Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ενιαία δράση

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»



Το είδαμε κι αυτό. Επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας, που τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την προστασία του επαγγέλματός των από το παρεμπόριο, απειλήθηκαν, υβρίστηκαν, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν ανελέητα από αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, κατά την διάρκεια ακτιβιστικής παρέμβασης που επιχείρησαν, προκειμένου να συλλέξουν φωτογραφικό υλικό και άλλα στοιχεία για την τεκμηρίωση σχετικής μήνυσης που είχαν προ ημερών υποβάλει κατά του Δημάρχου Αθηναίων για την ανοχή του (αν όχι και την συμπαράστασή του) προς το φαινόμενο αυτό!

Αποθρασυμένοι οι λαθρομετανάστες, έχοντας ήδη από καιρό αναγορευθεί σε επιβήτορες της κάθε εξουσίας («Είναι χρήσιμοι για να μας γονιμοποιήσουν» είχε πει ο αλήστου μνήμης υπουργός της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης προτιμά να τους βλέπει να επιδίδονται στο παρεμπόριο, παρά να ... ληστεύουν - αυτό θυμίζει το «αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, τουλάχιστον απόλαυσέ τον!»), επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους επαγγελματίες, τραυματίζοντας σοβαρότατα κάποιους από αυτούς στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός τους. Τραυματισμοί που θα μπορούσαν να αποβούν ακόμη και θανατηφόροι, ιδιαίτερα προς έναν ηλικιωμένο Έλληνα, 72 ετών!
Από πού όμως άντλησαν το θράσος αυτό, παράνομοι όντες στην πατρίδα μας, να επιτεθούν σε Έλληνες χωρίς να φοβηθούν ούτε τις νομικές ούτε τις διοικητικές συνέπειες των πράξεών τους; Την απάντηση ίσως την ανακαλύψουμε αν διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜ«Ε» της πατρίδας μας τα συμβάντα, αμέσως μετά. Φασίστες, ακροδεξιοί, χρυσαυγίζοντες, επετέθησαν με μανία στους καημένους τους αλλοδαπούς μικροπωλητές (!), οι οποίοι αναγκάστηκαν να αμυνθούν! Καμμία αναφορά, βεβαίως, στο ότι δεν υπήρξε ο παραμικρός τραυματισμός λαθρομετανάστη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των δολοφονικών επιθέσεων σε Έλληνες και, έτσι, για άλλη μια φορά, οδηγούνται οι νόμιμοι ιδιοκτήτες και κάτοικοι αυτής της γης σε απολογία για τα αυτονόητα δικαιώματα και διεκδικήσεις τους!

Βεβαίως, το ότι επιτέλους όλο και περισσότεροι Έλληνες υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας, ότι καταδεικνύουν με την κάθε ευκαιρία ότι οι εθνομηδενιστικές αντιλήψεις και πρακτικές δεν πρόκειται να συνεχίσουν να εφαρμόζονται χωρίς αντίσταση, το ότι στην αυθαιρεσία και στον εκφοβισμό θα ορθώνεται πλέον το ανάστημα των Ελλήνων, είναι κάτι το εξόχως παρηγορητικό και ενθαρρυντικό. Αυτή, όμως, η αντίσταση των Ελλήνων χρειάζεται πια πολιτική κάλυψη. Δεν είναι δυνατόν να αφήνονται οι εκφραστές της έρμαια των αργυρώνητων δημοσιογράφων και της πολιτικής αλητείας. Το Πατριωτικό Κίνημα πρέπει να συναρμολογήσει όλες τις πτυχές της έκφρασής του, σε μία ενιαία πλέον αντιμετώπιση των επιβουλών. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ομφαλοσκοπήσεις.

ΥΓ: Έφυγε ο Μάνος Ξυδούς, πολύ νωρίτερα απ ό,τι θα περίμενε κανείς. Έμειναν πίσω οι στίχοι του, να τους σιγοψιθυρίζουμε και να αναζητούμε μάταια ίσως τη χαμένη αθωότητα των ανθρώπων:

«Ε! Εσείς οι δικαστές του ουρανού
κρατήστε πάλι τη παλιά τη ζυγαριά σας
είναι βαρύτερη η ψυχή ενός παιδιού
ή τα εγκλήματα που γίναν στ’ όνομά σας;
Έχει παράσιτα η οθόνη του ουρανού
και έτσι μας κάνει
στα βράχια των ωκεανών να βρίσκουμε λιμάνι».

Καλό σου ταξίδι Μάνο...

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 15/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου