Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Εφικτές λύσεις, με όραμα, για το κέντρο

Την πρώτη «ολιστική» προσέγγιση του ζητήματος δίνει διυπουργικό πόρισμα, προϊόν της ομάδας «Δράση για την Αθήνα»

Της Μαρίας Δεληθανάση

Το πρώτο διυπουργικό πόρισμα για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας βρίσκεται εδώ και 15 ημέρες στα γραφεία των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας, Οικονομίας, Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού. Προϊόν της άτυπης ομάδας εργασίας «Δράση για την Αθήνα» συμπυκνώνει την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα συμβούλων υπουργείων και υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εμπλεκομένων φορέων (μεταξύ τους και ΜΚΟ). Η «Δράση για την Αθήνα», ιδέα του υφ. Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια και των ανθρώπων του, αποτελεί την πρώτη «ολιστική» προσέγγιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Λουκέτα φέρνει το «πακέτο διάσωσης»

Περισσότερα λουκέτα και άδεια καταστήματα θα είναι το αποτέλεσμα των οικονομικών μέτρων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες – έμποροι) και ΕΣΕΕ (έμποροι). Οι πρόεδροι των δύο οργανώσεων έδωσαν σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν ότι οι μικρομεσαίοι θα κλείσουν μεθαύριο τα καταστήματά τους, συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλο, οι επιπτώσεις της κρίσης θα φανούν από το φθινόπωρο, μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου, ενώ «στις αρχές του 2011 θα δούμε πράγματα που δεν μπορούμε να τα φανταστούμε». Αν δεν υπάρξει έξαρση λουκέτων, τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, θα πάρουμε το Νόμπελ οικονομίας.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Προϋποθέσεις θέτουν οι έμποροι για τη μείωση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως μείωση ενοικίων, δημοτικών τελών και λογαριασμών ΔΕΚΟ, ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, θέτει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), απαντώντας στο κάλεσμα της Λ.Κατσέλη για μείωση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης.
Ειδικότερα, στο κάλεσμα της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας για μια συμφωνία πλαίσιο για τη μείωση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης, απάντησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης:

Λίφτινγκ σε τετράγωνα του ιστορικού κέντρου

Από 15-20 οικοδομικά τετράγωνα στο «άβατο» του κέντρου της πρωτεύουσας ξεκινούν οι παρεμβάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος στο λεκανοπέδιο. Πρόκειται για ένα νοητό τρίγωνο μεταξύ των οδών Μενάνδρου, Σοφοκλέους, Σωκράτους και Ευριπίδου, σε μια γωνιά που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά γκέτο. Κυριαρχούν τα ναρκωτικά και η πορνεία, ενώ στα εγκαταλελειμμένα σπίτια βρίσκουν καταφύγιο αλλοδαποί.
Σε μικρότερους δρόμους κυριαρχούν τα εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά, που αρκετά βρίσκονται ένα στάδιο πριν από την κατεδάφιση. Σε ισόγειους χώρους ανθεί το παρεμπόριο. Παρά την υποβάθμιση, η γειτονιά διατηρεί κάποιες ξεχωριστές γωνιές με δικά τους αρώματα, κυρίως στα μικρά καταστήματα με τα μπαχαρικά.

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ: μια Φωτογραφία Χίλιες Λέξεις...

Σε ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης στημένοι πάγκοι αλλοδαπών μπροστά από τα μαγαζιά με παράνομα προιόντα!
Μετά με τέτοια αστυνομία και διαφθορά πως να πάμε μπροστά;
Το παρεμπόριο Παράνομο όσο τίποτα άλλο και μάλιστα από αλλοδαπούς που ελέγχονται φυσικά από κάποιους έλληνες επιτήδειους Ανθεί σε όλο του το μεγαλείο μπροστά στα μάτια της Δημοτικής και Κρατικής Αστυνομίας!
Είδατε σε κανένα άλλο ευρωπαικό κράτος τέτοια κατάσταση;
Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 13/5

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Το παρεμπόριο αποτελεί μια μεγάλη πληγή...

Το παρεμπόριο αποτελεί μια μεγάλη πληγή για τους νόμιμους εμπόρους, ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία που οι περισσότεροι κοιτούν πως θα βγάλουν τουλάχιστον τα έξοδα και πως θα κρατηθούν ζωντανοί. Παρόλα αυτά το παρεμπόριο ζει και βασιλεύει με τις ευλογίες των μηχανισμών της πολιτείας που παραμένουν αδρανείς.

Στο Λουτράκι η κατάσταση έχει ξεφύγει με το παρεμπόριο όπως αναφέρουν οι έμποροι και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι’ αυτό.

E-ISTOS.GR ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, 11/5 2010

Eρώτηση Γ. Καρατζαφέρη στον Πρωθυπουργό για το παρεμπόριο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την «εκρηκτική αύξηση του παρεμπορίου» κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

κ. Πρωθυπουργέ,

Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταβάλλει προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ζητώντας από τους πολίτες να συλλέγουν πάντοτε αποδείξεις, το παράνομο, αφορολόγητο εμπόριο, ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ο τζίρος του αποτιμάται σε αρκετά δισ. ευρώ. Οι νόμιμοι έμποροι και καταστηματάρχες βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της πίεσης που υφίστανται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ, παράλληλα, το κράτος χάνει σημαντικού ύψους φορολογικά έσοδα.

Ερωτάσθε:

Προτίθεστε να πατάξετε το φαινόμενο; Αν ναι, πώς;

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Γ. Καρατζαφέρης

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 11/5