Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Για την επίθεση Αφρικανών λαθροπωλητών στην ομάδα Παρεμπόριο Stop!


Η ομάδα «Παρεμπόριο Stop!», η οποία απαρτίζεται από επιχειρηματίες και κατοίκους της Αθήνας, πλαισιωμένη και από άλλους συμπολίτες μας απ' όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησε το Σάββατο 10 Απριλίου την πρώτη της ακτιβιστική ενέργεια. Είκοσι περίπου μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της ΑΘήνας για να φωτογραφήσουν και να μαγνητοσκοπήσουν την ασύδοτη δράση των παρανόμων μικροπωλητών και την αδράνεια των αρμοδίων αρχών. Μεταξύ αυτών, γυναίκες και ηλικιωμένοι, που ανέλαβαν να διανείμουν φυλλάδια στο καταναλωτικό κοινό, σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της αγοράς ειδών από παρανόμους μικροπωλητές.

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

Οργίασε το παρεμπόριο...

Τι γίνεται με το παρεμπόριο;

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών, με αφορμή την πρώτη έκθεση της Δημοτικής Αστυνομίας, δηλώνει ότι όσον αφορά το παραεμπόριο στην πόλη μας, δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.
Αντίθετα, οι πλανόδιοι μικροπωλητές ανενόχλητοι συνεχίζουν να πουλούν εμπορεύματα, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις λαϊκές αγορές. Μάλιστα, μας έχει δημιουργηθεί εντύπωση, ότι ο αριθμός των πλανόδιων αυτή την περίοδο, παρόλο την ύπαρξη της Δημοτικής Αστυνομίας, δυστυχώς έχει αυξηθεί.
Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικοί Αστυνόμοι αλλά δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση, τη συνέχιση των φαινομένων αυτών.
Η Δημοτική Αστυνομία εκτός από την παράνομη στάθμευση και την αφαίρεση πινακίδων, θα πρέπει να ασχοληθεί και με το παραεμπόριο.
Θα περιμένουμε να δούμε την νέα έκθεση της Δημοτικής Αστυνομίας, περιμένοντας καλύτερα αποτελέσματα.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