Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Περαιτέρω αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας

Με την κωδική ονομασία «Ασφαλές Κέντρο», αστυνομία, ΣΔΟΕ και Δήμος Αθηναίων, ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα ένα νέο σχέδιο αστυνόμευσης που στόχο έχει να πατάξει την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πιθανόν και ... τους μετανάστες.

Μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που θα αποτελούνται από άνδρες των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ, καθώς και από άνδρες της Ασφάλειας θα επιχειρήσουν τη χαρτογράφηση των περιοχών στις οποίες διαπιστώνεται αυξημένη εγκληματικότητα. Στην χαρτογράφηση θα περιλαμβάνονται ξενοδοχεία και διαμερίσματα όπου ζουν μετανάστες αλλά και καταστήματα στα οποία συχνάζουν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ανάλογα με το είδος εγκληματικότητας που παρατηρείται ανα περιοχή θα αναπτύσσεται και ανάλογη αστυνομική δύναμη, ενώ θα ενισχυθούν οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες. Επίσης, για όποια σημεία της πόλης η αστυνομία κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος «πρόσκλησης επεισοδίων» θα αποφασίζει την ανάπτυξη διμοιριών των ΜΑΤ.


Στο μεταξύ, σε ρόλο αστυνόμου βγαίνουν από τη Δευτέρα στους δρόμους και κλιμάκια του ΣΔΟΕ, τα οποία αποστολή θα έχουν να «τσακώσουν» όσους ενοικιάζουν διαμερίσματα σε μετανάστες προς 10-15 ευρώ το κεφάλι το βράδυ, αλλά και όσους μετανάστες εκτελούν παραεμπόριο.

Η αστυνομία υποστηρίζει πως το νέο πλάνο ααστυνόμευσης του κέντρο της Αθήνας θα έχει στόχο το εμπόριο ναρκωτικών, την πορνεία, τις ληστείες και το παρεμπόριο, ωστόσο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν τον φόβο αλλά και την ευχή, η περαιτέρω αστυνόμευση να μην οδηγήσει σε «πογκρόμ» μεταναστών.

TVXS 21/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου