Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

«Πολυκατάστημα»... μαϊμούδων στο κέντρο της Αθήνας

«Πολυκατάστημα» με κινέζικα προϊόντα και απομιμήσεις επωνύμων ρούχων, είχε δημιουργήσει σε ακατοίκητη οικία στην οδό Σοφοκλέους 53, ομάδα που κάνει παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα το είχε οργανώσει τόσο καλά, που διέθετε ακόμη και ιντερνετ, μέσω του οποίου δεχόταν τις παραγγελίες για μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Επίσης, τα εμπορεύματα τα είχαν τοποθετήσει κατά μάρκα σε κάθε δωμάτιο ,ώστε ο πελάτης να βρίσκει κατευθείαν την φίρμα που επιθυμεί.

Τέλος στη δραστηριότητα του... πολυκαταστήματος έβαλαν λίγες ώρες πριν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατασχέθηκαν χιλιάδες κινέζικα προϊόντα, μεγάλες ποσότητες ρούχων που αποτελούν απομιμήσεις επωνύμων οίκων του εξωτερικού και εκατοντάδες φορητά τηλέφωνα.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από τις 13 Μαρτίου, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Οι έλεγχοι αυτοί διενεργούνται σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, όπως είναι αυτές της Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τους ελέγχους που έγιναν το πρώτο εξάμηνο εφέτος, έγιναν 5.346 συλλήψεις ατόμων διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία προϊόντα και έχουν συλληφθεί παράνομοι εκμισθωτές κτιρίων σε αλλοδαπούς.

Σπύρος Κουντούρης
ΕΘΝΟΣ, 9/7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου