Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο χτύπημα κατά του παραεμπορίου από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

Αν και το σχετικό ρεπορτάζ δεν αναφέρει κάτι σχετικό, προ-
σέξτε την πινακίδα στην πρόσοψη της αποθήκης...

Μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών που φυλάσσονταν υπό ακατάλληλες συνθήκες σε υπόγεια αποθήκη επί της οδού Σαπφούς και προορίζονταν να διατεθούν παράνομα στην αγορά, εντόπισαν σήμερα το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων καθαρισμού και απολύμανσης κτιρίων στο κέντρο της πόλης, που συνεχίζονται με εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη.

Τα προϊόντα που εντοπίστηκαν κρίθηκαν άκρως ακατάλληλα για τη δημόσια υγεία, καθώς ο χώρος φύλαξής τους δεν πληρούσε τους βασικούς κανόνες υγιεινής, ενώ πολλά από αυτά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είχαν αρχίσει να αλλοιώνονται. Όλες οι ποσότητες των οπωροκηπευτικών κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υγειονομικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας Αθηνών και κλιμακίου της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Αθηναίων Στέλιος Κρασσάς τόνισε, μεταξύ άλλων:

"Βρισκόμαστε σε μια από τις πολλές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη βούληση και την εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ανδρέα Παπαδάκη. Εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι χειρίστης ποιότητας και θα οδηγηθούν προς καταστροφή αφού είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Είμαστε στην πηγή του παραεμπορίου. Προσπαθούμε καθημερινά με τρεις και τέσσερις επιχειρήσεις την ημέρα να το καταπολεμήσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ευελπιστώντας το καλύτερο για την πόλη μας".

ΑΘΗΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, 11/9

Κοινές δράσεις για ενίσχυση της εξωστρέφειας

Συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Της Μπέττυς Κυριακίδου

Κοινές δράσεις για την προώθηση της ελληνικής παραγωγής και την υποκατάσταση των εισαγωγών από ελληνικά προϊόντα αποφάσισαν χθες, στο πλαίσιο σύσκεψης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

“Στόχος μας είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ εξαγωγέων και εμπόρων, ώστε να μετατρέψουμε την ελληνική οικονομία από βαθιά εισαγωγική, που δεν πιστεύει στον εαυτό της, σε οικονομία εξωστρεφή, με αυτοπεποίθηση”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Δημήτρης Λακασάς.

Μεταξύ των στόχων που έχουν θέσει οι δύο φορείς είναι η πάταξη του παραεμπορίου και ο έλεγχος της αγοράς, καθώς και η δημιουργία συστάδων επιχειρήσεων τόσο εμπορικών όσο και παραγωγικών στο εξωτερικό, με έμφαση στα Βαλκάνια, προκειμένου να συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής, αντισταθμίζοντας τις απώλειες από τη μείωση της ελληνικής κατανάλωσης. Εξάλλου, θέση των δύο φορέων είναι να διατηρηθεί ο ελληνικός νηογνώμονας και να απορροφηθεί από την Επιθεώρηση Ελληνικών Πλοίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να προστατευτεί η μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση από τον αφελληνισμό και τον αφανισμό που επιχειρείται από τις πολυεθνικές εταιρείες. “Η συνεργασία εμπορίου και παραγωγής μπορεί να αποτελέσει σωσίβιο στην κρίση”, υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στις συνέπειες που είχε η κρίση στις εμπορικές επιχειρήσεις, σημείωσε ότι το εμπόριο είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 11/9

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Δημόσια προσευχή μουσουλμάνων στην Πλ. Κοτζιά

Υποψήφιοι της δικομματικής διαχείρισης...



Ο εκ νέου υποψήφιος των ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. για το Δήμο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης στάθηκε ουσιαστικά ο καλύτερος δήμαρχος Αθήνας και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε το αντιλαϊκό «Μνημόνιο» και τον αντιδραστικό «Καλλικράτη». Συνέχισε την εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και τη φορολόγηση των δημοτών. Εκλεισε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σπρώχνοντας τα παιδιά στους ιδιώτες που λυμαίνονται το χώρο. Τάχθηκε κατά των εργατικών κινητοποιήσεων στο κέντρο. Χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, μέσω επιστολών, ο Καρατζαφέρης του έθεσε ζητήματα όπως ότι «η Αθήνα υποφέρει από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση (..) από το παρεμπόριο, από τις συνεχείς πορείες και διαδηλώσεις στο κέντρο (...) Επιβάλλεται πληρέστερη αστυνόμευση (...) να αναδείξουμε τα προβλήματα από τις διαρκώς αυξανόμενες διαδηλώσεις που αναστατώνουν, στην κυριολεξία ρημάζουν, το εμπορικό κέντρο, να δοθεί ένα τέλος στις αυθαιρεσίες». Ο δε Κακλαμάνης του απαντούσε «ότι μάλλον υπάρχει κοινή θέση στον κορμό των θεμάτων που θίγεις».

Ο επίσημος κυβερνητικός υποψήφιος (με τη στήριξη μερίδας τής πάντα πρόθυμης «ανανεωτικής αριστεράς») για την Αθήνα, Γ. Καμίνης, διορισμένος από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ «Συνήγορος του Πολίτη», ισχυριζόταν ήδη από τις 10/11/2003, ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας (διώξεις αντιφρονούντων, όπως τις προσδιόρισε, και χούντα), μεγάλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας δεν αποδέχονται «ρυθμίσεις» στο δικαίωμα π.χ. της ελεύθερης συνάθροισης, το οποίο (έλεγε) ασκείται πολλές φορές καταχρηστικά. Χαρακτήριζε σκανδαλώδη την ανοχή σε καταλήψεις δρόμων και του κέντρου της πόλης. Πρόσθετε ότι πρέπει το θέμα να ρυθμιστεί και να επιβληθούν στοιχειώδεις περιορισμοί. Παρέμεινε «Συνήγορος» και επί ΝΔ. Βέβαια, ουδέποτε «συνηγόρησε» υπέρ του «πολίτη» που γκρεμοτσακίζεται από τις σκαλωσιές για το μεροκάματο ή κακοπληρώνεται, δουλεύοντας δεκάωρα ανασφάλιστος σε επιχειρήσεις. Αλλά επαναλάμβανε στις 9/12/09: «Τίθεται ένα γενικότερο ζήτημα προστασίας δικαιωμάτων, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με το θέμα των συναθροίσεων (...) Δυστυχώς η δημοκρατική πολιτεία ακόμα (...) δεν έχει κατορθώσει να ψηφίσει ένα νόμο για τις διαδηλώσεις, που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων. Και των ανθρώπων οι οποίοι δημόσια διαδηλώνουν τις πεποιθήσεις τους, αλλά και αυτών των υπολοίπων, των οποίων ενδεχομένως να κινδυνεύει η ιδιοκτησία, οι επιχειρήσεις τους».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 10/9