Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δράση «Παραεμπόριο Stop!» με την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Εν' όψει της αρχής του θέρους, που σημαίνει και κορύφωση της όποιας τουριστικής κινήσεως, η ομάδα «Παραεμπόριο Stop!» προβαίνει σε άλλη μία δράση το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Καπνικαρέα επί της οδού Ερμού. Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τις τραγικές συνέπειες που έχει το παράνομο εμπόριο (γνωστό και ως παρεμπόριο) για την οικονομία, την αγορά εργασίας, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας μας, σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της.

Στην δράση αυτή, η ομάδα έχει προσκαλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές της Α' Περιφερείας Αθηνών, τις ηγεσίες του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ. και τα διοικητικά συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής. Στα πλαίσια αυτής της δράσεως, το «Παραεμπόριο Stop!» καλεί τους ανωτέρω φορείς και πρόσωπα να κάνουν μαζί του έναν περίπατο στο Εμπορικό Τρίγωνο Αθηνών για να διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του παρανόμου εμπορίου (λαθρεμπορίου) από παρανόμους πλανοδίους μικροπωλητές και, αν ναι, πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά.

Ήδη, την δράση αυτή στηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με την ακόλουθη με ανακοίνωση - Ανοικτή πρόσκληση, υπό τον τίτλο «Παραεμπόριο Stop!»:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει και συμμετέχει σε κάθε υγιή και ειρηνική διεκδίκηση κοινωνικών, πολιτιστικών και εργοδοτικών φορέων αναφορικά με το δικαίωμα της απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς του κέντρου της Αθήνας.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι το παράνομο εμπόριο που ανθίζει στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας προκαλεί, ενώ η ανοχή, η ένοχη σιωπή και οι πρακτικές που διευκόλυναν και διευκολύνουν τη γιγάντωση του φαινομένου προκαλούν δυσφορία στα μέλη του κοινωνικού ιστού.

Βασικοί άξονες των δράσεων και παρεμβάσεών μας ήταν και είναι η καταπολέμηση και εξαφάνιση του λαθρεμπορίου, του δουλεμπορίου, της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκμετάλλευσης του αναφαίρετου δικαιώματος στην εργασία, φαινόμενα που ανθίζουν και γιγαντώνονται λόγω του παρεμπορίου. Το ιδιαίτερο βάρος όλων των παραπάνω αντικατοπτρίζεται στη σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάντια της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο εμπορικός κόσμος απαιτεί την άμεση εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων και ως εκ τούτου την εξαφάνιση κάθε παράνομης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και καλεί όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης σε ενεργή συμπαράσταση το Σάββατο, 29 Μαΐου 2010 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Καπνικαρέας.
Ως πότε θα διεκδικούμε το αυτονόητο και θα πληρώνουμε την ανεπάρκεια των μηχανισμών του κράτους;


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 28/5

1 σχόλιο:

  1. prepei na eimaste olloi ekei eirthe to pluroma tou xronou epitelous na lavi telos auti i asximia pou mastizei tin ellada mas k idietera tin athina mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή