Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ - Δελτίο τύπου μετά τις συναντήσεις με τη Βουλευτή κ. Πέμη Ζούνη & τον Κακλαμάνη


Μετά τη συγκέντρωση μας στην Πλατεία Αμερικής στις 24.02.2010 & τη συνάντηση μας με σύμβουλο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι της Κίνησης πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων γίναμε δεκτοί σε πρώτη φάση από τη Βουλευτή Α' Αθηνών & Δημοτική Σύμβουλο Αθηναίων κ. Πέμη Ζούνη & σε δεύτερη φάση από τον κ. Κανελλόπουλο, διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, όπου είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε & να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη διαμόρφωση λύσεων δημοτικής πολιτικής στο 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες περιέχονται αναλυτικά στην κατωτέρω εισήγηση:


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσουμε γιατί θελήσατε να μοιραστείτε μαζί μας το σοβαρό πρόβλημα της υποβάθμισης του 6ου διαμερίσματος Αθηναίων και την τελεία απαξίωση του στο χάρτη της όμορφης Αθήνας.

Ζητούμε λοιπόν τη δημιουργία μιας νέας, καινούργιας πλατείας, στην θέση της πλατείας Αμερικής που έχει χαρακτηριστεί πια, σαν πλατεία Αφρικής από τους ίδιους τους αλλοδαπούς.

Είναι πλέον το σημείο αναφοράς τους, το σημείο συναντήσεων χιλιάδων Αφρικανών και Ασιατών από όλες τις περιοχές της Αθήνας, είναι το Γκέτο τουs!.

Xλευάζουν με προκλητικότητα τους Έλληνες που τους χαλούν την μονοπώληση της παρουσίας τους στην πλατεία, ουρούν χωρίς καμιά ντροπή μπροστά μας, ξαπλώνουν στα τοιχάκια της πλατείας και κάθονται πάνω στα σιδερένια κάγκελα πίσω από τις στάσεις των μέσων μεταφοράς και έτσι χάνουμε εμείς, οι γονείς μας, τα παιδιά μας κάθε επαφή με το χώρο που γεννηθήκαμε, με λίγα λόγια εκδιωκόμεθα από τη γειτονιά μας και κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα γύρω από την πλατεία.

Είναι πια οι μόνιμοι θαμώνες της! Ας βάλουν επιτέλους θάμνους στη θέση των τοιχίων & των κάγκελων της πλατείας για να απομακρυνθούν & να αναβαθμιστεί ταυτόχρονα η περιοχή.

Ο Δήμαρχος κύριος Νικήτας Κακλαμάνης δυστυχώς δεν υπήρξε συμπαραστάτης μας στην καλυτέρευση αυτής της κατάστασης, ούτε στην καθαριότητα, ούτε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Παρ’ όλο που οι ενοχλήσεις μας σε αυτόν ήταν πάρα πολλές δεν δέχθηκε ποτέ να συναντήσει τους κατοίκους της περιοχής όταν του έγιναν οχλήσεις από συλλόγους της Κυψέλης για διάφορα συναφή θέματα όπως για την λύση της κατάληψης της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης από άτομα, που κινούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και για την τραγική κατάσταση του δήθεν αυτοδιαχειριζόμενου πάρκου της οδού Πατησίων & Κύπρου. Πολλές φορές οχλήθηκε ο κύριος δήμαρχος και από απεγνωσμένους πολίτες της περιοχής, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!

Κάτι πρέπει όμως να γίνει, η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την μέρα, και όλοι εμείς οι πολίτες του 6ου διαμερίσματος ζητούμε λύσεις που και εμείς σας προτείνουμε παρακάτω:

Ζητούμε η πλατεία μας να γίνει τόπος συνάντησης όλων των πολιτών κάθε ηλικίας, να παραχωρηθεί στους κατοίκους από τον Δήμο κάποιος χώρος, να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό καφενείο που όλοι μαζί θα λύνουμε τα κοινά μας προβλήματα , χωρίς βέβαια να είμαστε εχθρικοί με τους νοικοκύρηδες, εργαζόμενους μετανάστες.

Είμαστε εχθρικοί με την κακή και άθλια αισθητική που προκαλούν αργόσχολοι βρώμικοι άνθρωποι με D.N.A. ζούγκλας. Γι’ αυτούς οι λέξεις πολιτισμός και αξιοπρέπεια είναι παντελώς άγνωστες.

Όλα τα τοιχάκια γύρω γύρω από την πλατεία , μπροστά στα καταστήματα της πολύπαθης πλατείας να καλυφθούν με ωραίες μεγάλες ζαρντινιέρες γεμάτες λουλούδια, να ομορφύνει με χρώματα και να γεμίσει με μυρωδιές ο τόπος που σήμερα μυρίζει αφόρητα!!! Από μυρωδιές υπαίθριας αφόδευσης.

Μέσα στην πλατεία ένα ξύλινο οίκημα θα μπορούσε να γίνει μια δανειστική βιβλιοθήκη για τα παιδιά μας, και συνεργαζόμενοι με τα τελευταία παιδικά θέατρα της περιοχής μας να απολαμβάνουν και κάποια μπόνους θεατρικών εισιτηρίων από αυτά.

Να πάψει πια αυτός ο χώρος να είναι το σημείο αναφοράς των αργόσχολων, των ανθρώπων που ζητούν πελάτες για την εμπορία ναρκωτικών, των Αφρικανών που άνοιξαν γύρω γύρω στην πλατεία μαγαζιά και ψαρεύουν πελάτες για πορνεία και άλλες παράνομες συναλλαγές και να μετατραπεί σε ένα ζωντανό και υγιές κύτταρο της γειτονιάς μας.

