget