Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ερώτηση στη βουλή για το διυπουργικό πόρισμα «Δράση για την Αθήνα»

Ύστερα από τις διαμαρτυρίες της ομάδος μας για το λεγόμενο διυπουργικό πόρισμα «Δράση για την Αθήνα», οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης κατέθεσαν προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετική ερώτηση:

Καυτό καλοκαίρι με αυξήσεις παντού

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. δημιουργεί ένα σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης, αν και πολλές από αυτές προτίθενται να απορροφήσουν την αύξηση μειώνοντας τα ήδη συρρικνωμένα κέρδη τους, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τον καταναλωτή κοντά τους και να μη στραφεί αυτός στο παρεμπόριο.

Οι καταναλωτές στη χώρα μας καλούνται από την επόμενη Πέμπτη, για άλλη μια φορά, να πληρώνουν ακριβότερα αγαθά και υπηρεσίες. Αιτία η νέα αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. Ειδικότερα από την 1η Ιουλίου αυξάνονται για δεύτερη φορά!!! μέσα στο 2010 οι συντελεστές του Φ.Π.Α. και ειδικότερα, ο κανονικός συντελεστής από 21% αυξάνεται σε 23%, ο μειωμένος συντελεστής (τρόφιμα κ.λπ.) από 10%, αυξάνεται σε 11%, και ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής, που ισχύει για ορισμένα αγαθά (βιβλία κ.λπ.) από 5%, αυξάνεται σε 5,5%. Οι μειωμένοι συντελεστές οι οποίοι ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου, αυξάνονται από 15%, 7% και 4%, σε 16%, 8% και 4% αντίστοιχα.

Η αύξηση αυτή έρχεται ως συνέπεια των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ και το διεθνές νομισματικό ταμείο.

Μήπως είμαι αντιδραστική;

...ή έχουμε παραχωρήσει το γήπεδο στους φασίστες;

Της Μαρίνας Βήχου.

Τους τελευταίους μήνες ειλικρινά αναρωτιέμαι μήπως έχω γίνει αντιδραστική επειδή δεν θέλω την υποβάθμιση που χρόνια τώρα βιώνω ως πολίτης του κέντρου -με την ευρύτερή του έννοια- αυτής της πόλης και πιο συγκεκριμένα της περιοχής που περικλείεται από τις πλατείες Βικτωρίας, Αμερικής και Αγίου Παντελεήμονα. Να σας ομολογήσω ακόμα ότι δύο φορές τη χρονιά που μας πέρασε έκανα τη σκέψη να φύγω από την περιοχή, αφού δεν είμαι ούτε με τους φασίστες ούτε με την υποβάθμιση και την γκετοποίηση που σταδιακά ενισχύεται εξαιτίας της υποβάθμισης.

Μήπως είμαι αντιδραστική που θέλω να νιώθω ασφάλεια όταν κυκλοφορώ στην περιοχή μου και στο κέντρο της πόλης όπου είμαι αναγκασμένη να προσέχω τι κουβαλώ στην τσάντα μου, γιατί ήδη μου έχουν μια φορά κλέψει το πορτοφόλι και μια άλλη το κινητό μου;

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Κατασχέσεις προϊόντων παρεμπορίου στην Κέρκυρα

Συλήψεις για ναρκωτικα, κλοπές, επαιτεία, παρεμπόριο

Σειρά συλλήψεων έκανε η αστυνομία χθες και προχθές στην πόλη της Κέρκυρας.
  • Χθες η ΟΠΚΕ σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση ελέγχου του παρεμπορίου στην πόλη. Συνελήφθησαν μικροπωλητές, που δεν διέθεταν άδεια παραμονής και δεσμεύτηκαν τα μικροαντικείμενα που πωλούσαν παρανόμως.
  • Συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα 3 Κερκυραίοι και ένας Ρωσοπόντιος, κάτοικος Θεσσαλονίκης, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 108 κιλά ινδικής κάνναβης και τα οποία είχαν κρυμμένα σε ΙΧ αυτοκίνητο, με προορισμό την Κέρκυρα.
  • Συνελήφθη την Τρίτη, 52χρονη η οποία έκρυβε στην τσάντα της είδη ρουχισμού από εμπορικό κατάστημα, αφού πρώτα αφαιρούσε τα αντικλεπτικά συστήματα.
  • Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί 25, 20 και 18 ετών για επαιτεία.
  • Συνελήφθη χθες το πρωί, 21χρονος αλλοδαπός για υπεξαίρεση. Στο σπίτι του βρέθηκαν κλεμμένα αντικείμενα.
  • Συνελήφθησαν, τέλος, τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 23, 18 και 34 χρόνων διότι στο σπίτι όπου διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 γραμμάρια περίπου ηρωίνη.
ΕΡΤ, 24/6

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

To ΕΒΕΑ ζητάει δημιουργία Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου

Τη δημιουργία Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου πρότεινε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυχοχοΐδη.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να συντονιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των συναρμόδιων φορέων για την εξάλειψη του καταστροφικού αυτού προβλήματος για το υγιές εμπόριο.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο γ.γ.Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, κ. Ανδρέας Παπαδάκης, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., κ. Ιωάννης Λιούκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Παναγής Καρέλας, καθώς και εκπρόσωποι της Νομαρχίας Αθηνών, των Τελωνείων, του ΣΔΟΕ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, υπήρξε κοινή διαπίστωση για την αναγκαιότητα καταγραφής ανά αρμόδιο φορέα όλων των προσκομμάτων που υφίστανται σε νομοθετικό αλλά και εκτελεστικό επίπεδο για την ουσιαστική και συντονισμένη δράση κατά του παρεμπορίου.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Περαιτέρω αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας

Με την κωδική ονομασία «Ασφαλές Κέντρο», αστυνομία, ΣΔΟΕ και Δήμος Αθηναίων, ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα ένα νέο σχέδιο αστυνόμευσης που στόχο έχει να πατάξει την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πιθανόν και ... τους μετανάστες.

Μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που θα αποτελούνται από άνδρες των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ, καθώς και από άνδρες της Ασφάλειας θα επιχειρήσουν τη χαρτογράφηση των περιοχών στις οποίες διαπιστώνεται αυξημένη εγκληματικότητα. Στην χαρτογράφηση θα περιλαμβάνονται ξενοδοχεία και διαμερίσματα όπου ζουν μετανάστες αλλά και καταστήματα στα οποία συχνάζουν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ανάλογα με το είδος εγκληματικότητας που παρατηρείται ανα περιοχή θα αναπτύσσεται και ανάλογη αστυνομική δύναμη, ενώ θα ενισχυθούν οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες. Επίσης, για όποια σημεία της πόλης η αστυνομία κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος «πρόσκλησης επεισοδίων» θα αποφασίζει την ανάπτυξη διμοιριών των ΜΑΤ.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

«Παλινδρομήσεις» από τον Νικήτα Κακλαμάνη για το κέντρο των Αθηνών

Σαν να ξύπνησε ακόμα και ο Κακλαμάνης, αφού βέβαια άκουσε από τους δημότες των Αθηνών και τις επιτροπές κατοίκων τα σχετικά «γαλλικά» και οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και καταδίωξαν τους παράνομους μικροπωλητές. Έτσι, λίγους μόλις μήνες πριν στηθούν οι δημοτικές κάλπες, ο δήμαρχος, ο οποίος κατά τα άλλα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι αρμόδιοι για το χάλι της Αθήνας είναι οι Ραγκούσης και Χρυσοχοΐδης, ξεκινά από αύριο Δευτέρα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και τον ΣΔΟΕ (επιτέλους...), «συντεταγμένη επιχείρηση αστυνόμευσης» στο κέντρο της Αθήνας.

Η επιχείρηση θα διεξαχθεί στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ομονοίας, την Πλατεία Κουμουνδούρου και την Πλατεία Θεάτρου, όπου κυριαρχούν το παραεμπόριο, το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία. Ο κύριος Νικήτας κατανοώντας ότι οι Αθηναίοι στρέφονται εναντίον του, έχει δώσει εντολές να καταγραφούν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της προαναφερόμενης περιοχής καθώς θεωρούνται ορμητήρια εγκληματιών, αλλά και στη Δημοτική Αστυνομία να συνεργαστεί με την ΕΛΑΣ και τον ΣΔΟΕ, ώστε να καταπολεμηθεί το παραεμπόριο. Αργά τα θυμήθηκε αυτά...
Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαία εφημερίδα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύσαμε στον «ΕΚ» για τη δημιουργία ανοικτής αγοράς τύπου Κάμντεν, η οποία δημιουργείται με πρωτοβουλία ιδιωτών (ποιοι και γιατί;) και τη «στήριξη» του Δήμου Αθηναίων. Την ίδια ώρα, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, η οποία έχει καταληφθεί από τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμος προσανατολίζεται στη δημιουργία... Διαπολιτισμικού Κέντρου! Τα ήξεις-αφίξεις του δημάρχου Αθηναίων, προκαλούν ζαλάδες στους Αθηναίους, λίγους μήνες πριν στηθούν οι κάλπες για τους ΟΤΑ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 20/6