Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Μενίδι: Μικροπωλητές κάτω από την ΕΦΟΡΙΑ

Αυτή η εικόνα επικρατεί αυτή την ώρα κάτω από την Εφορεία στο ΜΕΝΙΔΙ, με μικροπωλητές, χωρίς τιμολόγια, ίσως και άδεια παραμονής να πουλάνε την πραμάτεια τους, την ώρα που δεκάδες έμποροι (μαζί και εγώ) είμαστε έτοιμοι να βάλουμε λουκέτο στα μαγαζιά μας. ΑΙΣΧΟΣ... Αναγνώστης ΤΡΩΚΤΙΚΟ, 30/7/10

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Ανθεί το παρεμπόριο στην Αλεξανδρούπολη

Πέντε μέρες πέρασαν από την καταγγελία του συλλόγου επαγγελματιών  Αλεξανδρούπολης για την ανεξέλεγκτη δράση των πλανόδιών  αλλοδαπών  μικροπωλητών .  Οι επαγγελματίες ζήτησαν την ενεργοποίηση  της  τριμερή  επιτροπή  ελέγχου  για να  διαπιστωθεί  αν  οι    μικροπωλητές   φέρουν  όλα  τα  σχετικά  έγγραφα  νομιμοποίησης  ως  μικροπωλητές  όπως  και  του  εμπορεύματος  τους . Η τηλεόραση ΘράκηΝετ καταγράφει τις εξέλιξης στο πρόβλημα αυτό στο ρεπορτάζ που ακολουθεί:


Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Κανένα αποτέλεσμα για παρεμπόριο και άγρα πελατών

Με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά συναντήθηκαν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου, τα οποία ζήτησαν την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της άγρας πελατών. Βεβαίως, ο Εμπορικός Σύλλογος έχει κάνει πολλές συναντήσεις μέχρι τώρα, όμως όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα, κάτι εξάλλου που επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος του κλάδου, Γιώργος Στασινόπουλος. “Οι επιχειρηματίες του Λαγανά μάς ζήτησαν να κάνουμε κάτι για το παρεμπόριο και την άγρα πελατών, δυό φαινόμενα που τους πλήττουν οικονομικά. Συναντηθήκαμε, λοιπόν, με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, στον οποίο γνωστοποιήσαμε τα προβλήματα αυτά και τον παροτρύναμε να παρέμβει. Δυστυχώς, όμως, για άλλη μια φορά καταλάβαμε πως παρά τη θέληση που έχουν οι αστυνομικοί να βοηθήσουν, εντούτοις τα χέρια τους είναι “δεμένα”, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Οι θεσμοί της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι οργανωμένοι, επομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να συγκροτήσουν κάποια όργανα για να κάνουν ελέγχους. Είναι αδιανόητο οι έμποροι να ζητούν από τις Δημόσιες Υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους. Μάς στέλνουν από τον Άννα στον Καϊάφα. Ο ένας μάς λέει ότι δεν έχει προσωπικό, ο δεύτερος επικαλείται έλλειψη αρμοδιότητας και ο τρίτος ισχυρίζεται ότι δεν έχει αποθήκες για να βάλει μέσα σε αυτές τα κατασχεμένα προϊόντα των πλανόδιων. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εκτός από τους επιχειρηματίες, έχει απώλεια εσόδων και το κράτος. Αν, λοιπόν, η Κυβέρνηση δεν πατάξει το παρεμπόριο, τότε τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν. Δεν αρνούμαστε ότι γίνεται μια προσπάθεια, ωστόσο αυτή δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Σοβαρό ζήτημα είναι και η άγρα πελατών, η οποία δυσφημεί το νησί μας. Δεν επιτρέπεται τα πεζοδρόμια του Λαγανά να είναι κατειλημμένα από “κράχτες” και κανείς να μην τους συνετίζει. Οι περιοχές έχουν νεκρώσει και καλό θα ήταν να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας” σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος.

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ, 26/7/10