Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΓΑΔΑ: Απολογισμός δράσεων για το Κέντρο της Αθήνας Α' εξαμήνου 2010

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής πραγματοποιεί σε τακτική βάση ειδικές δράσεις που επικεντρώνονται στην καταπολέμηση αδικημάτων και παραβατικών φαινομένων στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράσεις αυτές συστηματοποιήθηκαν και εντάθηκαν από τις 13 Μαρτίου 2010. Είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες αρχές και φορείς, όπως η δημοτική αστυνομία, η Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών κ.α.

Μέσα από τις επιχειρήσεις πατάσσονται εγκληματικά δίκτυα και οδηγούνται στη δικαιοσύνη υπεύθυνοι για εμπορία ναρκωτικών, δικτύων πορνείας και ανθρώπινης εκμετάλλευσης, παρεμπορίου, ενώ ως προς τα κτίρια αντιμετωπίζονται η παράνομη μίσθωση και οι ανθυγιεινές εστίες. Έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες χιλιάδες είδη παραεμπορίου και έχουν συλληφθεί παράνομοι εκμισθωτές κτιρίων σε αλλοδαπούς.



Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι συλλήψεις ανήλθαν συνολικά σε 5.346. Ειδικότερα:


Ενδεικτικός είναι και ο παρακάτω πίνακας με κατασχεθέντα προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας:

Ηρωίνη (γραμμ.) 1263,98
Κοκαΐνη (γραμμ.) 588,2
Κάνναβη (γραμμ.) 49.475,77
Ναρκωτικά χάπια 12.333
Χρήματα (ευρώ) 87.282,13
Όπλα 898
Η/Υ, παιγνιομηχανές 581

Τα είδη παρεμπορίου που κατασχέθηκαν ήταν συνολικά 223.141, επιβλήθηκαν 233 σχετικές διοικητικές ποινές (πρόστιμα), ενώ συνελήφθησαν 70 άτομα.

Επίσης, παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο 59 κτιρίων. Τα κτίρια απολυμάνθηκαν από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και ελέγχθηκαν ως προς το καθεστώς παραχώρησης-μίσθωσής τους, τα προϊόντα που βρέθηκαν μέσα σε αυτά και άλλες οικονομικές παραβάσεις. Από τους ελέγχους προέκυψαν συνολικά 20 συλλήψεις (5 για ναρκωτικά, 6 για παραβάσεις του Ν. περί όπλων, 4 για πλαστογραφία, 2 για βιασμό και 3 για λοιπά αδικήματα).

3 σχόλια:

  1. σημερα 10.7. ωρα 12.00-1430 που εφυγα φιλελληνων και μητροπολεως,καρακεντρο δηλ.καθως και αρχη Ερμου στο συνταγμα Ο ΧΑΜΟΣ απο λαθροπαραεμποριο.δημοτικη και λοιπη αστυνομια ΑΦΑΝΤΗ.
    ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου αρεσει που αραια και που "ανακαλυπτουν"αποθηκες λαθραιων προιοντων παραεμποριου με στυλ james bond.αν πραγματικα θελανε να τις βρουν ΟΛΕΣ KAI ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ,ΘΑ ΠΙΑΝΑΝΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΩΣ 30 ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ.ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΠΑ ΚΤΛ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ....ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αποδειξη για τα 2 προηγουμενα σχολια οτι κατι βρωμαει στο βασιλειο της λαμογιοδανιμαρκιας

    δειτε τι θα γινει αποψε σημερα και αυριο μπροστα στα προπυλαια.το ξερουνε και αρειανοι μονο οι "αρχες"δεν το ξερουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή