Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ο χάρτης της παρανομίας στο κέντρο

Του Κωστα Oνισενκο
Ωρα 13.00, οδός Αγίου Κωνσταντίνου. Αυτοκίνητο σταματάει λίγα μέτρα από το ανακαινισμένο Εθνικό Θέατρο, ένας έμπορος ναρκωτικών δίνει ένα «φιξάκι» στον συνοδηγό και παίρνει χρήματα. Στο απέναντι πεζοδρόμιο ένας χρήστης ναρκωτικών αγοράζει τη δόση του από τέσσερα άτομα του κυκλώματος διακίνησης. Από αυτούς ο ένας κρατάει στην τσέπη του μια μικρή ποσότητα ναρκωτικών έτσι ώστε αν συλληφθεί να μην κατηγορηθεί για εμπόριο, τα υπόλοιπα ναρκωτικά βρίσκονται σε κοντινές «καβάντζες», σε ζαρτινιέρες, κάδους σκουπιδιών, κάτω από σταθμευμένα οχήματα, σε ρολόγια της ΕΥΔΑΠ κ.α. Οι υπόλοιποι τρεις εκτελούν τον ρόλο του τσιλιαδόρου: οι δύο κοιτάνε σε διαφορετικές κατευθύνσεις και ο τρίτος βρίσκεται σε πιο μακρινή απόσταση με ένα κινητό στο χέρι. Οι δράστες αντιλαμβάνονται την πεζή περιπολία από μακριά και απομακρύνονται, κάνουν τον γύρο του τετραγώνου και επιστρέφουν σε δέκα λεπτά.
Επτά άτομα στέκονται έξω από κατάστημα στην οδού Νικηφόρου, μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πειραιώς, οι δύο μιλούν στο κινητό. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τρεις ομάδες των δύο ατόμων περνούν από δίπλα τους και παραλαμβάνουν πακέτα με σπιρτόκουτα τα οποία, όπως μας εξηγούν θαμώνες της περιοχής, περιέχουν κάνναβη. Οι ομάδες κινούνται πεζή σε όλη την περιοχή μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και Πειραιώς πουλώντας το «μαύρο», όπως το «διαφημίζουν» οι ίδιοι στους περαστικούς που περνούν από τη Μενάνδρου και τη Γερανίου. Οι επτά δεν μετακινούνται από τη θέση τους, ούτε όταν αντιλαμβάνονται τη φωτογραφική μηχανή να τους στοχεύει από απέναντι, ούτε όταν περνάει περιπολικό της Αμεσης Δράσης, αφού το «εμπόρευμά» τους βρίσκεται ήδη καλά φυλαγμένο σε «καβάντζα» σε απόσταση λίγων μέτρων.
Σφυρίγματα, συνθηματικάΣτη γωνία Σοφοκλέους και Μενάνδρου, που μαζί με την οδό Γερανίου θεωρούνται από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του Κέντρου, βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες χρήστες, αλλά και έμποροι ναρκωτικών. Μια κροτίδα δίνει το σύνθημα ότι έχει έρθει το εμπόρευμα, αμέσως σημειώνεται κινητοποίηση.
Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στην πλατεία Θεάτρου, μόνο που εκεί πολλοί από τους έμπορους είναι ως επί το πλείστον οι ίδιοι χρήστες ναρκωτικών.
Στις περιοχές με αυξημένη διακίνηση ουσιών η εγκληματικότητα είναι πολλαπλάσια των άλλων περιοχών της Αθήνας. Μικροκλοπές από τους τοξικομανείς, ληστείες σε περαστικούς από συμμορίες αλλοδαπών. Στην οδό Μενάνδρου, όπως καταγγέλλει στην «Κ» ο Ζώης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος διατηρεί βιοτεχνία με ρούχα στην περιοχή, συμμορία περίπου 15 ατόμων πραγματοποιεί καθημερινές ληστείες. «Δύο ομάδες των πέντε ατόμων κρατάνε τσίλιες και εντοπίζουν τα υποψήφια θύματα στις εισόδους της Μενάνδρου, στη Σοφοκλέους και στην Πειραιώς, ενώ οι υπόλοιποι πραγματοποιούν τις ληστείες. Δρουν τις ώρες που δεν υπάρχει Αστυνομία. Μια παρόμοια συμμορία δραστηριοποιείται και κάτω από την 3ης Σεπτεμβρίου. «Βλέπεις να κυκλοφορούν τρία ή τέσσερα άτομα. Μόλις αυτοί βρίσκουν κάποιον να περπατάει μόνος, σφυρίζουν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίζονται άλλοι δέκα και επιτίθενται στον άτυχο περαστικό», περιγράφει ο Παν. Δαλάρης, καταστηματάρχης της περιοχής.
Τοξικομανείς επαίτες που κάνουν χρήση δημοσίως, παρεμπόριο, πιάτσες με εκδιδόμενες γυναίκες, αιματηρές συμπλοκές καθιστούν το κέντρο της Αθήνας απροσπέλαστο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 17/4

Απόστολος Κοκκινόπουλος: Έτσι μας χτύπησαν οι αφρικανοί στην Ερμού

Μια εβδομάδα μετά τα γεγονότα της Ερμού και την επίθεση των Αφρικανών μικροπωλητών εναντίον των Ελλήνων εμπόρων που διαμαρτύρονταν για το παρεμπόριο συναντήσαμε στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών τον κτυπημένο, πρώην έμπορο, ΑπόστολοςΚοκκινόπουλο.

Κύριε Κοκκινόπουλε, αδιάκριτη ερώτηση και αν θέλετε απαντάτε: Ανήκετε σε κάποιον πολιτικό χώρο;
Δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του κάθε Έλληνα είναι να παίρνει θέση σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Άρα κι εγώ πολιτικά τοποθετούμαι υπέρ των με αγώνα κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τον άγρια φορολογούμενων σύγχρονων πληβείων, προς όφελος του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου της παγκοσμιοποίησης.
Παράπονό μου είναι η άρνηση της ηγεσίας του ΚΚΕ να αναγνωρίσει τις καταστροφικές συνέπειες της αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών εις βάρος του Έλληνα εργάτη. Αυτός ήταν και ο λόγος που κάποτε αποχώρησα από την ΚΝΕ, της οποίας ήμουν ενεργό μέλος. Σήμερα, δεν σας κρύβω ότι ψηφίζω ΛΑ.Ο.Σ. παρ' ό,τι δεν είμαι ενεργός. Υπήρξα βέβαια από τα ιδρυτικά μέλη, με έντονη μάλιστα δράση, αλλά έπρεπε να αποσυρθώ, λόγω του ότι άνοιξα μαγαζί και δεν είχα χρόνο ν' ασχοληθώ με τα κοινά.

Το περασμένο Σάββατο τραυματιστήκατε στο κεφάλι, από έναν αφρικανό μικροπωλητή. Πώς βρεθήκατε εκεί; Γνωρίζατε προσωπικά τους διοργανωτές του «Παρεμπόριο STOP!»;Ευτυχώς που υπάρχει το «FACEBOOK», το «ΠΡΟΣΩΠΟΒΙΒΛΙΟ», όπως το αποκαλώ. Οι διοργανωτές της ομάδος μου έστειλαν πρόσκληση για να παρευρεθώ στην ακτιβιστική αυτή ενέργεια. Μάλιστα, μου άρεσε το γεγονός ότι είχε τονισθεί ότι στην συγκεκριμένη δράση δεν κάνουμε διαδήλωση, δεν φωνάζουμε συνθήματα ούτε προβαίνουμε σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Μόνο θα φωτογραφίζαμε και θα μοιράζαμε έντυπα στους καταναλωτές. Βρήκα πρωτότυπη την ιδέα και πήγα. Εκεί τους γνώρισα όλους. Άνθρωποι έντιμοι, μεροκαματιάρηδες, κάποιοι μάλιστα είχαν φέρει και τις γυναίκες τους, ενώ ήταν και κάποια ηλικιωμένα άτομα.

Ήταν και ο ηλικιωμένος κύριος που κτύπησε;
Όχι, είμαι σίγουρος. Δεν ήμαστε πάνω από 20 άτομα, οπότε μπορώ να το πω με σιγουριά. Ο κύριος αυτός, εμφανίσθηκε κάποια στιγμή για να διαμαρτυρηθεί στους λαθρεμπόρους, όταν αυτοί άρχισαν να μας φτύνουν, να μας βρίζουν τις μανάδες και τις γυναίκες μας και την Ελλάδα.

Και πώς τον κτύπησαν;Τους είδε να προσπαθούν να μας κτυπήσουν με κάποια μεταλλικά στηρίγματα που κρατούσαν και παραδόξως για την ηλικία του μπήκε μπροστά, γιατί εμείς είχαμε συμφωνήσει να μην εμπλακούμε σε καμία περίπτωση. Έτσι, τον κτύπησαν με γροθιές, σωριάστηκε κάτω και αυτοί τραβήχτηκαν πίσω και άρπαξαν τα τραπέζια, τις καρέκλες, τα σταχτοδοχεία και τα ποτήρια από τις παρακείμενες καφετέριες και άρχισαν να μας τα πετούν.

180410-kokkinopoulos-emporoΕσείς πώς αντιδράσατε;Εμείς, αν και αγανακτισμένοι, αποφασίσαμε να τους ακολουθήσουμε, εξακολουθώντας να κρατούμε τις κάμερες, ώστε μόλις η αστυνομία εμφανισθεί, να υποδείξουμε τους δράστες. Τους δειλούς, τους άνανδρους που κτύπησαν γέρο άνθρωπο. Έτσι τους ακολουθήσαμε τρέχοντας από απόσταση και κατά την διάρκεια της καταδίωξης, κάποιος από αυτούς έμεινε πίσω και με κτύπησε με ένα καδρόνι στο κεφάλι.

Παρά ταύτα, συνεχίσατε να τους καταδιώκετε;
Εννοείται! Εν τέλει τραυματίστηκαν συνολικά - ελαφρά οι περισσότεροι ευτυχώς - πέντε άτομα.

Εσείς, ή κάποιο άλλο μέλος της ομάδος, κτυπήσατε κανέναν;Κατά παράφραση του κινεζικού ρητού «μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις», σας απαντώ ότι ένα βίντεο είναι δέκα χιλιάδες λέξεις.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Αντέννα» είπε ότι είχατε πάρει καδρόνια και κτυπούσατε τους μικροπωλητές. Εμφανίσθηκε μάλιστα και κάποιος εξ' αυτών με δεμένο το κεφάλι.
Απ' τον συκοφάντη βλάπτονται δύο: ο συκοφαντούμενος και αυτός που πιστεύει τον συκοφάντη. Ο κύριος Μπάντρα Γκέι, έχω σημειώσει το όνομά του, δεν μου λέει τίποτε. Έβαλε απλά ένα δίχτυ στο κεφάλι του. Αφού εμείς είμαστε όλοι επώνυμα στην ομάδα, γιατί δεν μας μηνύει; Θα χαρώ πολύ αν το κάνει. Πήγε στον ιατροδικαστή; Εγώ πάντως πήγα.

Μια τελευταία ερώτηση: Τι δουλειά κάνετε;
Είμαι άνεργος, πρώην καταστηματάρχης σ' έναν από τους ακριβότερους δρόμους της Αθήνας. Είχα την τύχη βέβαια, να έχω δουλέψει στο παρελθόν και ως οικοδόμος. Έκλεισα την επιχείρησή μου, επειδή κάποιοι παίζουν τζάμπα τους ανθρωπιστές στις πλάτες των εργαζομένων. Γιατί κι εμείς οι μικρέμποροι εργαζόμενοι είμαστε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 17/4

Προχωράει η μήνυση κατά Κακλαμάνη και ΕΛ.ΑΣ.


Σε συνέχεια της κατατεθείσας ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήριας αναφοράς από συνδικαλιστές εμπόρους και καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ο κ. Εισαγγελέας, μετά από μελέτη της υπόθεσης, έκρινε ότι στοιχειοθετείται νομικά και διαβιβάστηκε αρμοδίως, προκειμένου να διαταχθεί από τον καθ' ύλην αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση των καταγγελλόμενων πράξεων και τον συσχετισμό τους με τα υπαίτια πρόσωπα.
Να σημειωθεί ότι οι σοβαρότερες από τις πράξεις που καταγγέλθηκαν είναι οι κατηγορίες για λαθρεμπορία και παράβαση καθήκοντος.

Η αλήθεια για τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου στην Ερμού

Μια εβδομάδα μετά τα γεγονότα της Ερμού, με την ομάδα «Παρεμπόριο Stop» να δέχεται την επίθεση των Αφρικανών μικροπωλητών οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Η ομάδα, καλά οργανωμένη επικοινωνιακά, διοχέτευσε στον Τύπο φωτογραφίες και πλάνα από τα όσα συνέβησαν. Αυτό βέβαια, δεν εμπόδισε τα κατεστημένα μέσα και ιδιαίτερα κάποια που έχουν ουσιαστικά καταληφθεί από αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, να δώσουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα για τα όσα συνέβησαν και να παρουσιάσουν το γεγονός ως ρατσιστική επίθεση. Για άλλη μια φορά, το Indymedia λειτούργησε ως πρακτορείο ειδήσεων, από το οποίο άντλησαν τις προκατασκευασμένες πληροφορίες τους.

Την Δευτέρα το πρωί, ο επικεφαλής του «Παρεμπόριο STOP!», Παναγιώτης Δούμας εκλήθη από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπακωνσταντίνου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ομάδα και τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί. Ο Παναγιώτης Δούμας συναντήθηκε με τον εν λόγω δημοσιογράφο και απήντησε σε αρκετά ερωτήματα, τα οποία, όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έλεγε θα μονταρισθούν σε ένα βιντεάκι ενός περίπου λεπτού, από το οποίο θα έβγαινε η ουσία. Του εξήγησε ότι τα μέλη της ομάδος είναι έμποροι, του εξήγησε ότι από μέρους τους δεν ασκήθηκε βία και ότι το μόνο που κρατούσαν στα χέρια τους κατά την διάρκεια των επεισοδίων ήταν κάμερες και τον βεβαίωσε ότι έχουν τραυματισθεί πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένας εβδομηνταδυάχρονος.

Αίσχος παραπληροφόρησης
Το ίδιο βράδυ, το δελτίο ειδήσεων του σταθμού ξεκινώντας από τον παρουσιαστή Γιάννη Παπαδόπουλο επιδόθηκε σε ένα αίσχος παραπληροφόρησης και αλλοίωσης όσων είχαν ειπωθεί. Με τον τίτλο «Νταήδες ανέλαβαν να βάλουν τάξη στο εμπορικό κέντρο» ο Παπαδόπουλος προλόγισε το ανεκδιήγητο ρεπορτάζ λέγοντας ότι «Κυνηγοί των μεταναστών πήραν τον νόμο στα χέρια τους».
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε στο ρεπορτάζ του ότι «ομάδα νταήδων αποφάσισε να κάνει επιχείρηση σκούπα για να καθαρίσει την οδό Ερμού από τους παράνομους μικροπωλητές». Καμμία κουβέντα για την ομάδα, καμμία κουβέντα για την μήνυση, καμμία κουβέντα για τα φυλλάδια, ενώ η βιντεοσκόπηση ήταν γι' αυτόν... «πρόφαση». Είχε, βλέπετε, άλλες πιο έγκυρες πηγές, όπως έναν Σενεγαλέζο μικροπωλητή, που δεν διστάζει, ενώ παρανομεί, να βγαίνει με το όνομά του στις κάμερες. Είχε και τον επαγγελματία μεταναστοπατέρα, Πέτρο Κωνσταντίνου, γνωστό από την συμμετοχή του στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ, ΓΕΝΟΒΑ 2000, Αντικαπιταλιστική Συμμαχία κλπ., ο οποίος καταδίκασε τον ρατσισμό.

