Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Προχωράει η μήνυση κατά Κακλαμάνη και ΕΛ.ΑΣ.


Σε συνέχεια της κατατεθείσας ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήριας αναφοράς από συνδικαλιστές εμπόρους και καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ο κ. Εισαγγελέας, μετά από μελέτη της υπόθεσης, έκρινε ότι στοιχειοθετείται νομικά και διαβιβάστηκε αρμοδίως, προκειμένου να διαταχθεί από τον καθ' ύλην αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση των καταγγελλόμενων πράξεων και τον συσχετισμό τους με τα υπαίτια πρόσωπα.
Να σημειωθεί ότι οι σοβαρότερες από τις πράξεις που καταγγέλθηκαν είναι οι κατηγορίες για λαθρεμπορία και παράβαση καθήκοντος.




Τα πρόσωπα που υπεδείχθησαν από τους μηνυτές ως υπαίτια για την τέλεση των εγκλημάτων που περιγράφονται, είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδάκης, καθώς και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στις 19/3/2010, ακολούθησε πλήθος πολιτών και εμπόρων που προσφέρθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες στην ακροαματική διαδικασία και συνεισέφεραν αποδεικτικό υλικό που στηρίζει απόλυτα το περιεχόμενο της αναφοράς, αποδεικνύοντας περίτρανα την ολιγωρία των θεσμικών οργάνων στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η κίνηση αυτή, που έρχεται να συμπληρώσει την αβελτηρία της Πολιτείας στην αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, εκτιμάται ότι θα «συμπαρασύρει» και άλλες πόλεις που βιώνουν αντίστοιχες συνθήκες.

Δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο, ότι μόλις χθες (14/3/2010) οι μηνυθέντες θεσμικοί παράγοντες του Δήμου Αθηναίων, ανακοίνωσαν στα μέσα ενημέρωσης, ότι μεικτά κλιμάκια του Δήμου και της ΥΠΕΕ, κατόπιν σχετικής κινητοποίησης, «ανακάλυψαν» και προφανώς έκλεισαν δυο παράνομες αποθήκες υποδημάτων στο κέντρο της Αθήνας, από τις οποίες προμηθεύονταν με εμπορεύματα οι παράνομοι μικρέμποροι. Πώς να θεωρήσει ακόμα και ο πλέον καλόπιστος αναγνώστης, ότι μετά τόσα χρόνια ασύδωτης δραστηριοποίησης των κυκλωμάτων αυτών και δισεκατομμυρίων Ευρώ από δασμούς που διέφυγαν από το Δημόσιο, τώρα, μόλις 20 ημέρες μετά την κατάθεση της αναφοράς, οι υπεύθυνοι «ανακάλυψαν» την Ιερουσαλήμ;


Γιάννης Ζωγράφος
 Δικηγόρος- Μ.Δ.Ε. Ποινικού Δικαίου
Επιστ. Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου