Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Επίκαιρη ερώτηση Καρατζαφέρη για την εκρηκτική αύξηση του παρεμπορίου

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, στην εκδήλωση κατά του παρεμπορίου που διοργανώθηκε από την ομάδα «Παρεμπόριο Stop!» το περασμένο Σάββατο, σε συνεργασία με επίσημα εμπορικά συνδικαλιστικά σωματεία, ενώ είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές της Α' Αθηνών, παρέστη μόνον ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Θάνος Πλεύρης. Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα των μικρομεσαίων εμπόρων και το έχει αποδείξει έμπρακτα, τόσο με συνεχείς παρουσίες των βουλευτών του σε εκδηλώσεις εμπόρων, όσο και με επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις των βουλευτών του στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ενισχύοντας αυτή τη διαπίστωση, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έχει εδώ και καιρό ετοιμάσει μία επίκαιρη ερώτηση για το πρόβλημα του παρεμπορίου. Η ερώτηση είχε κατατεθεί αρχικά στις 17/5/2010, όμως η συζήτησή της ανεβλήθη στις 20/5, λόγω της επισκέψεως Ερντογκάν, ανεβλήθη εκ νέου την περασμένη Παρασκευή, λόγω ασθενείας του Καρατζαφέρη και παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επανέρχεται με την ερώτησή του, η οποία εν τέλει θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί στην ολομέλεια της βουλής.

Στην ερώτηση που καλείται να απαντήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλά για «αφορολόγητο εμπόριο» σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και ζητά να μάθει εάν η κυβέρνηση προτίθεται να πατάξει το φαινόμενο και, αν ναι, πώς.

Και παρέμβαση Πολατίδη

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε κατά την χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών και άλλες διατάξεις», βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ., Ηλίας Πολατίδης, περιγράφοντας το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλείται να επιβιώσει μία νεοσυσταθείσα επιχείρηση και αναρωτώμενος: «Υπάρχουν σήμερα δισκοπωλεία ελληνικά, όταν ο οποιοσδήποτε μπορεί να περιφέρεται και να πουλάει πλαστά CD, πλαστά DVD ή οτιδήποτε; Αυτό που μας νοιάζει δηλαδή, είναι να μπορεί να ιδρύσει κάποιος δισκοπωλείο γρήγορα, με ελάχιστο κόστος, να ιδρύσει εταιρεία ταχύτατα και κατόπιν να αντιμετωπίζει το παραεμπόριο, στο οποίο η Κυβέρνηση κλείνει τα μάτια;».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 2/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου