Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Για την στάση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Το ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, να διαφοροποιηθεί από την θέση της ΕΣΕΕ ως προς το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων της χώρας, αύριο Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν μόνον κατά τις ώρες που θα πραγματοποιηθεί το από κοινού συλλαλητήριο με την ΓΣΒΕΕ και την ΓΣΕΕ. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ωράριο που εισηγείται από τον περασμένο Οκτώβριο ο ΕΣΑ, οι εμπορικές επιχειρήσεις ανοίγουν τις Τετάρτες στις 10 πμ και κλείνουν στις 6μμ. Μ' άλλα λόγια ο ΕΣΑ ζητά από τους εμπόρους να ανοίξουν στις 10 πμ, να κλείσουν στις 11πμ, να ξανανοίξουν στις τρεις και να ξανακλείσουν μετά από ρεις ώρες, την ώρα που πιθανότατα η Αθήνα θα έχει παραδοθεί στον μηδενισμό και την αναρχία.

Κρίνοντας από την γνώμη των περισσοτέρων συναδέλφων, το κύρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών πλήττεται από την ανεύθυνη στάση κάποιων μελών του Δ.Σ., που αν και αιρετά δεν λειτουργούν με γνώμονα την βούληση όσων τα επέλεξαν. Το αποτέλεσμα δε αυτής της ανεύθυνης στάσεως είναι η απόλυτη σύγχυση που παρά την πείρα που θα έπρεπε να διαθέτουν μετά από τόσα χρόνια στον εμπορικό συνδικαλισμό, δεν μπόρεσαν να προβλέψουν.

Το ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! θεωρεί ότι η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία επιτάσσει την απόλυτη σύμπνοια με τις αποφάσεις του τριτοβαθμίου συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων και συντάσσεται με την ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλη Κορκίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου