Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

To ΕΒΕΑ ζητάει δημιουργία Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου

Τη δημιουργία Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου πρότεινε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυχοχοΐδη.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να συντονιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των συναρμόδιων φορέων για την εξάλειψη του καταστροφικού αυτού προβλήματος για το υγιές εμπόριο.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο γ.γ.Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, κ. Ανδρέας Παπαδάκης, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., κ. Ιωάννης Λιούκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Παναγής Καρέλας, καθώς και εκπρόσωποι της Νομαρχίας Αθηνών, των Τελωνείων, του ΣΔΟΕ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, υπήρξε κοινή διαπίστωση για την αναγκαιότητα καταγραφής ανά αρμόδιο φορέα όλων των προσκομμάτων που υφίστανται σε νομοθετικό αλλά και εκτελεστικό επίπεδο για την ουσιαστική και συντονισμένη δράση κατά του παρεμπορίου.


Οι καταγραφείσες επισημάνσεις θα επεξεργαστούν από τους εκπροσώπους των φορέων και θα συνταχθεί από κοινού με πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ, σε εύλογο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένη έκθεση για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση είτε σε κοινοτικό επίπεδο για την τροποποίηση της υφιστάμενης κοινοτικής νομοθεσίας είτε σε εθνικό επίπεδο.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινή πρόταση για τη σύσταση Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου, που θα αναλάβει συνολικά το δύσκολο αυτό έργο.

ΕΞΠΡΕΣ, 13/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου