Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ζητούν εντατικούς ελέγχους στους μικροπωλητές

Τις τελευταίες ημέρες, η παραλία και το κέντρο της Καβάλας έχουν μετατραπεί σε μία τεράστια λαϊκή αγορά.

Ήδη, πολλοί επαγγελματίες της πόλης άρχισαν να μη βλέπουν με καλό μάτι όλους αυτούς τους μικροπωλητές που στήνουν τους πάγκους τους οπουδήποτε και πουλάνε τα προϊόντα τους.

Στους πάγκους μπορείς να βρεις από Κινέζους, Αιγύπτιους, Πακιστανούς μέχρι και Ινδούς να πουλούν από ψάρια μέχρι ρούχα και παπούτσια.

Αρκετοί, μάλιστα, είναι αυτοί που πουλούν δίπλα στα μανάβικα φρούτα και λαχανικά, με αποτέλεσμα να κόβουν το μεροκάματο των καταστημάτων.

Οι κάτοικοι συνδυάζουν τις κλοπές που έγιναν πριν λίγες ημέρες σε χωράφια με κερασιές με τα προϊόντα που πωλούν. Μάλιστα, τονίζουν πως οι περισσότεροι δεν έχουν τιμολόγια για τα προϊόντα.

Οι καταστηματάρχες ζητούν από τις Αρχές να γίνουν άμεσα έλεγχοι στους μικροπωλητές, όπως γίνονται και στους ίδιους.

Εβδόμη 20/5

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Φοροδιαφυγή 40% του ΑΕΠ κυνηγά το Yπ. Οικονομικών

Η EKTAΣH της φοροδιαφυγής φτάνει στο 40% του ΑΕΠ ή 97 δισ. ευρώ με τιμές 2010 τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του Yπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των δ.σ. των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο κ. Γεωργακόπουλος επεσήμανε την ανάγκη αναμόρφωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Yπουργείου Οικονομικών, ηλεκτρονικής διασύνδεσης, ηλεκτρονικής διασταύρωσης στοιχείων, εκπαίδευσης των υπαλλήλων στις νέες μεθόδους και στα ηλεκτρονικά μέσα και ανασύστασης του ΣΔΟΕ.

Εντατικότεροι έλεγχοι για το παρεμπόριο

Διπλασιασμό των ελέγχων για το παρεμπόριο προωθούν Αστυνομία και δήμος. Σε κοινή συνάντηση την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκε το ενδεχόμενο αύξησης σε 90 από 35 που είναι σήμερα ο αριθμός των αστυνομικών που μετέχουν στα μεικτά κλιμάκια ελέγχων με υπαλλήλους του δήμου. Από την 1η έως τις 16 Μαΐου ελέγχθηκαν 243 πλανόδιοι μικροπωλητές και έχουν κατασχεθεί 21.838 προϊόντα. Επιπλέον, μεταμεσονύκτιους ελέγχους σε αποθήκες όπου φυλάσσονται τα προϊόντα - «μαϊμού» πρόκειται να ξεκινήσουν προσεχώς άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., του Δήμου της Αθήνας και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Στο μεταξύ, χθες εκκενώθηκαν και απολυμάνθηκαν τρία κτίρια στις οδούς Ξούθου και Σωκράτους όπου είχαν βρει καταφύγιο κάτω από άθλιες συνθήκες παράνομοι μετανάστες. Στο διάστημα από 1 έως 16 Μαΐου συνεργεία του δήμου και της Νομαρχίας πραγματοποίησαν 13 παρόμοιες επιχειρήσεις και έχουν προσαγάγει 63 άτομα.

Στους ελέγχους συμμετείχαν υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για τον έλεγχο παραβάσεων που αφορούν το καθεστώς μίσθωσης ή παραχώρησης των κτιρίων. Το ίδιο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας ελέγχθηκαν 903 άτομα, προσήχθησαν 316 και συνελήφθησαν 221, τα περισσότερα για παράνομη είσοδο στη χώρα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19/5

Γεμίζουν με μετανάστες τους εκλογικούς καταλόγους

Tο ΠΑΣΟΚ στήνει το σκηνικό της εθνολογικής αλλοίωσης της χώρας με διαδικασίες-εξπρές. Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από την ηθική και οικονομική κρίση, συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά για το θρυμματισμό του εθνικού κορμού. Η εγκύκλιος 6 του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσηςκαι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με ημερομηνία 7 Μαΐου 2010 και θέμα την «άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης», έρχεται να κλείσει τον πρώτο κύκλο της προσπάθειας αφελληνισμού της χώρας και της μετατροπής της σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση Βγενόπουλου για τους νεκρούς της MARFIN

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι.

Δεκατρείς μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα η οδύνη μας δεν έχει υποχωρήσει και η οργή μας έχει μεγαλώσει. Με την ιδιότητά μου, του μη εκτελεστικού Προέδρου του Ομίλου της MARFIN POPULAR BANK, ολοκλήρωσα σήμερα τη δική μου έρευνα για τις συνθήκες της άνανδρης δολοφονίας, αφού είχα και προσωπικές επαφές με το Σύλλογο Εργαζομένων στην MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ και με τους διασωθέντες συναδέλφους του Καταστήματος Σταδίου.

Γνωρίζετε όλοι σας ότι, προτού καν κηδεύσουμε τους νεκρούς μας συναδέλφους, δεχθήκαμε μια απίστευτη επίθεση λάσπης κυρίως μέσα από blogs που δημοσίευαν ανώνυμες ή «επώνυμες» επιστολές ανύπαρκτων συναδέλφων μας. Τα ασύστολα ψεύδη των ανώνυμων ή «επώνυμων» δήθεν συναδέλφων υιοθετήθηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο αλλά, αντίθετα, με ενθουσιασμό, από όλους αυτούς που ψάχνουν αφορμή για να τα βάλουν με το κεφάλαιο και την «κακή εργοδοσία», από αυτούς που τα κομματικά τους στελέχη και οι θιασώτες τους φώναζαν έξω από κατάστημα «κάψτε τους» και πετούσαν πέτρες σ’αυτούς που προσπαθούσαν να διασωθούν.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Παζάρι σκληρών ναρκωτικών μέρα μεσημέρι

Σύριγγες και πρέζα πωλούνται ελεύθερα στον δρόμο μπροστά στις βιτρίνες των καταστημάτων. Χωρίς καμία δυσκολία «παζάρεψε» με εμπόρους το «Εθνος». Από νωρίς πιάνουν δουλειά και οι πόρνες.

Σε... λαϊκή αγορά σκληρών ναρκωτικών έχει μετατραπεί η Αγίου Κωνσταντίνου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, όπου η «κόκα» και η «πρέζα» πουλιούνται μέρα μεσημέρι μπροστά από το Εθνικό Θέατρο. Το «Εθνος» χωρίς καμία δυσκολία κουβέντιασε και «παζάρεψε» με εμπόρους στις 2 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, μπροστά από τα σκαλιά του κτιρίου που σχεδίασε ο Ερνέστος Τσίλερ, λίγα μέτρα από το κτίριο της δημοτικής αστυνομίας Αθηνών και αρκετά κοντά στο Α.Τ. Ομόνοιας...