Στην παιδική χαρά να ανανεωθούν τα παιχνίδια, να υπάρχει κάποιος μόνιμος φύλακας και να παίζουν τα παιδιά διασφαλίζοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ζητούμε καθαριότητα στη γειτονιά μας, εάν επισκεφθείτε την οδό Κύπρου κάτω της οδού Πατησίων , αν δείτε τα σκουπίδια που είναι δίπλα στην είσοδο του δημοτικού σχολείου σε εγκαταλειμμένα σπίτια και του νηπιαγωγείου, αν περπατήσετε στο εντελώς καταστραμμένο πεζοδρόμιο του σχολείου, σίγουρα θα ντραπείτε για την υπάρχουσα κατάσταση, κανείς όμως άρχων ούτε ντρέπεται ούτε συγχύζεται!!

Τα παιδιά μας και εμείς περπατούμε ανάμεσα σε ροχάλες, που εκσφενδονίζονται λεπτό προς λεπτό από τους απολίτιστους και άξεστους αυτούς ανθρώπους, που εγκαταστάθηκαν κατά χιλιάδες στην περιοχή μας!

Να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις , όπως και τις προτάσεις της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, της κυρίας Άννας Βαγενά τις οποίες και έχουμε ενημερώσει για την τραγική κατάσταση, που ζούμε και ζητούμε τη βοήθειά τους.

Πείτε μας τα σχέδιά σας σχετικά με την κατοικία της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, που τώρα αναπαλαιώνεται μετά από χρόνιες παρακλήσεις των κατοίκων, να καταλήξουμε σε μια χρήση της εις όφελος της απαξιωμένης και υποβαθμισμένης αυτής γειτονιάς.

Ζητούμε μια πρόνοια για το θέατρο της οδού Κνωσού, που καταρρέει από την αδιαφορία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και από το φόβο και την απόρριψη των Αθηναίων πολιτών για την κακόφημη πια γειτονιά μας.

Ζητούμε να βρεθεί νόμιμη και δίκαιη λύση για τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης

Ζητούμε να συμμετέχουμε στα σχέδια και τις αποφάσεις για την πορεία της γειτονιάς μας, και απαιτούμε την αναβάθμισή της. Όλα αυτά τα χρόνια της αδιαφορίας και της απόρριψης , έχουν μετατρέψει τα αισθήματα των κατοίκων σε ωρολογιακή βόμβα, που είναι έτοιμη να εκραγεί!!

Ζητούμε τη συνεχή παρουσία του αστυνομικού της γειτονιάς, τη συνεργασία του με τους κατοίκους, τον ουσιαστικό και αποτελεσματικό έλεγχο στους παράνομους και προκλητικούς λαθρομετανάστες!!. . Οι 3 πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες έχουν διαταράξει την ψυχική μας ισορροπία, ζούμε υπό το καθεστώς του τρόμου & αισθανόμαστε την ανάγκη προστασίας.

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς, που ζούμε, αρνούμεθα με χρήματα, που δίνουμε σα φορολογία στο Κράτος να ταΐζουμε τους ανθρώπους αυτούς χωρίς κάποια ανταπόδοση από αυτούς. Όσοι σιτίζονται δωρεάν από το Δήμο και την Εκκλησία να αξιοποιούνται ανταποδοτικά από το Κράτος με κοινωφελείς εργασίες (Καθαρισμός περιοχών, δενδροφυτεύσεις, αντιπυρικές ζώνες στα δάση κ.λ.π.)

Να παταχθεί το τρισάθλιο αυτό παραεμπόριο σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες των Αθηνών, με τα σεντόνια των Αφρικανών κατάχαμα ΜΠΡΟΣΤΑ σε μαγαζιά, που βογκάνε από τη φορολόγηση και λειτουργικά έξοδα τεράστια. Πρέπει απαραίτητα να βρεθούν και τιμωρηθούν τα κυκλώματα, που τους προμηθεύουν το εμπορεύματα τους (Δυστυχώς είναι Έλληνες!!!!), ενώ να τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα αυτοί, που αγοράζουν την πραμάτεια τους, όπως γίνεται στη διπλανή Ιταλία.

Να γίνει Κρατική Καμπάνια ενημέρωσης των Ελλήνων να αγοράζουν Ελληνικά προϊόντα και να μη δίνεται ούτε 1 Euro σε εμπορεύματα λαθρομεταναστών και Γερμανών, που απέδειξαν, ότι τα παλιά ιστορικά εγκλήματά τους δεν τους έγιναν μάθημα.

Αγαπητέ συμπολίτη,

Είμαστε κοντά σου, ζητούμε την συμπαράσταση σου με την συμμετοχή σου στην Κίνηση Πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων

Για την άμεση απογκετοποίηση της περιοχής μας, με την καταγραφή των αλλοδαπών και τον καταμερισμό τους ισομερώς σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου.

Τον έλεγχο των Ελλήνων που δυστυχώς για το κέρδος νοικιάζουν τα διαμερίσματα και τις υπόγειες αποθήκες τους αλλάζοντας χρήση, σε 20 και σε 30 άτομα.

Απαιτούμε τον τερματισμό της παράνομης κατάληψης της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης και την αξιοποίησή της από το Δήμο Αθηναίων.

Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας για την αναβάθμιση της γειτονιάς μας και την απελευθέρωση της πλατείας Αμερικής από την Αφρικανική κατάληψη.

Το τηλέφωνο της ομάδας μας είναι 6980343108
Η ηλεκτρονική διεύθυνση μας είναι athinaioipolites@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου