Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» κατέβασε τους εμπόρους στο πεζοδρόμιο

Η ομάδα κοινωνικού ακτιβισμού «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την εκδήλωσή της στο κέντρο της Αθήνας. Παρ’ ό,τι η εκδήλωση αυτή πλαισιώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, με την παρουσία του ιδίου του προέδρου του, Παναγή Καρέλλα, παρ’ ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι άλλων τριών σημαντικών σωματείων, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταστημάτων περιοχών Αθήνας και ο Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Πλάκας – Μοναστηρακίου, οι προσκληθέντες από εμάς, βουλευτές της Α’ Αθηνών, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο δήμαρχος και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., απείχαν επιμελώς, με εξαίρεση τον βουλευτή Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αθανάσιο Πλεύρη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ., το μέλος του Π.Γ. του κόμματος των Δημοκρατικών, Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης και ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας.

Το παρεμπόριο σπόνσορας του Κακλαμάνη, της μαφίας του αριστερού παρακράτους και των δουλεμπόρων

Σήμερα κατά τις 12 η ώρα το μεσημέρι στην πλατεία Καπνικαρέας ,στην καρδιά των παράνομων δραστηριοτήτων, οι οποίες καλύπτονται από τον «χαρούμενο» δήμαρχο Αθηνών και πνευματικό τέκνο του ακροδεξιού στελέχους της πολιτικής μακαρίτη Αβέρωφ, μιλάμε φυσικά για τον Λαθραμάνη, έλαβε χώρα συγκέντρωση του θεσμικού φορέα « ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ - STOP» με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του οποίου ο πρόεδρος παρέστη αυτοπροσώπως, εμπόρων και απλών πολιτών, ενάντια στο ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ – ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ, την ΜΑΦΙΑ και φυσικά τα σκάγια πήραν και τους πράκτορές τους Λαθραμάνη – Χουντοχοΐδη.

Ήταν μία ειρηνική συγκέντρωση των εμπόρων και ανθρώπων κάθε κοινωνικής τάξης που σέβονται τη νομιμότητα και πιστεύουν ότι ακόμα υπάρχει ελληνικό κράτος έστω και αν προσωρινά βρίσκεται υπό την κατοχή διεφθαρμένων και «χαρούμενων» πολιτικών.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δράση «Παραεμπόριο Stop!» με την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Εν' όψει της αρχής του θέρους, που σημαίνει και κορύφωση της όποιας τουριστικής κινήσεως, η ομάδα «Παραεμπόριο Stop!» προβαίνει σε άλλη μία δράση το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Καπνικαρέα επί της οδού Ερμού. Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τις τραγικές συνέπειες που έχει το παράνομο εμπόριο (γνωστό και ως παρεμπόριο) για την οικονομία, την αγορά εργασίας, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας μας, σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της.

Στην δράση αυτή, η ομάδα έχει προσκαλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές της Α' Περιφερείας Αθηνών, τις ηγεσίες του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ. και τα διοικητικά συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής. Στα πλαίσια αυτής της δράσεως, το «Παραεμπόριο Stop!» καλεί τους ανωτέρω φορείς και πρόσωπα να κάνουν μαζί του έναν περίπατο στο Εμπορικό Τρίγωνο Αθηνών για να διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του παρανόμου εμπορίου (λαθρεμπορίου) από παρανόμους πλανοδίους μικροπωλητές και, αν ναι, πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά.

Πιέσεις επιχειρηματικού κόσμου για πάταξη παρεμπορίου παραοικονομίας

Tη συμβολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην πάταξη του προβλήματος του παρεμπορίου και της παραοικονομίας ζήτησαν από τον υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοϊδη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΠ κ. Γ. Κασιμάτης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Γ. Ζησιμάτος. Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της επικίνδυνης πλέον έξαρσης και κατάληψης του Πειραιά από την παραοικονομία και το παρεμπόριο που ανταγωνίζεται αθέμιτα το υγιές εμπόριο. Μεταφέρθηκε στον Υπουργό η ανησυχία των μικρομεσαίων πειραϊκών επιχειρήσεων που προδιαγράφουν ότι κεντρικό πρόβλημα τους, είναι αυτό της κλοπής του τζίρου τους από το παρεμπόριο που, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, καθιστά πρακτικά αδύνατη πλέον την λειτουργία τους, ενώ χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν ήδη απολεστεί. Επισημάνθηκε το γεγονός, ότι ο Πειραιάς αποτελεί νέο ενδιάμεσο σταθμό συγκέντρωσης λαθρομεταναστών και εστία ανθρώπων από τρίτες χώρες, ενώ η ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, εξαιτίας της εξάπλωσης του παράνομου υπαίθριου εμπορίου εκτιμάται από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής ότι ''γκετοποιείται'' επικίνδυνα.

