Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Το 6ο διαμέρισμα της Αθήνας ξεσηκώνεται

Φορτισμένη ήταν το βράδυ της Τετάρτης (18/6) η ατμόσφαιρα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από συλλόγους του 6ου δημοτικού διαμερίσματος, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ, στην 3ης Σεπτεμβρίου. Στην κατάμεστη από κατοίκους της περιοχής αίθουσα παρέστησαν εκπρόσωποι διαφόρων πολιτικών τάσεων, καθώς και λίγοι γνωστοί πολιτικοί, όπως ο βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Α' Αθηνών, Θάνος Πλεύρης, ο πρώην βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο τέως δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπέης και διαμερισματικοί σύμβουλοι απ' όλες τις παρατάξεις.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκαν παρενέβη ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας, Σπύρος Χατζάρας και το στέλεχος της ίδιας κίνησης, Τάσος Χατζηπαράσχου, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και επικεφαλής του «Παρεμπόριο Stop!», Παναγιώτης Δούμας.Παρά τη απόπειρα κάποιων να καπελώσουν την συγκέντρωση ο σκοπός τους δεν επετεύχθη. Το μήνυμα που βγήκε, τόσο από τις παρεμβάσεις όσο και από τις αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου είναι ότι οι Αθηναίοι θεωρούν πρωτίστου σημασίας ζήτημα την αντιμετώπιση των συνεπειών της μετανάστευσης, την άμεση παύση της γκετοποιήσεως αρκετών περιοχών της Αθήνας και την αποδοκιμασία σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που με την στάση τους οδήγησαν την πόλη σ' αυτό το χάλι.

Την συζήτηση άνοιξε ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, ο οποίος προσπάθησε παρά το βαρύ κλίμα, λόγω της ποικιλίας που παρουσίαζε ο κοινό ως προς τις πολιτικές του προτιμήσεις, να δώσει έναν ενωτικό χαρακτήρα στην συζήτηση. Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Θάνος Πλεύρης, ο οποίος παρενέβη εκτάκτως, εξ' αιτίας των σχολίων που εισέπραττε το ΛΑ.Ο.Σ. από μερίδα του κόσμου, λόγω της στηρίξεως του κόμματος στον Νικήτα Κακλαμάνη, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε αυτή τη στιγμή για τις εκλογές, ενώ έδωσε έμφαση στην στάση όλων των κομμάτων πλην ΛΑ.Ο.Σ. στο ζήτημα του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια. Ο Παναγιώτης Δούμας στην παρέμβασή του επέστησε την προσοχή των πολιτών στα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τους λαθρομετανάστες και την υψηλή παραβατικότητα στην Αθήνα, τα οποία πρώτος ο «ΕΚ» δημοσίευσε εδώ και αρκετές εβδομάδες, καλώντας τους πολίτες να κατεβούν στο πεζοδρόμιο και να σύρουν τους πολιτικούς, αντί να τους σέρνουν αυτοί.
Την έντονη αποδοκιμασία του κοινού αντιμετώπισαν αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος που αποπειράθηκαν να καρπωθούν κάποιο όφελος, εν 'όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 16/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου