Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Κύκλωμα πλανόδιων παρεμπορίου,επιτίθεται σε καταστηματάρχες στα Χανιά

Φαίνεται πως το θράσος των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο παραεμπόριο δεν έχει όρια.

Αυτήν τη φορά πάντως κάποιοι πλανόδιοι μικροπωλητές που κάνουν «χρυσές» δουλειές στην Αγία Μαρίνα και στον Πλατανιά προκάλεσαν την αντίδραση καταστηματαρχών της περιοχής.
Αγανακτισμένοι από τα όσα συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι, πληροφορίες κάνουν λόγο πως, μετά από διαπληκτισμούς, συγκέντρωσαν ότι οι μικροπωλητές πωλούσαν είδη και τα παρέδωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας, όπου και υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις.


«Οι καταγγελίες και τα προβλήματα που έχουμε είναι πάρα πολλές. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και πλέον....οι καταστηματάρχες ζητούν την προστασία της αστυνομίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην «Τ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης.

Ένας από τους καταστηματάρχες βιντεοσκόπησε τη δράση των μικροπωλητών, και ειδικά την τροφοδοσία τους από ένα μικρό φορτηγάκι, χωρίς όμως να γνωρίζει τις συνέπειες από εκεί και πέρα.

Μετά τα όσα έγιναν στο Τμήμα της Νέας Κυδωνίας, ομάδα πλανόδιων φαίνεται πως προχώρησε σε αντίποινα.

Εντόπισε το σπίτι του καταστηματάρχη, μπήκε σε αυτό την ώρα που βρίσκονταν μέσα η μητέρα του και εν είδει προειδοποίησης χτύπησε την άτυχη γυναίκα, όπως και τον ίδιο.

Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώθηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννη Μαργαρώνη, ο οποίος ενημέρωσε χθες τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, Παντελή Μουρτζανό.

«Έχουν αρχίσει να συστήνουν ομάδες. Όντως, υπάρχουν αντιδικίες και ήδη έχουν γίνει μηνύσεις. Υπήρξε βιαιοπραγία σε βάρος καταστηματάρχη και συγγενικού του προσώπου, επειδή απλά ζήτησε την απομάκρυνσή τους. Είναι πια θέμα της αστυνομίας… κάνουμε ό,τι μπορούμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Το απίστευτο περιστατικό καταγγέλθηκε ξανά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Κυδωνίας, όπου και κατατέθηκαν εκ νέου μηνύσεις.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί σχετικά και ο εισαγγελέας, ενώ εξετάζεται ο ρόλος ενός ατόμου από την ομάδα, που φέρεται να ήταν και ο επικεφαλής.
Ήδη, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, ώστε να εξεταστεί σε κάθε λεπτομέρεια το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και γενικότερα να καταβληθούν πιο εντατικές προσπάθειες για την πάταξη του παραεμπορίου.

Η ΤΟΛΜΗ, 06/08/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου