Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Πάρε πίσω τη ζωή σου!


Τον τελευταίο καιρό, με τον θόρυβο που ξεσήκωσε η δράση της ομάδος «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» στο κέντρο της Αθήνας το ζήτημα του λαθρεμπορίου και των παρανόμων μικροπωλητών στα εμπορικότερα σημεία της χώρας μας άρχισε να κινείται από τους πάντες. Ολόκληρος ο τύπος έχει ξεχυθεί στους δρόμους, ενώ η τηλεόραση το τοποθετεί στην ημερησία ύλη της σε καθημερινή βάση.

Μία μικρή ακτιβιστική ενέργεια ξύπνησε τους εμπόρους από τον λήθαργο και εξενεύρισε αφάνταστα εκείνους που επωφελούντο από αυτόν, είτε πολιτικά είτε οικονομικά. Η γνώστη κάστα των νεοταξιτών προδοτών, που φιλοξενούνται από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς ομίλους της χώρας μίλησε για ρατσισμό, για κομματικά υποκινούμενη δράση, για πογκρόμ και ένα σωρό άλλες αηδίες που ήρθαν απλά να επαληθεύσουν το πόσο άθλιοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται την 4η εξουσία στην χώρα μας.

Λουκέτο έβαλε ένα στα τέσσερα καταστήματα

«Τον Σεπτέμβριο θα πέσει το μεγάλο κλάμα, απλώς περιμένουμε τη σειρά μας για να κλείσουμε»

ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΝΑ ΣΤΑ τέσσερα καταστήματα της πρωτεύουσας λόγω της κρίσης, ενώ έκανε την εμφάνισή του ήδη και το βερεσέ...

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ηταν κάποτε μια πόλη που την έλεγαν Αθήνα. Μια πόλη λουσμένη στο πλούσιο φως του αττικού ήλιου πάνω στον καταγάλανο ουρανό της. Παρά τα προβλήματα, η έντονα αισιόδοξη φύση των κατοίκων της πόλης έδινε στον καθένα τη δύναμη να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Κάτι η μεσογειακή αύρα που ενισχύει την ονειροπόληση, κάτι το εθνικό project των Ολυμπιακών Αγώνων, και οι ψυχές των Αθηναίων γέμιζαν όνειρα κι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Με έντονη την αίσθηση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και να γίνουμε κι εμείς μια πόλη εφάμιλλη αυτών που
τόσο ζηλεύουμε όταν πάμε στο εξωτερικό. Εις μάτην. Η οικονομική κρίση που τόσο ανώμαλα μας προσγείωσε στη δύσκολη πραγματικότητα και τη σωρεία ανεπαρκειών μας, δημιουργεί άμεσα ένα σκοτεινό περιβάλλον. Ο φετινός αττικός ήλιος ναι μεν λούζει τη χώρα μας όπως πάντα, ωστόσο για τα πέντε εκατομμύρια κατοίκων ειδικά του Λεκανοπεδίου φαντάζει θαμπός. Κι αυτό γιατί η φτώχεια για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, χτυπά την πόρτα εκατομμυρίων Ελλήνων.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εισαγωγές και συρρίκνωση εισοδημάτων «γδύνουν» τον κλάδο ένδυσης - υπόδησης

Μείωση ως και 40% αναμένουν για τον τζίρο της λιανικής το 2010

Ιδιαίτερα δύσκολο για όλες τις κατηγορίες των εταιρειών του κλάδου ένδυσης- υπόδησης της χώρας μας αναμένεται να είναι το τρέχον έτος. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα πρόσφατης μελέτης της Ηellastat, στην οποία ακόμη χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ειδικά στον τομέα του ενδύματος, βάσει των αρχικών πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, και κυρίως των δειγματισμών για τη χειμερινή κολεξιόν του 2010, υπολογίζεται ότι ο τζίρος στη λιανική θα είναι μειωμένος κατά 30%-40%, προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα σε όλη την αλυσίδα διανομής.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, η συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής σήμερα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του κλάδου ένδυσης και υπόδησης λόγω του υψηλού ανταγωνισμού από χαμηλού κόστους εισαγόμενα προϊόντα, της έλλειψης πρώτων υλών και του υψηλού, όπως χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές, εργατικού κόστους.

Κυνηγοί κεφαλών στην Αθήνα κατά Αφρικανών μικροπωλητών

Η επιδρομή ενάντια στους μετανάστες μικροπωλητές στην Ερμού το Σάββατο 10/4 ήταν ένα ακόμη στιγμιότυπο του ιδιότυπου πολέμου που διεξάγεται εδώ και χρόνια καθημερινά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Μόνο που αυτή τη φορά τον ρόλο των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας στo κυνηγητό των Αφρικανών μικροπωλητών ανέλαβαν αυτόκλητοι σωτήρες με ξεκάθαρες ακροδεξιές αναφορές, υπό τον μανδύα μιας ιντερνετικής πρωτοβουλίας με το όνομα «Παρεμπόριο STOP».