Νέα δράση από την ομάδα μας

ΠΡΟΣ:
Tους εμπόρους του κέντρου των Αθηνών
Τους αρχηγούς των κομμάτων της βουλής των Ελλήνων
Τους βουλευτές της Α΄ Περιφερείας Αθηνών,
την ηγεσία του Δήμου Αθηναίων,
την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας,
το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών,
το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εν’ όψει της αρχής του θέρους,
που σημαίνει και κορύφωση της όποιας τουριστικής κινήσεως,
θέλουμε διά της παρούσης μας να σας προσκαλέσουμε
Το Σάββατο, 29 Μαΐου 2010,
και ώρα 12:00 το μεσημέρι,
στην Πλ. Καπνικαρέα,
στη συνάντηση που διοργανώνει η ομάδα «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» με σκοπό να ενημερώσει με έντυπο υλικό καταναλωτές και εμπόρους για τις αρνητικές συνέπειες του παρεμπορίου. Στα πλαίσια αυτής της δράσεως θα θέλαμε να κάνουμε μαζί σας έναν περίπατο στο Εμπορικό Τρίγωνο Αθηνών για να διαπιστώσουμε κατά πόσο έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του παρανόμου εμπορίου (λαθρεμπορίου) από παρανόμους πλανοδίους μικροπωλητές και, αν ναι, πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά.
Θεωρούμε ότι μία τέτοια ενέργεια θα είναι χρήσιμη για όλους μας.
Για το ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!
Γεώργιος Σοφρωνάς
Παναγιώτης Δούμας
Ιωάννης Ζωγράφος
Μέλος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών
Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου
Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος της ομάδος ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!

Καθημερινές οι συμπλοκές στο κέντρο

Μεταξύ συμμοριών αλλοδαπών σε Μενάνδρου, Σοφοκλέους, Γερανίου

Του Κωστα Oνισενκο

Εντρομοι τουρίστες είχαν κολλήσει χθες τα πρόσωπά τους στα τζάμια ξενοδοχείου όπου διαμένουν, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου, παρακολουθώντας αρχικά τη μαζική συμπλοκή αλλοδαπών και στη συνέχεια την επιχείρηση της Αστυνομίας. «Ποιοι συγκρούονται με ποιους», ρωτούσαν το προσωπικό του ξενοδοχείου, σοκαρισμένοι. Χθες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συμμορίες συνεπλέκονταν στα στενά του Κέντρου.

Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, ενώ η Αστυνομία, που επενέβη ταχύτατα, προχώρησε σε 10 προσαγωγές. Οι επικρατέστερες εκδοχές για τον λόγο των συγκρούσεων είναι η προσπάθεια ελέγχου του παρεμπορίου και του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν πάνω από 2 τόνοι με προϊόντα «μαϊμού»

Προϊόντα «μαϊμού» εντόπισε και κατέσχεσε κλιμάκιο της δημοτικής και της ελληνικής αστυνομίας, παρουσία και δικαστικού λειτουργού, σε αποθήκες που βρίσκονται στην περιοχή των Δικαστηρίων, στη Θεσσαλονίκη.

Στην επιχείρηση - «σκούπα» βρέθηκαν τσάντες, ζώνες, γυαλιά, πορτοφόλια και πολλά άλλα είδη, όλα προϊόντα απομίμησης, που ξεπερνούσαν σε ποσότητα τους δύο τόνους. Το σύνολο των προϊόντων καταγράφηκε και δεσμεύτηκε.

Στόχος της επιχείρησης ήταν να πληγεί η διακίνηση των παράνομων προϊόντων, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης η προσπάθεια θα συνεχιστεί για την καταπολέμηση του φαινομένου του παραεμπορίου.

NOOZ.GR 27/5

«Χαριστική βολή» η εγκληματικότητα για το εμπορικό κέντρο

Τον δικό τους αγώνα, αυτόν της επιβίωσης των επιχειρήσεών τους, δίνουν μετά τoυς Ολυμπιακούς, οι επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Οι δρόμοι γύρω από αυτό μετατρέπονται συνεχώς σε χώρο που λύνουν τις διαφορές τους ομάδες αλλοδαπών, έμποροι ναρκωτικών και κάθε λογής εγκληματίες, με συνέπεια η εμπορική κίνηση να έχει υποστεί περαοτέρω μείωση και πολλές επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ο Δήμος Αθηναίων έκανε επιτέλους τη δουλειά του

Έδιωξε τον... θρασύ πωλητή καλαμποκιού που δεν είχε άδεια

Τα δεκάδες άρθρα που έχουμε αφιερώσει, οι αγώνες που έχουμε κάνει, οι νομικές διαδικασίες που έχουμε ξεκινήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρανόμου εμπορίου, έπιασαν απ' ό,τι φαίνεται τόπο.

Η Δημοτική Αστυνομία, παρ' ότι οιαδήποτε παρέμβασή της ως προς το παρεμπόριο θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές των ανδρών της, αψηφώντας τον θάνατο και με ευσυνειδησία για τον ύψιστο σκοπό που είναι η αποκατάσταση της πόλεώς μας, η απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς και η προσέλκυση τουρισμού, καθάρισε επιτέλους το κομμάτι μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου από μία τεσσαρακονταετή μάστιγα, που ούτε το καθεστώς της 21ης Απριλίου δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει.

Έτσι, έδιωξε από το σημείο τον θρασύ πωλητή καλαμποκιού, ο οποίος... δεν είχε άδεια! Μάλλον σειρά έχουν οι κουλουράδες που έχουν δημιουργήσει συμμορίες εγκληματιών στο Σύνταγμα... Και εις ανώτερα Νικήτα!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 24/5

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Οράματα υπάρχουν μόνο για τους άλλους

Παρουσιάζοντας μία αγγελική εικόνα για το σύνολο των μεταναστών στην Ελλάδα και υπό πρίσμα μίας παράλογης ενοχής που φορτώνεται στην ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην περιβόητη «ενσωμάτωση» των εποίκων της χώρας μας. Μετά την ψήφιση του επαίσχυντου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια αλλά και την έναρξη των διαδικασιών εντάξεως των πρώτων 500.000 περίπου αλλοδαπών στο εκλογικό σώμα, με την οποία ασχοληθήκαμε στο προηγούμενο φύλλο του «ΕΚ», το ΠΑΣΟΚ ξεκινά ένα νέο κύμα νομιμοποιήσεων. Ένα κύμα νομιμοποιήσεων ενδεδυμένο με τον μανδύα της αναβαθμίσεως των αστικών κέντρων και δη της Αθήνας.

Στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής (δεν βρήκαμε πουθενά αλλού σχετικές επίσημες πληροφορίες), είδαμε σε άρθρο της Μαρίας Δεληθανάση – λέγε με φερέφωνο των Προπατζήδων - τα πρώτα δείγματα αυτής της δόλιας διαδικασίας που πλασάρεται στην κοινή γνώμη ως διυπουργικό πόρισμα για «Εφικτές λύσεις, με όραμα, για το κέντρο», για την εκπόνηση του οποίου συνεργάσθηκαν διάφοροι συμβουλάτορες υπουργείων, καθηγητές, όπως ο Βασίλης Καρύδης και ΜΚΟ, υπό την εποπτεία του υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Σπύρου Βούγια. Η «πεφωτισμένη» αυτή ομάδα φέρει την επωνυμία «Δράση για την Αθήνα».

Στο «διυπουργικό πόρισμα» η «Δράση για την Αθήνα» καταπιάνεται με διάφορα ζητήματα, όπως η λαθρομετανάστευση, το παρεμπόριο, οι οίκοι ανοχής αλλά και η χρήση γης, όπου βέβαια γίνεται και πάλι αναφορά στην εκμετάλλευση αλλοδαπών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα από κακούς Έλληνες εκμισθωτές. Και μπορεί να είναι θεμιτή η δίωξη Ελλήνων ιδιοκτητών που με παράνομες διαδικασίες διαθέτουν τα ακίνητά τους σε λαθρομετανάστες, όμως τα όσα το πόρισμα προτείνει για τους ίδιους τους λαθρομετανάστες, όπως και για το παρεμπόριο που αυτοί κυρίως ασκούν, μπορούν να χαρακτηρισθούν τουλάχιστον εμετικά.