Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

«Μετανάστες και πορείες ρυπαίνουν την Αθήνα»

«Το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας στην Αθήνα οφείλεται στην υπαίθρια διαβίωση μεγάλου αριθμού μεταναστών, στις παράνομες αγορές μικροπωλητών, στις καθημερινές πορείες στο κέντρο της πόλης και στην ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση των κομμάτων»

Νικ. 
Κακλαμάνης  
Νικ. Κακλαμάνης 

Αυτό ισχυρίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης.
Και παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί κατ' επανάληψη τα πυρά σύσσωμης της δημοτικής αντιπολίτευσης, περί του ότι η πρωτεύουσα παραμένει μία από τις πιο βρώμικες πρωτεύουσες της Ευρώπης, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε πως «για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αθήνα αξιολογήθηκε ως η καθαρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης από το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη»!!


«Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε πολλούς, εγώ θα το λέω συνεχώς», τόνισε εμφαντικά ο δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Ο κ. Κακλαμάνης είπε ακόμη ότι έχουν επιβληθεί περίπου 10.500 πρόστιμα για ρύπανση της πόλης, τα οποία αντιστοιχούν σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ βεβαιωθέντα, ενώ τα εισπραχθέντα είναι μόλις 15% και ότι η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια για την απομάκρυνση των 3.500 καταγεγραμμένων εγκαταλελειμμένων οχημάτων στους δρόμους της πόλης.
Κρούοντας για άλλη μια φορά τον «κώδωνα του κινδύνου» αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, υπογράμμισε ότι έχει καθυστερήσει πολύ το νέο εργοστάσιο στη Φυλή και οι νέες εγκαταστάσεις σε Γραμματικό - Κερατέα. Πρότεινε επίσης «να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα ο βανδαλισμός σε βάρος των μνημείων της πόλης».
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Δημόπουλος έκανε λόγο για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας με 303 νέα οχήματα τους τελευταίους 18 μήνες, εκ των οποίων τα 81 είναι απορριμματοφόρα.
Ο κ. Δημόπουλος κάλεσε τους δημότες να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 1960 για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων από τους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου