Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Παραεμπόριο, οι καταναλωτικές Μαϊμουδιές μας και η συμβολή μας στην Κρίση και την ανεργία

του Μανώλη Γ. Ψαρουδάκη, Πρόεδρου Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο θέμα του παρεμπόριου, στην συνδικαλιστική ατζέντα και του Ρεθύμνου υπήρχε από όταν παρέλαβα τις σημειώσεις 15 χρόνια πριν και το συναντάμε ακόμα όχι ίδιο αλλά μεγαλύτερο δυστυχώς με όλες τις παρενέργειες του στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Θα προσπαθήσω με στοιχεία και αριθμούς να περιγράψω αυτή την κατάσταση και να προτείνω λύση.

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Πακιστανοί παράνομοι μικροπωλητές απειλούν καταστηματάρχες...

Δεν πάει άλλο...!

Ξεφεύγει η κατάσταση με τους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές στον Πειραιά οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί με την ανοχή του ελληνικού κράτους.Μετά την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους λόγω του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου αλλά και της οικονομικής κρίσης που βιώνουν, οι Ελληνες έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απειλές των λαθρομεταναστών που κάνουν χρυσές δουλειές έξω από τα καταστήματά τους πουλώντας παράνομα εμπορεύματα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ομάδα Πακιστανών εκτόξευσε απειλές κατά Ελλήνων καταστηματαρχών στην οδό Ναυαρίνου, με αφορμή τη σύλληψη ομοεθνή τους για παραεμπόριο. Μετά από καταγγελίες των εμπόρων επί της οδού Ναυαρίνου για την παρουσία παράνομων μικροπωλητών πέριξ του Ηλεκτρικού Σταθμού του Πειραιά, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Πακιστανό ο οποίος πωλούσε cd - μαϊμού.