Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Παρεμπόριο στον Βόλο



TRT 11/6

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ομόνοια σαν Κάμντεν

Πόσο καιρό θα πάρει για να μετατραπεί η Ομόνοια σε αγορά τύπου Κάμντεν; Μια τέτοια λονδρέζικη μεταμόρφωση οραματίζονται οι σύμβουλοι πλειάδας υπουργείων που κατέγραψαν την κατάσταση στην καρδιά της Αθήνας. Η ομάδα εργάστηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Συντονίστηκαν από την μπαγκέτα του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια και κατέληξαν σε προτάσεις γεμάτες καλοσύνη και ανθρωπιά. Ονειρεύονται ένα κέντρο πόλης όπου οι μετανάστες θα έχουν τους ολοδικούς τους πάγκους ή θα στεγάζονται σε χώρους παραχωρημένους από το κράτος. Θα πωλούν ξυλόγλυπτες καμηλοπαρδάλεις, χαϊμαλιά και γενικώς πράγματα φτιαγμένα με τα χέρια τους. Εννοείται ότι στο όνειρο δεν υπάρχουν δουλέμποροι και καθένας μπορεί να βρει αστυνομικό της πατρίδας του, από το Καράτσι, το Ναϊρόμπι, την Καμπούλ. Ο κ. Βούγιας με τούτα και με τ΄ άλλα γίνεται η χαρά του ακτιβιστή, η ελπίδα του μετανάστη. Το ερώτημα είναι αν οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα των 38 σελίδων μπορούν να εφαρμοστούν σε μια περίοδο λιτότητας χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από γηγενείς αναξιοπαθούντες.

Κατάσχεση παράνομων εμπορευμάτων

Στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων παράνομων προϊόντων που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά ( μεταξύ αυτών και τρόφιμα), προχώρησαν σήμερα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, μετά από επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί, σε κτήριο επί της οδού Σαπφούς.

Μεταξύ των προϊόντων που κατασχέθηκαν, βρέθηκαν πολλά είδη αντιγραφής γνωστών εταιρειών ένδυσης και υπόδησης, ρολόγια χειρός αντίγραφα γνωστών εταιρειών, πλαστά dvd, παιχνίδια χωρίς καμία προδιαγραφή καταλληλότητας, άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά, καθώς και ηλεκτρικοί λαμπτήρες. Οι μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών φυλάσσονταν σε χώρο ακατάλληλο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα, και κρίθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα, με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ, της δημοτικής αστυνομίας, της υγειονομικής διεύθυνσης της Νομαρχίας Αθηνών και κλιμακίου της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).

AFTODIOIKISI.GR, 8/6

«ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ»

Ψωνίζουμε 50 ευρώ κερδίζουμε 10

«Στηρίζω και κερδίζω» είναι το νέο σλόγκαν του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας που ως στόχο έχει να τονώσει την αγοραστική κίνηση τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Εμπορικός Σύλλογος θα μοιράσει στους καταναλωτές της πόλης και τους επισκέπτες της δωροεπιταγές που θα φτάνουν στο ύψος των 30.000 ευρώ, μέχρι την έναρξη των θερινών εκπτώσεων. Οι καταναλωτές, με αγορά ειδών ύψους 50 ευρώ θα έχει έκπτωση 10 ευρώ.

Εν τω μεταξύ τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, επισκέφθηκαν τον Λιμενάρχη Καβάλας κ Κασσανδρινό από τον οποίο ζήτησαν να παρέμβει ώστε να σταματήσει ή να περιοριστεί το παρεμπόριο που παρατηρείται κυρίως στην παραλιακή της πόλης ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες.

Τόνισαν πως η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος θα μπορέσει μέσω των ελέγχων και των κατασχέσεων των ειδών παράνομης πώλησης να σταματήσει το φαινόμενο του παρεμπορίου που αυξάνεται όλο και περισσότερο, συμβάλλοντας έτσι στην φοροδιαφυγή που αδειάζει τα ταμείο του κράτους κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 9/6

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Μέτρα για το παρεμπόριο ζητά το ΕΒΕΑ

Την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για το παρεμπόριο και την εντατικοποίηση των ελέγχων ζητάει ο επιχειρηματικός κόσμος, ενώ με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, το ΕΒΕΑ ζητάει την προσωπική παρέμβασή του για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν σήμερα, «ειδικά στην καρδιά της πρωτεύουσας, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας των παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών και της έξαρσης του παραεμπορίου».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του το ΕΒΕΑ ζητά:

  • Να εφαρμοστεί πιστά η ισχύουσα νομοθεσία για το παραεμπόριο.
  • Να εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση των περιοχών του κέντρου, όπου ανθεί η παράνομη εμπορική δραστηριότητα.
  • Να υπάρξει αποτελεσματικότερος συντονισμός μεταξύ των διαφόρων αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων και πλήρης αποσαφήνιση της αποστολής τους.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέσα και εργαλεία, για την αποτελεσματικότερη άσκηση της αποστολής των παραπάνω φορέων.

«Ζητούμε την άμεση και αποφασιστική παρέμβασή σας, προκειμένου να μπει επιτέλους μια τάξη στο κέντρο της Αθήνας. Είναι θέμα σεβασμού στην ιστορία και την κληρονομιά της πόλης μας», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΕΒΕΑ.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 7/6