Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σχετικά με το Διυπουργικό πόρισμα «Δράση για την Αθήνα» - Δελτίο Τύπου

Εδώ και σχεδόν δέκα πέντε ημέρες, έχουμε μέσω του ιστολογίου μας επιστήσει την προσοχή των πολιτών σχετικά με τα σχέδια του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Βούγια για την «αναβάθμιση της Αθήνας». Ο κ. Βούγιας πρόσφατα συγκρότησε μία ομάδα, αποτελούμενη από στελέχη υπουργείων, μέλη ΜΚΟ και άλλων συλλόγων για την σύνταξη ενός «διυπουργικού», όπως αποκαλείται, πορίσματος, που σκοπό έχει την πρόταση λύσεων για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του κέντρου των Αθηνών.

Η ομάδα «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία της, αφενός για τον τρόπο που διαχειρίζεται μέχρι στιγμής το πόρισμα ο κ. Βούγιας και αφετέρου για την σύνθεση της ομάδος, την οποία θα χαρακτηρίζαμε τουλάχιστον ελλιπή.

Παρά τις προσπάθειές μας να βρούμε το συγκεκριμένο πόρισμα, το οποίο κατά κάποιους αριθμεί 38 σελίδες, και το οποίο αφορά όλους τους πολίτες και αλλά ειδικότερα τον εμπορικό κόσμο αυτής της πόλεως, δεν μπορέσαμε - τουλάχιστον περιηγούμενοι στους επισήμους κόμβους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - να βρούμε την παραμικρή αναφορά σε αυτό. Παρά ταύτα, διαπιστώνουμε μετά λύπης μας, ότι το συγκεκριμένο πόνημα διανέμεται κατά βούλησην σε εκδοτικά συγκροτήματα και δημοσιογράφους, χωρίς να έχει επισημοποιηθεί και παρ' ότι σύμφωνα με δημοσίευμα, βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού. Διαπιστώσαμε μάλιστα ότι έχει ξεκινήσει ένας δημόσιος «καυγάς» μεταξύ της συμβούλου του υπουργού, κ. Αφροδίτης Αλ Σάλεχ και της αρθογράφου του «ΒΗΜΑΤΟΣ» κ. Λώρης Κέζα, την οποία δεν μπορούμε όμως να παρακολουθήσουμε, αφού δεν γνωρίζουμε το συνολικό περιεχόμενο του πορίσματος.

Εις ό,τι αφορά την σύνθεση της ομάδος, διαπιστώνουμε ότι πέραν των υπουργικών επιτελείων και των ιδυμόνων και «ιδυμόνων», πέραν των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των τοπικών αρχόντων μας, συμμετέχουν σε αυτό ΜΚΟ αλλά και πρόσωπα όπως ο κ. Βαλλιανάτος και κάποια άλλη κυρία ή «κυρία» που εκπροσωπούν το «Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων». Μάταια, αναζητήσαμε κάποιον εκπρόσωπο του εμπορικού κόσμου, ο οποίος σε συλλογικό επίπεδο αποτελεί κοινωνικό εταίρο και παρ' ότι μεγάλο μέρος του πορίσματος αφορά το Παρεμπόριο, ζήτημα που αφορά τους εμπόρους περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον.

Ως εκ τούτου, ερωτούμε τον κ. υφυπουργό:
  1. Γιατί η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου πορίσματος έχει μέχρι στιγμής την μορφή «διαρροής» και δεν ανακοινώνεται επισήμως μέσω των μέσων που διαθέτει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη στιγμή μάλιστα που έχει ξεκινήσει δημόσιος διάλογος γι' αυτό;
  2. Γιατί στην ομάδα «Δράση για την Αθήνα» δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου;
  3. Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε η συνταγή της «ανοικτής διαβούλευσης» μέσω διαδικτύου, όπως αυτό έγινε κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια;
  4. Πώς θα προμηθευθούμε και εμείς ένα αντίγραφο του συγκεκριμένου πορίσματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου