Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Συμπλοκή μικροπωλητών με την ομάδα «Παρεμπόριο STOP»

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πλατεία Καπνικαρέας το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Ολα ξεκίνησαν όταν η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Παρεμπόριο STOP» βιντεοσκοπούσε Σενεγαλέζους παράνομους μικροπωλητές φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Ακολούθησε συμπλοκή, ενώ υπήρξαν τραυματίες και από τις δύο πλευρές.
Η ομάδα «Παρεμπόριο STOP», σε ανακοίνωσή της που προβάλλει σε μπλογκ, υποστηρίζει ότι μέλη της «φωτογράφισαν και βιντεοσκοπούσαν την ασύδοτη δράση παράνομων μικροπωλητών, όταν ομάδα Αφρικανών παράνομων μικροπωλητών επετέθη τραυματίζοντας έναν 72χρονο και ακολούθως χτύπησαν άλλα πέντε άτομα της ομάδας».
Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» καταγγέλει «επίθεση ομάδας, με τη συμμετοχή νεοναζί, που εξελίχτηκε σε πογκρόμ εναντίον μικροπωλητών, ώστε να στηριχτεί η δικαστική αγωγή κατά του δημάρχου της Αθήνας που κατέθεσε η συγκεκριμένη ομάδα, υποστηρίζοντας ότι ο Νικ. Κακλαμάνης δεν καταδιώκει τους "λαθροπωλητές"». Προσθέτουν ότι «γνωστές φασιστικές ομάδες καλούσαν τις τελευταίες μέρες μέσω Διαδικτύου σε οργανωμένη επίθεση κατά των Σενεγαλέζων μικροπωλητών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 12/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου