Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Η Κράνη» για το παρεμπόριο

Tο εμπόριο ήδη πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισης που ακολουθούνται. Τα στοιχεία απεικονίζουν με τον ποιό πειστικό τρόπο την πτώση των πωλήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σε αυτό το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον εκτός από τη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης το εμπόριο έχει να αντιμετωπίσει και την παράνομη δραστηριότητα του παραεμπορίου.

Ήδη στην πόλη μας εμπορικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από υπαίθριους πλανόδιους μικροπωλητές ακόμα και δίπλα στις πόρτες των σπιτιών μας . θα πρέπει λοιπόν στο πρόβλημα αυτό να υπάρξει άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων.


Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου «Η ΚΡΑΝΗ» πιστεύει ότι στην σημερινή εποχή που το εμπόριο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση είναι αδιανόητο να υπάρχουν παράνομοι μικροπωλητές και να κάνουν καθημερινά αφορολόγητο τζίρο χιλιάδων ευρώ.

Προκαλείται τεράστιο πρόβλημα στους εμπόρους ,στην οικονομία εν γένει και την απασχόληση. Απαιτούμε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ( δημοτική αστυνομία, ελληνική αστυνομία, τελωνεία μικτά κλιμάκια , εφορία ) να ασχοληθούν αποτελεσματικά για την καταπολέμηση του παραεμπορίου καθώς και με την λειτουργία στεγασμένων εμπόρων που λειτουργούν παράνομα ( προϊόντα αμφιβόλου προελεύσεως ,χωρίς νόμιμα παραστατικά , ασφάλεια απασχολούμενων κ.α )

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος                               ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου