Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» κατέβασε τους εμπόρους στο πεζοδρόμιο

Η ομάδα κοινωνικού ακτιβισμού «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την εκδήλωσή της στο κέντρο της Αθήνας. Παρ’ ό,τι η εκδήλωση αυτή πλαισιώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, με την παρουσία του ιδίου του προέδρου του, Παναγή Καρέλλα, παρ’ ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι άλλων τριών σημαντικών σωματείων, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταστημάτων περιοχών Αθήνας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Πλάκας – Μοναστηρακίου, οι προσκληθέντες από εμάς, βουλευτές της Α’ Αθηνών, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο δήμαρχος και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., απείχαν επιμελώς, με εξαίρεση τον βουλευτή Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αθανάσιο Πλεύρη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ., το μέλος του Π.Γ. του κόμματος των Δημοκρατικών, Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης και ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την συγκέντρωση στην Πλ. Καπνικαρέα εμφανίσθηκαν αρκετοί έμποροι, οι οποίοι αν και αυτοαπασχολούμενοι, είχαν κλείσει τα καταστήματά τους για να μπορέσουν έστω και για λίγο να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για το τεράστιο πρόβλημα του παρεμπορίου. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί ότι τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της δράσεως, η δημοτική Αστυνομία είχε εξαφανισθεί από το κέντρο των Αθηνών, ενώ οι παράνομοι μικροπωλητές εξακολουθούσαν να πωλούν ανενόχλητοι την πραμάτεια τους, στις οδούς Καλαμιώτου, Ευαγγελιστρίας, Κλειτίου, Αιόλου και Μητροπόλεως και μόνον όταν το μπλοκ του «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» πλησίαζε, απομακρύνονταν.

Η διαδρομή της πορείας ξεκίνησε από την Πλ. Καπνικαρέα και ακολούθησε το δρομολόγιο Καλαμιώτου – Αγ. Μάρκου – Ευριπίδου – Αιόλου – Πλ. Κοτζιά – Δημαρχείο – Σοφοκλέους – Μενάνδρου – Ευριπίδου – Αγ. Μάρκου. Πορευόμενοι ακόμη και μέσα από το λεγόμενο «άβατο» κάτω από την Αθηνάς, πεδίο μάχης μέχρι προχθές των συγκρούσεων μεταξύ εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων λαθρομεταναστών, οι έμποροι του «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» ξεσήκωσαν αρκετό κόσμο, με αποτέλεσμα στην συμβολή των οδών Σωκράτους και Σοφοκλέους να ενσωματωθεί στην πορεία και ομάδα εμπόρων των παρακειμένων δρόμων.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ – ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΕΦΑΝΙ», «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ – Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ», καθώς και «ΑΣΥΛΟ, ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οργανωμένη κινητοποίηση εμπόρων της Αθήνας σε αυτόνομη διαδήλωση είχε να γίνει από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Κάλεσμα για την Δευτέρα

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» καλεί όλους τα μέλη του να συμμετάσχουν το πρωί της Δευτέρας στην κινητοποίηση των Εμπορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς για να συγκεντρωθούμε στο Terminal των κρουαζιερόπλοιων στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10) και να καλωσορίσουμε όλοι μαζί την άφιξη των κρουαζιεροπλοίων εις απάντηση των πολιτικών πρακτικών που μπλοκάρουν το λιμάνι του Πειραιώς. Η προσυνάντηση των μελών της ομάδος θα γίνει στην συμβολή των οδών Αιόλου και Μητροπόλεως, στο Μοναστηράκι, στις 6:00 το πρωί.

6 σχόλια:

 1. Να επισημάνουμε όμως ότι ο βουλευτής Πλεύρης ήρθε μόνο για 5 λεπτάκια στην Καπνικαρέας. Ίσα ίσα για να βγει σε μερικές φωτογραφίες και να κάνει μερικές χειραψίες. Μετά όταν ξεκίνησε η πορεία, είχε γίνει άφαντος.
  Καθαρή ψηφοθηρία λέγεται αυτό.

  Εκτός και αν δεν άντεχε να περπατήσει μερικές εκατοντάδες μέτρα, ο λοκατζής...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν καθόταν μέχρι το τέλος τι θα ήταν; Βρόμικη ψηφοθηρία; Πάντως, ο Πλεύρης όντως δεν έκατσε πολύ, συμμετείχε όμως στην πορεία μέχρι και την Αγ. Μάρκου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και οι Λαμιώτες είμαστε στο πλευρό σας , κι ας είμαστε μακριά ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν θα ανεβεί και κανένα βίντεο; Τόσες κάμερες ήταν εκεί. Ήταν ωραία τα συνθήματα που φωνάξαμε. Βγάλτε τίποτα να το ανεβάσουμε και στο youtube.

  Στις βραδινές ειδήσεις του Άλτερ πάντως δεν έβγαλαν τσιμουδιά. Τσάμπα μιλούσε ο Δούμας στα μικρόφωνα;
  Αν υπάρχουν πάντως αυτά τα βίντεο καλό θα ήταν να τα διαδώσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καλά κάτι θα βγάλουμε για τον αγαπητό κύριο Δούμα..
  το βραδάκι θα σηκώσω ένα βίντεο ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο πρώτος που μίλησε για τον Πλεύρη είναι ανόητος..Είτε καθόταν πολύ είτε λίγο κάτι θα βρισκε να πει ως γνήσιος ανόητος του χώρου!! Γι' αυτό ο χώρος πήγε κατά διαόλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή