Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας για παρεμπόριο, ναρκωτικά και πορνεία

Επιχείρηση-σκούπα πραγματοποίησε την Παρασκευή η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ., σε ελέγχους που διενήργησαν αστυνομικοί, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του κέντρου της Αθήνας, ελέγχθηκαν 65 άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά 1.522 είδη, τα οποία παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Η Κράνη» για το παρεμπόριο

Tο εμπόριο ήδη πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισης που ακολουθούνται. Τα στοιχεία απεικονίζουν με τον ποιό πειστικό τρόπο την πτώση των πωλήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σε αυτό το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον εκτός από τη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης το εμπόριο έχει να αντιμετωπίσει και την παράνομη δραστηριότητα του παραεμπορίου.

Ήδη στην πόλη μας εμπορικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από υπαίθριους πλανόδιους μικροπωλητές ακόμα και δίπλα στις πόρτες των σπιτιών μας . θα πρέπει λοιπόν στο πρόβλημα αυτό να υπάρξει άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ποιοί στηρίζουν το καρτέλ του παρεμπορίου

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Οργανωμένα συμφέροντα χονδρεμπόρων και κρατικών λειτουργών οδήγησαν στην σημερινή έκρυθμη κατάσταση, καταγγέλλουν παράγοντες της αγοράς, αγανακτώντας για την οκνηρία των διοικήσεων των εμπορικών επιμελητηρίων και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας να προλάβουν έστω τα χειρότερα. Δεκάδες εμπορικοί κλάδοι αντιμετωπίζουν τον αφανισμό τους από την αγορά έχοντας απέναντι τους περισσότερους από 50.000 παράνομους και μη αλλοδαπούς μικροπωλητές , ενώ σε περίπου 70 δις ευρώ για την τελευταία πενταετία υπολογίζονται τα διαφυγόντα κέρδη στο εξωτερικό από υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων. «Το καρτέλ του λαθρεμπορίου των πεζοδρομίων είναι εδώ, και δεν μπορεί κανείς να τους ενοχλήσει γιατί θα απειληθεί η κοινωνική συνοχή της χώρας».

«Ελέγξτε αισχροκέρδεια και παρεμπόριο»

Τη συνεργασία όλων και την εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο την όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς και προστασία των καταναλωτών από παράνομες εμπορικές πρακτικές ζήτησε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα από τους Δ/ντες Εμπορίου των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Η Γενική Γραμματέας το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της στην Περιφέρεια παρουσία και του Νομάρχη Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα ενόψει και της αυξημένης τουριστικής κίνησης ζήτησε τον βέλτιστο συντονισμό των αρμόδιων Διευθύνσεων Εμπορίου και των κλιμακίων ελέγχων, καθώς και τη διαρκή ενεργοποίηση όλων των εποπτικών μηχανισμών.

«Θέλουμε ελεύθερη αγορά και όχι ασυδοσία», είπε απευθυνόμενη στους Δ/ντες Εμπορίου και ζήτησε μέσω των υπηρεσιών τους να εστιάσουν την προσοχή τους στην προστασία του καταναλωτή και να περάσουν το μήνυμα στους ανθρώπους της αγοράς πως για να είναι ανταγωνιστικοί πρέπει να είναι και ποιοτικοί. «Στόχος μας δεν είναι να επιβάλουμε πρόστιμα, αλλά να συνετίσουμε τους παραβάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας η Γενική Γραμματέας επεσήμανε πως τα περισσότερα παράπονα εκφράζονται για τις τιμές των καυσίμων και τις διαστάσεις που παίρνει το παρεμπόριο και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προκειμένου να προληφθούν ή και να παταχθούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, 1/7