Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Καυγάς μεταξύ νομίμων και παρανόμων μικροπωλητών στον Πλαταμώνα


Άγριος καυγάς έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον Πλαταμώνα, μεταξύ εγχρώμων λαθρεμπόρων και νομίμων μικροπωλητών για τις θέσεις στην παραλιακή οδό του θερέτρου. Ενώ η κίνηση κορυφωνόταν, οι γνωστοί έγχρωμοι μικροπωλητές τοποθέτησαν τα εμπορεύματά τους μπροστά στις θέσεις των μικροπωλητών, οι οποίο κατέχουν νομίμως τα συγκεκριμένα πόστα, καταβάλλοντας ενοίκιο στον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου. Στις προτροπές να απομακρυνθούν, οι Αφρικανοί άρχισαν τις προκλήσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι όσα συνέβησαν ήταν απερίγραπτα. Όπως αναφέρει το «Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος», ο απλός καυγάς που ξεκίνησε με διαπληκτισμούς εξελίχθηκε με συμπλοκή, καθώς ενεπλάκησαν ένθερμοι του... κατς, υποστηρίζοντας την μία ή την άλλη πλευρά... Η σύγκρουση διήρκεσε δύο ολόκληρες ώρες (!!!), με καρέκλες και άλλα αντικείμενα να εκσφενδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση, τραυματίζοντας μάλιστα ανύποπτους τουρίστες.

Ύστερα από καθυστερημένη παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. οι προταίτιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Οι καταστηματάρχες του Πλαταμώνα εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την μόνιμη παρουσία των αλλοδαπών λαθρομικροπωλητών, που καταλαμβάνουν θέσεις χωρίς να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο, όπως οι Έλληνες.

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Αυτό θα πει ευνομούμενο κράτος...

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Αγ. Δημητρίου υπό το άγρυπνον βλέμμα του νόμου... Δεν φταίνε βέβαια οι αστυνομικοί. Φταίει η πολιτεία που νομοθετεί με τέτοιον τρόπο, ώστε η αστυνομία να μην μπορεί να παρέμβει, ορίζοντας την Δημοτική Αστυνομία ως αποκλειστικό αρμόδιο για την δίωξη του παρεμπορίου. Από την άλλη, η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει τον εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τους επιθετικούς παρανόμους μικροπωλητές...

Πρόστιμα για το παρεμπόριο

Με βαριά πρόστιμα στους καταναλωτές οι οποίοι αγοράζουν προϊόντα από τους πάγκους ή τα πεζοδρόμια στα οποία στήνουν την πραμάτεια τους πλανόδιοι προσπαθούν να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα του παρεμπορίου ιταλικές πόλεις, όπως η Φλωρεντία. Οποιος συλληφθεί να αγοράζει από μια ζώνη ή ένα κάδρο μέχρι μια τσάντα Λουί Βιτόν - «μαϊμού» πρέπει να πληρώσει πρόστιμο τουλάχιστον 500 ευρώ. Και όσοι πλανόδιοι διαθέτουν άδειες για πάγκους υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις. Και η ανάσα του φοροελεγκτή είναι επάνω τους, αφού τόσο η δημοτική όσο και η οικονομική αστυνομία κάνουν αισθητή την παρουσία τους όλη μέρα στις πολυσύχναστες από τουρίστες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, οι φορείς εξακολουθούν να ανταλλάσσουν επιστολές με τους αρμόδιους για να επισημαίνουν το τεράστιο πρόβλημα του παρεμπορίου που πλήττει όχι μόνο τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις αλλά και την ελληνική οικονομία λόγω της απίστευτης φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής που αυτό συνεπάγεται.

Δ.Ι.


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 22/8/2010