Την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι «οι εικόνες» τις οποίες παρεμπιπτόντως το ίδιο το «Παρεμπόριο STOP!» είχε διοχετεύσει, «κατέγραψαν την δίωξη των μεταναστών με καδρόνια και καρέκλες» στην οθόνη μας βλέπαμε έναν Αφρικανό να σηκώνει ένα μαδέρι και να απειλεί αυτούς που τον βιντεοσκοπούσαν. Αποθέωση του αίσχους ήταν η συρραφή των δηλώσεων του Παναγιώτη Δούμα, ο οποίος φέρεται να είπε: «...Δεν είναι δική μας δουλειά να τους διώξουμε. Ακριβώς αυτό ήρθαμε να κάνουμε...».

Οι έμποροι απέναντι στα ΜΜΕ
Στο επίσημο στρατόπεδο των εμπόρων της Αθήνας, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Σύλλογος εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα δελτίο τύπου, όπου ουσιαστικά έλεγε ότι «τα επεισόδια είναι το αποτέλεσμα της αγανάκτησης όλων εκείνων που πληρώνουν φόρους, που καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, που παρέχουν με πλήρη απασχόληση εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους, που πληρώνουν υψηλά ενοίκια, που είναι τα μόνιμα θύματα κάθε προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης», ενώ ζητούσε την ενεργοποίηση της ειδικής νομοθεσίας της Ολυμπιακής περιόδου. Στην Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης, ο Παναγιώτης Δούμας καταχειροκροτήθηκε στην παρέμβασή του, ενώ εκλήθη και ο πρώην έμπορος Απόστολος Κοκκινόπουλος, θύμα των επιθέσεων των Αφρικανών, να καταθέσει την μαρτυρία του.

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Συγκέντρωση καταστηματαρχών στην Σωκράτους

Κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η οδός Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και η Βερανζέρου, από το ύψος της Πατησίων, λόγω συγκέντρωσης που πραγματοποιούν αυτή την ώρα καταστηματάρχες της περιοχής.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της περιοχής πέριξ της πλατείας Βάθη που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται οι ίδιοι στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

ZOUGLA.GR

Ρερπορτάζ του ΑΝΤΕΝΝΑ για ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Πληθαίνουν τα αιτήματα για πάταξη του παρεμπορίου

Αμεση ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού για την πάταξη του παραεμπορίου στη Θεσσαλονίκη ζήτησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ).

Ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, απέστειλε νέα επιστολή στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Αθανάσαρο, το γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Δημήτρη Παπαδόπουλο, καθώς και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτριο Παπαγεωργίου.

O πρόεδρος του ΕΕΘ προτρέπει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου και της αστυνομίας να συμφωνήσουν σ’ ένα κοινό σχέδιο δράσης. Σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζει ότι «η αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών μπορεί να ωθήσει επαγγελματίες σε ενέργειες που μπορούν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 15/4

Ενιαία δράση

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»



Το είδαμε κι αυτό. Επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας, που τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την προστασία του επαγγέλματός των από το παρεμπόριο, απειλήθηκαν, υβρίστηκαν, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν ανελέητα από αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, κατά την διάρκεια ακτιβιστικής παρέμβασης που επιχείρησαν, προκειμένου να συλλέξουν φωτογραφικό υλικό και άλλα στοιχεία για την τεκμηρίωση σχετικής μήνυσης που είχαν προ ημερών υποβάλει κατά του Δημάρχου Αθηναίων για την ανοχή του (αν όχι και την συμπαράστασή του) προς το φαινόμενο αυτό!

ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΦΥΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ! (video)

ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤA ΜΑΓΑΖΙA ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΥΔΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.


ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΝΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΜΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΪΧ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΝΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ...ΠΑΤΑΣΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΧΑΡΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΟΙ, Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ!
ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 10 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΗΤΑΝ 100 Η 1000. ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ. ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΚΟΜΑ. ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Δείτε τώρα πως άμεσα μετά τη διαμαρτυρία του Σαββάτου, έπιασαν σε μια αποθήκη ένα ισχνό μέρος από παράνομα εμπορεύματα που διακινούν στην χώρα μας οι λαθρομετανάστες. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Αλλά ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ...ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΟΙΝΩΣ ΦΥΤΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ!



HELLENIC REVENGE 15/4

Ενιαία δράση

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.


Το είδαμε κι αυτό. Επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας, που τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την προστασία του επαγγέλματός των από το παρεμπόριο, απειλήθηκαν, υβρίστηκαν, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν ανελέητα από αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, κατά την διάρκεια ακτιβιστικής παρέμβασης που επιχείρησαν, προκειμένου να συλλέξουν φωτογραφικό υλικό και άλλα στοιχεία για την τεκμηρίωση σχετικής μήνυσης που είχαν προ ημερών υποβάλει κατά του Δημάρχου Αθηναίων για την ανοχή του (αν όχι και την συμπαράστασή του) προς το φαινόμενο αυτό!

Μέτρα για το παρεμπόριο απαιτεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής για την επίλυση του προβλήματος με το παρεμπόριο», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης σε επιστολή του προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Αθανάσαρο , το γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτριο Παπαγεωργίου.


Ο κ. Ζορπίδης ζητεί την άμεση ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού και προτρέπει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου και της αστυνομίας να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης.
"Καθημερινά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιφερειακές αγορές συντελείται ένα έγκλημα διαρκείας κατά των επαγγελματιών. Μπροστά στα μαγαζιά τους στήνονται παραμάγαζα που στερούν από τις επιχειρήσεις πολύτιμα έσοδα, ενώ και το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο χάνει φόρους, ΦΠΑ και εισφορές. […] Για άλλη μια φορά ζητάμε το αυτονόητο, την τήρηση του νόμου", τονίζεται στην επιστολή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 15/4

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ







«Αγανακτισμένοι πολίτες»...

Tου Παντελη Μπουκαλα

Τους έχουμε δει, αμέτρητες φορές, να αναλαμβάνουν υπηρεσία σαν «αγανακτισμένοι πολίτες» και να δίνουν χείρα βοηθείας στους αστυνομικούς, με τους οποίους δείχνουν να έχουν άριστες σχέσεις, γι' αυτό άλλωστε και δεν κρύβουν το πρόσωπό τους, αφού δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Και επί Νέας Δημοκρατίας συνέβαινε αυτό και τώρα, επί ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι αγάπες μένουν. Με ρόπαλα και αλυσίδες, και με τις γροθιές τους ενισχυμένες με ποικίλα σιδερικά, αναλαμβάνουν με πατριωτικό ενθουσιασμό το σωφρονιστικό τους έργο, όποιον διαμαρτυρόμενο ανθέλληνα κι αν έχουν απέναντί τους, αριστερό, αντιεξουσιαστή, αντιρατσιστή. Αλλά αυτή, για να θυμηθούμε και το ρατσιστικότατο ανέκδοτο, είναι η τέρψη και η διασκέδασή τους. Η δουλειά τους, η εθνική δουλειά τους, είναι να δείχνουν λεκτικώς και χειρωνακτικώς στους μετανάστες, όποιου χρώματος και θρησκείας αλλά κατά προτίμηση Αλβανούς αφ' ενός, σκούρους και μουσουλμάνους αφ' ετέρου, τι εστί φυλετική υπεροχή και τι ράτσα ευλογημένη, πρώτα από τους δώδεκα θεούς και έπειτα από τον έναν.