Η εικόνα των μικροπωλητών με τους μεγάλους λευκούς μπόγους στους ώμους να τρέχουν στην Ερμού και τους γύρω δρόμους είναι μια εικόνα γνώριμη σε όποιον έχει περπατήσει στο ιστορικό κέντρο. Τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια τα κυνηγητά αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ και του Δήμου Αθηναίων έχουν ενταθεί στο πλαίσιο του πολέμου κατά του παραεμπορίου, που ξεκίνησε η δημοτική αρχή το 2008 με αυστηρά μέτρα, όπως η κατάσχεση του εμπορεύματος και η επιβολή εξοντωτικών προστίμων ύψους 1000 ευρώ στην περίπτωση έλλειψης άδειας μικροπωλητή.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ - Δελτίο τύπου μετά τις συναντήσεις με τη Βουλευτή κ. Πέμη Ζούνη & τον Κακλαμάνη


Μετά τη συγκέντρωση μας στην Πλατεία Αμερικής στις 24.02.2010 & τη συνάντηση μας με σύμβουλο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι της Κίνησης πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων γίναμε δεκτοί σε πρώτη φάση από τη Βουλευτή Α' Αθηνών & Δημοτική Σύμβουλο Αθηναίων κ. Πέμη Ζούνη & σε δεύτερη φάση από τον κ. Κανελλόπουλο, διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, όπου είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε & να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη διαμόρφωση λύσεων δημοτικής πολιτικής στο 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες περιέχονται αναλυτικά στην κατωτέρω εισήγηση:

Επίθεση ρατσιστικής συμμορίας εναντίον αφρικανών μικροπωλητών στην οδό Ερμού

Του Θανάση Κούρκουλα

Τ ο Σάββατο, 10 Απρίλη, ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το «έργο» της εκδίωξης αφρικανών μικροπωλητών από την οδό Ερμού. Αυτή τη φορά δεν ήταν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. ή Δημοτικοί ράμπο. Καμιά 20ριά ρατσιστές «αγανακτισμένοι έμποροι» της ομάδας «Παρεμπόριο ΣΤΟΠ» επιχείρησαν ιδιωτικό πογκρόμ. Περαστικοί και έμποροι της Ερμού διαμαρτυρήθηκαν για το κυνηγητό και την ωμή βία εναντίον των μεταναστών. Όμως οι φασίστες δεν πτοήθηκαν. Στην αρχή με απειλές και βρισιές «Go home, mafia», «Φύγετε, καριόληδες», «Πιάστονε... Αστυνομία», στη συνέχεια με κυνηγητό και άναρθρες κραυγές μέχρι την Καπνικαρέα και στο τέλος με ξύλο (στο οποίο οι αφρικανοί απάντησαν με αποφασιστικότητα). Το πογκρόμ μάλιστα εκτυλίχθηκε μπροστά σε φασιστο-κάμερα και έγινε βίντεο που οι ίδιοι ανάρτησαν στο διαδίκτυο με τα κατορθώματά τους... Και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τους 13 αφρικανούς χωρίς χαρτιά, αντί για τους επιτιθέμενους φασίστες. Άλλωστε οι δεσμοί αλληλεγγύης είναι δεδομένοι...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το Παρεμπόριο πρέπει να αντιμετωπιστεί

Σε συντονισμένη επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά προχώρησε σήμερα το πρωί η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ι. Μπενέτο, στα πλαίσια των προσπαθειών της για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, παρουσία και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Γ. Ζησιμάτου.

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων έγιναν κατασχέσεις εκατοντάδων παράνομων ειδών, την ώρα που η ασφυξία στην αγορά και η κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων οδηγούν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην απασχόληση και στην οικονομία της πόλης.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Το ασφαλιστικό και το παρεμπόριο στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Το παρεμπόριο, το ασφαλιστικό, τα τοπικά προβλήματα και τα προβλήματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν την Κυριακή 25 Απριλίου στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχωρα από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Σε αυτήν συμμετείχε όπως ήταν φυσικό και ο Εμπορικός σύλλογος Χερσονήσου και ο πρόεδρος του κ. Περάκης, που τόνισε με την σειρά του τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο.

Συγκεκριμένα αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αποκέντρωσης που έχει υιοθετήσει η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Απριλίου 2010, η προγραμματισμένη κατά τα άλλα συνεδρίαση του Δ.Σ. της  Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στην Παλαιόχωρα.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η εξέγερση των γειτονιών της Αθήνας

Τα «έψαλλαν» στην Κυβέρνηση για το παρεμπόριο και τη φορολογία


Μόνο η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Βάσω Αλεξανδρίδου, καθώς και ο Βουλευτής Ζακύνθου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, εκπροσώπησαν την Κυβέρνηση στο 2ο συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων στα Ιόνια Νησιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο ξενοδοχείο “Παλατίνο”.

Παρά τις προσκλήσεις που είχε απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου στην υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, αλλά και στην υφυπουργό Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, καμία από τις δύο δεν κατάφερε να έρθει στη Ζάκυνθο.