Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Πανεπιστημιακό άσυλο στο ...λαθρεμπόριο!

Μόνιμες κρυψώνες λαθρεμπόρων, εμπόρων ναρκωτικών, παράνομων μεταναστών και μικροεγκληματιών έχουν καταστεί πλέον οι πανεπιστημιακές σχολές που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε φορά που οι πάσης φύσεως εγκληματίες της πόλης αντιλαμβάνονται ή ειδοποιούνται για παρουσία αστυνομικών, μαζεύουν το παράνομο εμπόρευμά τους και τρέχουν να κρυφτούν σε κτίρια σαν αυτό της Νομικής Σχολής στην Σόλωνος ή σαν το εικονιζόμενο της σχολής Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε στην συμβολή των οδών Ερμού και Καλαμιώτου (Καπνικαρέα).

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να κρυφτούμε στα πανεπιστήμια όποτε θέλουμε. Εδώ οι άνθρωποι και οι φοιτητές είναι καλοί μαζί μας» δήλωσε ένας από τους εικονιζόμενους σενεγαλέζους μικροπωλητές την ώρα που μετέφεραν τα παράνομα εμπορεύματά τους στην αποθήκη της σχολής Ε.Μ.Μ.Ε στην οδό Καλαμιώτου. Και συνέχισε… «Κρυβόμαστε σχεδόν καθημερινά εδώ γιατί οι αστυνομικοί εκεί έξω μας κυνηγούν, μας βρίζουν και όταν μας πιάνουν, μας απειλούν πως αν δεν τους δώσουμε τις τσάντες μας, θα μας συλλάβουν και θα μας διώξουν απ’ την Ελλάδα».

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Ενοίκιο 6.500 ευρώ για 33 τετραγωνικά

Ο τζίρος αναιμικός, η κίνηση υποτονική και το ένα λουκέτο διαδέχεται το άλλο στους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας

Tης Ελενας Kαρανατση

«ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ». Το αυτοκόλλητο έξω από το κλειστό κατάστημα της Αγίου Μάρκου, στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, βρίσκεται εδώ και επτά μήνες. Το μαγαζί έκλεισε, καθώς τα 5.000 ευρώ ενοίκιο τον μήνα (για 80 τ. μ.) ήταν πια ποσό δυσβάσταχτο για τον καταστηματάρχη.

Υπάρχουν και χειρότερα. Οδός Σκουφά, Κολωνάκι. Υποκατάστημα γνωστής επωνυμίας καπέλων παραμένει κλειστό σχεδόν δύο χρόνια τώρα. Τα 6.500 ευρώ για ένα μικρό χώρο 33 τετραγωνικών οδήγησαν τον έμπορο στην έξοδο υπό το βάρος ενός «ασθμαίνοντος» τζίρου και μιας πρωτοφανούς υποτονικής κίνησης.