Στη Βουλή το πογκρόμ κατά των μεταναστών μικροπωλητών

Στη Βουλή φέρνουν το πογκρόμ που επιχείρησε η ομάδα ακροδεξιών “Παρεμπόριο stop” κατά μεταναστών μικροπωλητών, το περασμένο Σάββατο, στην Ερμού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης και Ν. Τσούκαλης. Στην ερώτηση που κατέθεσαν χθες προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές καταγγέλλουν πως, παρ' ότι η ομάδα στην ουσία είχε προαναγγείλει την επίθεση με ανακοίνωσή της που “αναδημοσιεύτηκε από το σύνολο των ιστοσελίδων του ακροδεξιού-εθνικιστικού χώρου”, η -παρούσα στην οδό Ερμού- δύναμη της αστυνομίας δεν αποσόβησε το επεισόδιο. Θυμίζουμε ότι, το Σάββατο, ομάδα “αγανακτισμένων εμπόρων” επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει τους μετανάστες μικροπωλητές και, όπως φαίνεται από βίντεο που η ίδια κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, αφού τους εκδίωξε από την Ερμού, τους προπηλάκισε και τους καταδίωξε στα τριγύρω στενά υβρίζοντάς τους κατ’ εξακολούθηση με σκαιό και ρατσιστικό τρόπο.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Επίθεση σε βάρος μεταναστών μικροπωλητών

Σε επιχείρηση εναντίων Αφρικανών μικροπωλητών προχώρησαν το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, στην Ερμού, «αγανακτισμένοι πολίτες», δρώντας με την ταμπέλα μιας λεγόμενης οργάνωσης ονόματι «Παρεμπόριο στοπ». Τους επιτέθηκαν και τους έδιωξαν, κυνηγώντας τους, φωνάζοντας και απειλώντας. Βιντεοσκόπησαν μάλιστα την κίνησή τους (είχε προαναγγελθεί από την Παρασκευή σε ιστοσελίδα του λεγόμενου ακροδεξιού χώρου) προκειμένου να δείξουν τα κατορθώματά τους, περήφανοι, χθες σε πρωινή εκπομπή. Δικαιολόγησαν το μίσος τους, υποστηρίζοντας ότι λόγω των ταλαίπωρων μεταναστών και της προσπάθειάς τους να ζήσουν, πουλώντας ό,τι έχουν, το κράτος χάνει δισ. από φοροδιαφυγή.

Δελτίο Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για επεισόδια με παράνομους μικροπωλητές

Αυτό για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει εδώ και δέκα χρόνια όλες τις Κυβερνήσεις είναι πλέον μια πραγματικότητα. Το παραεμπόριο οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε συγκρουσιακές καταστάσεις με ακραίες εκφράσεις βίας. Η δεκαετής ανοχή, η ένοχη σιωπή και οι πρακτικές που διευκόλυναν την γιγάντωση του παραεμπορίου έφεραν την ελληνική κοινωνία στα όριά της.

Ο τζίρος από το παρεμπόριο ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΜΑ, ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP»

Ο Παναγιώτης Δούμας είναι έμπορος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής. Είναι ο ιδρυτής και ο επικεφαλής της ομάδας «Παρεμπόριο STOP», την οποία στηρίζουν γνωστοί επιχειρηματίες της Αθήνας, οι οποίοι έχουν απηυδήσει από την κατάσταση που επικρατεί με τους παράνομους μικροπωλητές (που εξαργυρώνουν την παιδική εργασία σε χώρες του Τρίτου Κόσμου).


