Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πιλοτικό πρόγραμμα πεζοδρομήσεων από σήμερα για ενίσχυση του εμπορίου

ΣHMANTIKH πτώση της τάξεως του 15% κατέγραψαν οι πωλήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κωστής Χαντζαρίδης.
Η πτώση έρχεται σε συνεχεία μιας περσινής κακής χρονιάς και μιας δραματικής περιόδου των εφετινών εκπτώσεων, κατά την οποία σημειώθηκε πτώση 50% –πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΣΘ– γεγονός που επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του εμπορίου.


Ο ΕΣΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον δήμο και την Αστυνομία προχωρά σήμερα σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα πεζοδρόμησης κεντρικών δρόμων της πόλης και συγκεκριμένα: από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ στους δρόμους Τσιμισκή (από Π. Μελά μέχρι Βενιζέλου), Ερμού (από Αγ. Σοφίας μέχρι Βενιζέλου) και Μητροπόλεως (από Βενιζέλου μέχρι Π. Μελά) θα κυκλοφορούν αποκλειστικά και μόνο λεωφορεία. Τα καταστήματα του κέντρου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 7 το βράδυ, με ειδικές χαμηλές τιμές. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί, σήμερα, το πλακόστρωτο της νέας παραλίας για την ελεύθερη στάθμευση επιβατικών Ι.Χ. οχημάτων.

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ότι σήμερα, η χρήση του πάρκινγκ του επιβατικού σταθμού και της πύλης 6 στο λιμάνι διατίθεται δωρεάν για τέσσερις ώρες, με την προσκόμιση απόδειξης αγορών προϊόντων ή υπηρεσιών άνω των 50 ευρώ, από καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Η ενέργεια αυτή, ανάλογα με τα αποτελέσματά της είναι δυνατόν να θεσμοθετηθεί και να διευρυνθεί σε περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, όπως τόνισε εξάλλου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.
Ο κ. Βούγιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση ζήτησε μικρή πίστωση χρόνου για την ανακοίνωση μέτρων κατά του παρεμπορίου προϊδεάζοντας ότι ένα από αυτά θα είναι η μετακίνηση των μικροπωλητών σε οργανωμένους χώρους περιφερειακά των πόλεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη 15 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της πόλης μετά από επιθέσεις μικροπωλητών.

Ευκλείδης Καραγιαννίδης
efklidis@the.kapatel.gr

ΕΞΠΡΕΣ 24/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου