Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

«Ελέγξτε αισχροκέρδεια και παρεμπόριο»

Τη συνεργασία όλων και την εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο την όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς και προστασία των καταναλωτών από παράνομες εμπορικές πρακτικές ζήτησε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα από τους Δ/ντες Εμπορίου των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Η Γενική Γραμματέας το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της στην Περιφέρεια παρουσία και του Νομάρχη Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα ενόψει και της αυξημένης τουριστικής κίνησης ζήτησε τον βέλτιστο συντονισμό των αρμόδιων Διευθύνσεων Εμπορίου και των κλιμακίων ελέγχων, καθώς και τη διαρκή ενεργοποίηση όλων των εποπτικών μηχανισμών.

«Θέλουμε ελεύθερη αγορά και όχι ασυδοσία», είπε απευθυνόμενη στους Δ/ντες Εμπορίου και ζήτησε μέσω των υπηρεσιών τους να εστιάσουν την προσοχή τους στην προστασία του καταναλωτή και να περάσουν το μήνυμα στους ανθρώπους της αγοράς πως για να είναι ανταγωνιστικοί πρέπει να είναι και ποιοτικοί. «Στόχος μας δεν είναι να επιβάλουμε πρόστιμα, αλλά να συνετίσουμε τους παραβάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας η Γενική Γραμματέας επεσήμανε πως τα περισσότερα παράπονα εκφράζονται για τις τιμές των καυσίμων και τις διαστάσεις που παίρνει το παρεμπόριο και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προκειμένου να προληφθούν ή και να παταχθούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, 1/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου