Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Στοχοποιούν τους μετανάστες μικροπωλητές

Κατασταλτικά μέτρα για το λεγόμενο «παρεμπόριο», ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε Ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη

Τους Ελληνες και μετανάστες μικροπωλητές στοχοποίησαν σαν βασικό πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χθες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή Επίκαιρη Ερώτηση του τελευταίου.

«Προσπερνώντας» συνειδητά το ληστρικό ανταγωνισμό των πολυεθνικών, που η πολιτική τους υπηρετεί, τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και τις άδειες τσέπες των εκατομμυρίων εργαζόμενων, λόγω των μικρών μισθών και συντάξεων, αμφότεροι αναθεμάτισαν τους μικροπωλητές για την κατάσταση στην αγορά.
Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, που υποστήριξε ότι το φαινόμενο του παρεμπορίου «βλάπτει γενικότερα τα έσοδα του κράτους και επηρεάζει αρνητικά τη νόμιμη ιδιωτική επιχειρηματικότητα». Μάλιστα, για την αντιμετώπισή του, ανακοίνωσε σειρά κατασταλτικών μέτρων, που θα ενισχυθούν, όπως είπε, με τη νέα δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά τον «Καλλικράτη».

Ενδεικτικά ανέφερε πως «λαμβάνουν χώρα συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη στελέχωση μεικτών κλιμακίων ελέγχου παράνομων μικροπωλητών, τα οποία έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε σημαντικό αριθμό κατασχέσεων εμπορευμάτων, επιβολής προστίμων και απομάκρυνσης παραβατών».

Πρόσθεσε ότι «αξιοποιείται και η δυνατότητα χρήσης της FRONTEX, που έχει scanner και κάνει τη σάρωση στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα, ώστε να ανιχνεύονται τα λάθρα προϊόντα, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, σ' ένα ακόμα ρατσιστικό παραλήρημα, ισχυρίστηκε ότι «ενώ τα μαγαζιά κλείνουν, έχουμε περίπου 17.000 παράνομους μικροπωλητές στην Αθήνα. Από αυτούς τους 17.000 παράνομους που στρώνουν μια κουρελού στο δρόμο και δεν πληρώνουν φως, νερό ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ. Δεν πληρώνουν τίποτε».


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 5/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου