Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Οι κάτοικοι του Βοτανικού κατά του τζαμιού

Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βοτανικού-Ρουφ «Η Αθηνά» με θέμα την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα και συγκεκριμένα στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται ο Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Πολεμικού Ναυτικού.

Την συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος του συλλόγου, κ. Μπελλιά, η οποία ανακοίνωσε και την παμψηφί απόφαση του σωματείου να στραφεί κατά της ανεγέρσεως τζαμιού στην συγκεκριμένη θέση. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, ο πρόεδρος του συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974», Νίκος Αργυρόπουλος και ο αρθρογράφος του «ΕΚ» και επικεφαλής της ακτιβιστικής ομάδος «Παρεμπόριο Stop!» Παναγιώτης Δούμας. Οι ομιλητές ανέλυσαν το ζήτημα της ανεγέρσεως του τζαμιού από κοινωνιολογικής, εθνικής και οικονομικής πλευράς αντίστοιχα.

Ο Σπύρος Χατζάρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι υπεύθυνοι για αυτές τις αποφάσεις δεν αποκλείεται να χρηματίζονται, αφού η ανέγερση του τεμένους συνδέεται με την εξυπηρέτηση του τεραστίου εμπορικού κέντρου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, ενώ ο Νίκο Αργυρόπουλος έδωσε το βάρος στην αναγκαιότητα αντιδράσεως ως οφειλή τόσο απέναντι στις θυσίες όσων αγωνίσθηκαν για την πατρίδα μας αλλά και απέναντι στις γενιές που έρχονται. Ο Παναγιώτης Δούμας, ανέφερε ότι τέτοιες κινήσεις έχουν γίνει πολύ παλαιότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη και σήμερα έχει πλέον αποδειχθεί ότι αποτελούν μέγα σφάλμα και απαξιώνονται σε εκλογικό επίπεδο από τα ευρωπαϊκά έθνη.
Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα της δράσεως της ομάδος του, ο Παναγιώτης Δούμας κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους και να αναγκάσουν την πολιτεία να τους ακούσει.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έλλειψαν και τα «απρόοπτα», αφού κατά την διάρκειά της προσπάθησαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα τα μέλη της «Προοδευτικής Ενώσεως Ρουφ-Βοτανικού», υπό την καθοδήγηση του προέδρου τους, αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, Αναγνωστάκη και της Γραμματέως του, κ. Μίνας Φουζούλη, μέλους του Τομέως Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

Οι ανωτέρω, παρεμβαίνοντας, χαρακτήρισαν τις ομιλίες των προσκεκλημένων «ρατσιστικές και εθνικιστικές» και ζήτησαν την αποχώρησή τους, με το σκεπτικό ότι δεν είναι Βοτανικιώτες. Το παράδοξο είναι ότι, ενώ συμφωνούσαν ότι δεν πρέπει να γίνει τζαμί στον Βοτανικό, προσπαθούσαν να πείσουν τους παρευρισκομένους, ότι ο μόνος λόγος γι' αυτό είναι η απουσία πρασίνου και η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού. Συγχρόνως, αποπειράθηκαν να «φορτώσουν» την παραχώρηση του χωρου από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού στον Δήμο Αθηναίων, ισχυριζόμενοι ότι η έκταση ανήκει σε αυτόν.

Προς το τέλος της εκδηλώσεως δημιουργήθηκε έντονο επεισόδιο, μεταξύ του Νίκου Αργυρόπουλου, και του αξιωματικού του ΠΝ,Αναγνωστάκη, όταν ο τελευταίος διαπληκτιζόμενος με τον βετεράνο της Κύπρου ισχυρίσθηκε ότι οι Βετεράνοι δεν πρέπει να μιλούν, αφού το κράτος τους... βόλεψε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 14/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου