Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Συμπλοκές στα Πατήσια μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών λαθρεμπόρων

Ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν χτες στα Πατήσια. Το τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή σημειώνεται νυχτερινό λαθρεμπόριο-παρεμπόριο κάτω από τα σπίτια των κατοίκων στη περιοχή. Εχτές αγανακτισμένοι οι κάτοικοι αντέδρασαν σε αυτό το έγκλημα που διαδραματίζεται έξω από τα σπίτια τους νυχτιάτικα με λαθρομετανάστες να πουλούν τα γνωστά παράνομα εμπορεύματα της αφρικανοκινέζικης μαφίας, που είναι προϊόντα παράνομης παιδικής εργασίας, καθώς και κλεμμένα, η γειτονιά τους να έχει καταντήσει σε Χάρλεμ με τους νταβατζήδες λίγο πιο κει να "επιβλέπουν" και να επεμβαίνουν φέροντας επικίνδυνα όπλα μαζί τους σε όποιον αντιδρά. Η χουντοχοϊδιος αστυνομία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ και εχτές με τα επεισόδια έκανε την εμφάνισή της απλά για να παρατηρεί αμέριμνη να διαδραματίζεται η παρανομία και το έγκλημα έξω από τις πόρτες των κατοίκων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ όπως συνήθως.

Άλλωστε το αφεντικό τους το έχει πει...θα νομιμοποιήσει και το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο. Πάρτε μερικά από τα αίσχη για να διαβάσετε (είναι αδύνατον να τα παραθέσουμε όλα).
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ-ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ! ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ! ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!
ΠΑΖΑΡΙ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΟΡΓΙΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (video)

Πόρνες, τραβεστί, πορνοστάρ, ερωμένες και αδελφές αποφασίζουν για το μέλλον της Αθήνας

Την αποκατάσταση, στεγαστική, οικονομική και επαγγελματική των περί τις 70.000 αλλοδαπών παρανόμων μικροπωλητών προτείνει για το κέντρο της Αθήνας ο υφυπουργός «Προστασίας του Πολίτη», Σπύρος Βούγιας. Μία «λονδρέζικη» λύση τύπου Κάμντεν, βλέπει ως συνταγή εξυγίανσης της θλιβερής εικόνας που παρουσιάζει εμπορικά αλλά και αισθητικά η ελληνική πρωτεύουσα, ο προστάτης απάντων των αλλοδαπών «πολιτών».

Στο διυπουργικό πόρισμα, με το οποίο είχαμε ασχοληθεί και σε παλαιότερο φύλλο της εφημερίδας μας, εξακολουθεί να μην ανακοινώνεται επισήμως, αλλά να μοιράζεται επιλεκτικά σε δημοσιογράφους για να το σχολιάζουν κατά προτίμηση θετικά. Μετά την «Καθημερινή», σειρά πήραν τα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ», το οποία αντιμετωπίζει ωστόσο με σκεπτικισμό τις προθέσεις του Βούγια, ο οποίος μέσω του Χρυσοχοΐδη, έχει θέσει πλέον τα σχέδιά του υπ' όψιν του πρωθυπουργού.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Επιχείρηση «ασφαλές Κέντρο»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης

Αρχίζει τη Δευτέρα με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και του Δήμου της Αθήνας η επιχείρηση «ασφαλές  Κέντρο». «Στόχος είναι να υπάρξει και πάλι εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον κόσμο», επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ανώτερο  στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που θα έχει τη συνολική εποπτεία του σχεδίου.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Το 6ο διαμέρισμα της Αθήνας ξεσηκώνεται

Φορτισμένη ήταν το βράδυ της Τετάρτης (18/6) η ατμόσφαιρα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από συλλόγους του 6ου δημοτικού διαμερίσματος, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ, στην 3ης Σεπτεμβρίου. Στην κατάμεστη από κατοίκους της περιοχής αίθουσα παρέστησαν εκπρόσωποι διαφόρων πολιτικών τάσεων, καθώς και λίγοι γνωστοί πολιτικοί, όπως ο βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Α' Αθηνών, Θάνος Πλεύρης, ο πρώην βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο τέως δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπέης και διαμερισματικοί σύμβουλοι απ' όλες τις παρατάξεις.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκαν παρενέβη ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας, Σπύρος Χατζάρας και το στέλεχος της ίδιας κίνησης, Τάσος Χατζηπαράσχου, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και επικεφαλής του «Παρεμπόριο Stop!», Παναγιώτης Δούμας.Παρά τη απόπειρα κάποιων να καπελώσουν την συγκέντρωση ο σκοπός τους δεν επετεύχθη. Το μήνυμα που βγήκε, τόσο από τις παρεμβάσεις όσο και από τις αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου είναι ότι οι Αθηναίοι θεωρούν πρωτίστου σημασίας ζήτημα την αντιμετώπιση των συνεπειών της μετανάστευσης, την άμεση παύση της γκετοποιήσεως αρκετών περιοχών της Αθήνας και την αποδοκιμασία σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που με την στάση τους οδήγησαν την πόλη σ' αυτό το χάλι.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Οι κάτοικοι του Βοτανικού κατά του τζαμιού

Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βοτανικού-Ρουφ «Η Αθηνά» με θέμα την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα και συγκεκριμένα στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται ο Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Πολεμικού Ναυτικού.

Την συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος του συλλόγου, κ. Μπελλιά, η οποία ανακοίνωσε και την παμψηφί απόφαση του σωματείου να στραφεί κατά της ανεγέρσεως τζαμιού στην συγκεκριμένη θέση. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, ο πρόεδρος του συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974», Νίκος Αργυρόπουλος και ο αρθρογράφος του «ΕΚ» και επικεφαλής της ακτιβιστικής ομάδος «Παρεμπόριο Stop!» Παναγιώτης Δούμας. Οι ομιλητές ανέλυσαν το ζήτημα της ανεγέρσεως του τζαμιού από κοινωνιολογικής, εθνικής και οικονομικής πλευράς αντίστοιχα.

Συνεργασία με ΙΝ.ΚΑ.

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» με χαρά του ανακοινώνει την συμφωνία συνεργασίας με το ΙΝ.ΚΑ. Ηλείας, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μεταξύ του Παναγιώτη Δούμα και του Γ.Γ. του ΙΝ.ΚΑ. Ηλείας, κ. Διαμαντή Καρασούλα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ύστερα από πρωτοβουλία του ΙΝ.ΚΑ. Ηλείας, το οποίοα αποφάσισε να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό του Νομού Ηλείας σχετικά με τις τραγικές συνέπειες της αγοράς προϊόντων του παρεμπορίου, τομέας στον οποίον το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής μία αξιόλογη καμπάνια.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στον Πύργο, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από κοινού δράση.

Σχετικά με το Διυπουργικό πόρισμα «Δράση για την Αθήνα» - Δελτίο Τύπου

Εδώ και σχεδόν δέκα πέντε ημέρες, έχουμε μέσω του ιστολογίου μας επιστήσει την προσοχή των πολιτών σχετικά με τα σχέδια του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Βούγια για την «αναβάθμιση της Αθήνας». Ο κ. Βούγιας πρόσφατα συγκρότησε μία ομάδα, αποτελούμενη από στελέχη υπουργείων, μέλη ΜΚΟ και άλλων συλλόγων για την σύνταξη ενός «διυπουργικού», όπως αποκαλείται, πορίσματος, που σκοπό έχει την πρόταση λύσεων για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του κέντρου των Αθηνών.

Η ομάδα «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία της, αφενός για τον τρόπο που διαχειρίζεται μέχρι στιγμής το πόρισμα ο κ. Βούγιας και αφετέρου για την σύνθεση της ομάδος, την οποία θα χαρακτηρίζαμε τουλάχιστον ελλιπή.

Συνεργασία «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» και ΙΝ.ΚΑ.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ.) Ηλείας έχει από καιρό επισημάνει το τεράστιο πρόβλημα του Παρεμπορίου το οποίο διογκώνεται καθημερινώς με την ανοχή της πολιτείας αλλά και όλων ημών. Ταγμένοι στην ενημέρωση, την προστασία και την ενεργοποίηση του καταναλωτή θέτουμε ξανά τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους για την πάταξη της λαίλαπας που λέγεται Παρεμπόριο και διοχετεύει στην αγορά πολλά προιόντα, άκρως επικίνδυνα για την υγεία του καταναλωτή βάζοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά των νομοταγών εμπόρων και καταστηματαρχών ενώ στερεί πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του κράτους από φόρους!

Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΝΚΑ Ηλείας ανακοινώνει με ιδιαιτέρα χαρά και επισήμως τη συνεργασία του με την κίνηση των εμπόρων «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP» που αγωνίζεται για την πάταξη του Παρεμπορίου, αφού οι προβληματισμοί και τα αιτημά τους μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους.

Η κίνηση «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP» αποτελεί μια δυναμική πρωτοβουλία κατά του Παρεμπορίου και δραστηριοποιείται κυρίως στην Αθήνα φιλοδοξώντας να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το ΙΝΚΑ Ηλείας αποφάσισε να προβάλει, να ενισχύσει και να επεκτείνει στο μέτρο που μπορεί την προσπάθεια του «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP» με σκοπό την προστασία του Καταναλωτή, του Εμπόρου αλλά και εν γένει της Εθνικής μας Οικονομίας.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Γ. ΚΑΡΑΣΟΥΛΑΣ
Γραμματέας ΙΝΚΑ Ηλείας

Φωτό: Ο επικεφαλής του «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» Παναγιώτης Δούμας με τον Γραμματέα του ΙΝΚΑ Ηλείας Διαμαντή Καρασούλα