Επίσης, την ομάδα πλαισιώνουν και γνωστοί καλλιτέχνες, οι οποίοι βλέπουν να λυμαίνονται τον κόπο τους τριτοκοσμικοί πωλητές παράνομων CD, για λογαριασμό κυκλωμάτων που θησαυρίζουν. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα για την ανάδειξη του προβλήματος, τα μέλη της δέχθηκαν επίθεση με καδρόνια από Αφρικανούς λαθρομετανάστες, που δεν δίστασαν να χτυπήσουν βάναυσα και να τραυματίσουν ακόμα και ηλικιωμένους.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» στον Γιώργο Αυτιά, στον ALTER

Επίθεση Αφρικανών Λαθρομεταναστών σε Εμπόρους της Αθήνας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Επίθεση αφρικανών λαθρομεταναστών σε εμπόρους της Αθήνας

Ήδη με πλήθος γραπτών μας ερωτήσεων σας έχουμε θέσει το μεγάλο πρόβλημα των Αθηνών με το παράνομο εμπόριο των αφρικανών λαθρομεταναστών.

Ένα ακόμη θλιβερό επεισόδιο με αφορμή την ανεξέλεγκτη δράση αφρικανών παραεμπόρων σημειώθηκε στην Αθήνα. Συγκεκριμένα το Σάββατο 10.04.2010 ομάδα εμπόρων, καταστηματαρχών και απλών πολιτών διοργάνωσαν στην οδό Ερμού μια καθ’ όλα ειρηνική και κόσμια ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για το παραεμπόριο στους δρόμους της πόλης. Αφρικανοί λαθρέμποροι απρόκλητα άρχισαν να χυδαιολογούν και να υβρίζουν τους εμπόρους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Λίγο αργότερα επιτεθήκαν σε ηλικιωμένο όπου τον τραυμάτισαν σοβαρά (διεκομήθη στο νοσοκομείο) ενώ συνέχισαν την δολοφονική τους επίθεση με ξύλα, λοστούς, καρέκλες, και ότι άλλο βρήκαν μπροστά τους. Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός Έλληνα καταστηματάρχη, ο τραυματισμός των συμμετεχόντων στην δραστηριότητα εμπόρων, αλλά και οι σοβαρές ζημίες σε καταστήματα της Ερμού. Πλέον καθίσταται σαφές πως η ανεξέλεγκτη δράση των αφρικανών παραεμπόρων αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις δολοφονικής βίας.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,

Α) Πόσες συλλήψεις παραεμπόρων λαθρομεταναστών έγιναν από την Αστυνομία, ασκήθηκε εις βάρος τους ποινική δίωξη;
Β) Τι προτίθεστε να πράξετε άμεσα για την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων θλιβερών φαινομένων στους δρόμους της πρωτεύουσας;

Αθήνα 12.04.2010

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Συμπλοκή μικροπωλητών με την ομάδα «Παρεμπόριο STOP»

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πλατεία Καπνικαρέας το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Ολα ξεκίνησαν όταν η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Παρεμπόριο STOP» βιντεοσκοπούσε Σενεγαλέζους παράνομους μικροπωλητές φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Ακολούθησε συμπλοκή, ενώ υπήρξαν τραυματίες και από τις δύο πλευρές.
Η ομάδα «Παρεμπόριο STOP», σε ανακοίνωσή της που προβάλλει σε μπλογκ, υποστηρίζει ότι μέλη της «φωτογράφισαν και βιντεοσκοπούσαν την ασύδοτη δράση παράνομων μικροπωλητών, όταν ομάδα Αφρικανών παράνομων μικροπωλητών επετέθη τραυματίζοντας έναν 72χρονο και ακολούθως χτύπησαν άλλα πέντε άτομα της ομάδας».
Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» καταγγέλει «επίθεση ομάδας, με τη συμμετοχή νεοναζί, που εξελίχτηκε σε πογκρόμ εναντίον μικροπωλητών, ώστε να στηριχτεί η δικαστική αγωγή κατά του δημάρχου της Αθήνας που κατέθεσε η συγκεκριμένη ομάδα, υποστηρίζοντας ότι ο Νικ. Κακλαμάνης δεν καταδιώκει τους "λαθροπωλητές"». Προσθέτουν ότι «γνωστές φασιστικές ομάδες καλούσαν τις τελευταίες μέρες μέσω Διαδικτύου σε οργανωμένη επίθεση κατά των Σενεγαλέζων μικροπωλητών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 12/4