Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Επίθεση Αφρικανών Λαθρομεταναστών σε Εμπόρους της Αθήνας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Επίθεση αφρικανών λαθρομεταναστών σε εμπόρους της Αθήνας

Ήδη με πλήθος γραπτών μας ερωτήσεων σας έχουμε θέσει το μεγάλο πρόβλημα των Αθηνών με το παράνομο εμπόριο των αφρικανών λαθρομεταναστών.

Ένα ακόμη θλιβερό επεισόδιο με αφορμή την ανεξέλεγκτη δράση αφρικανών παραεμπόρων σημειώθηκε στην Αθήνα. Συγκεκριμένα το Σάββατο 10.04.2010 ομάδα εμπόρων, καταστηματαρχών και απλών πολιτών διοργάνωσαν στην οδό Ερμού μια καθ’ όλα ειρηνική και κόσμια ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για το παραεμπόριο στους δρόμους της πόλης. Αφρικανοί λαθρέμποροι απρόκλητα άρχισαν να χυδαιολογούν και να υβρίζουν τους εμπόρους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Λίγο αργότερα επιτεθήκαν σε ηλικιωμένο όπου τον τραυμάτισαν σοβαρά (διεκομήθη στο νοσοκομείο) ενώ συνέχισαν την δολοφονική τους επίθεση με ξύλα, λοστούς, καρέκλες, και ότι άλλο βρήκαν μπροστά τους. Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός Έλληνα καταστηματάρχη, ο τραυματισμός των συμμετεχόντων στην δραστηριότητα εμπόρων, αλλά και οι σοβαρές ζημίες σε καταστήματα της Ερμού. Πλέον καθίσταται σαφές πως η ανεξέλεγκτη δράση των αφρικανών παραεμπόρων αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις δολοφονικής βίας.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,

Α) Πόσες συλλήψεις παραεμπόρων λαθρομεταναστών έγιναν από την Αστυνομία, ασκήθηκε εις βάρος τους ποινική δίωξη;
Β) Τι προτίθεστε να πράξετε άμεσα για την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων θλιβερών φαινομένων στους δρόμους της πρωτεύουσας;

Αθήνα 12.04.2010

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου