Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΓΑΔΑ: Απολογισμός δράσεων για το Κέντρο της Αθήνας Α' εξαμήνου 2010

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής πραγματοποιεί σε τακτική βάση ειδικές δράσεις που επικεντρώνονται στην καταπολέμηση αδικημάτων και παραβατικών φαινομένων στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράσεις αυτές συστηματοποιήθηκαν και εντάθηκαν από τις 13 Μαρτίου 2010. Είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες αρχές και φορείς, όπως η δημοτική αστυνομία, η Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών κ.α.

Μέσα από τις επιχειρήσεις πατάσσονται εγκληματικά δίκτυα και οδηγούνται στη δικαιοσύνη υπεύθυνοι για εμπορία ναρκωτικών, δικτύων πορνείας και ανθρώπινης εκμετάλλευσης, παρεμπορίου, ενώ ως προς τα κτίρια αντιμετωπίζονται η παράνομη μίσθωση και οι ανθυγιεινές εστίες. Έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες χιλιάδες είδη παραεμπορίου και έχουν συλληφθεί παράνομοι εκμισθωτές κτιρίων σε αλλοδαπούς.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

«Πολυκατάστημα»... μαϊμούδων στο κέντρο της Αθήνας

«Πολυκατάστημα» με κινέζικα προϊόντα και απομιμήσεις επωνύμων ρούχων, είχε δημιουργήσει σε ακατοίκητη οικία στην οδό Σοφοκλέους 53, ομάδα που κάνει παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα το είχε οργανώσει τόσο καλά, που διέθετε ακόμη και ιντερνετ, μέσω του οποίου δεχόταν τις παραγγελίες για μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Επίσης, τα εμπορεύματα τα είχαν τοποθετήσει κατά μάρκα σε κάθε δωμάτιο ,ώστε ο πελάτης να βρίσκει κατευθείαν την φίρμα που επιθυμεί.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ανύπαρκτες οι Επιτροπές των Δήμων για το παρεμπόριο

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες με τους παράνομους πωλητές, οι οποίοι στήνουν πάγκους στις κεντρικές πλατείες και αποκομίζουν μεγάλα οικονομικά οφέλη, χωρίς να κόβουν αποδείξεις.

Από τη μια, λοιπόν, οι επιχειρηματίες χάνουν αρκετά χρήματα, ενώ από την άλλη το Ελληνικό κράτος δεν εισπράττει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), με τις συνολικές απώλειες να ξεπερνούν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!

Η Πολιτεία έχει δώσει στους Δήμους την αρμοδιότητα για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, όμως κανείς από τους έξι ΟΤΑ του νησιού μας δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση Ειδικών Επιτροπών για την πάταξη αυτού του φαινομένου, και έτσι οι παράνομοι μικροπωλητές έχουν βρει ελεύθερο πεδίο.

"Όργια παρεμπορίου στο ΑΠΘ"

«Σήμερα βρέθηκα στο ΑΠθ για μια ορκωμοσια φοιτητων.Τα μάτια μου αντίκρυσαν οργιο παρεμπορίου.Ένα ζευγάρι είχε σε ενα φορτηγακι κατι μπουκετα με λουλουδια... και τα πουλουσε διχως αποδείξεις δίχως χαρτιά σε όποιον εμπαινε και με θράσσος δήλωνε οτι δεν ειναι καταστηματαρχες αλλά βρηκαν τα λουλουδια απο αποθηκες που τα πουλανε χοντρικη και τα δινει για να κανει αρπαχτη.Βεβαια αυτο που ειπαν δεν το ανεφεραν σε αγοραστες αλλα σε κατι κυριους που ηταν απο το σωματειο ανθοπωλων και τους ελεγαν οτι η πραξη αυτη ηταν παρανομη.Εγω πάντως θεωρησα ηÎ! �ικο να παω να παρω τα λουλουδια μου απο ενα μαγαζι και ετσι να μην αναγκασω και αλλους επαγγελματιεσ να κλεινουν επειδη εχουν βρεθει κατι λαμογια και κανουν αρπαχτες.Αυτο το προβλημα παντως το θυμαμαι χρονια.το καλυτερο ειναι να ευαισθητοποιηθοπυμε όλοι και να ψωνιζουνμε απο μαγαζια.»

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------

"Που να πάτε μέσα στο κυλικείο του πολυτεχνείου, πάνω στον 1ο όροφο που είναι ο διάδρομος ο μεγάλος να δείτε ένα κύριο ο οποίος έχει στήσει εδώ και ένα χρόνο επιχείρηση καθημερινή με πειρατικά cd / dvd και βιβλία, ραδιοφωνάκι να παίζει όλη μέρα...ολόκληρα σταντ με πειρατική πραμάτεια και με τις ευλογίες καθηγητών / φοιτητών που δεν διαμαρτύρονται καθόλου...μπ..... αυτή η χώρα."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

Σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο ΤΡΩΚΤΙΚΟ

ΤΡΩΚΤΙΚΟ, 6/7/10