Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και Εισαγγελίας ζητά ο Ρόβλιας για το παρεμπόριο

ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ρόβλιας


Τη σύμπραξη ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και Εισαγγελίας ζήτησε ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, με έγγραφό του, που απηύθυνε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, προς τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Καπελέρη και προς τους Προϊσταμένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παράνομο εμπόριο οπωροκηπευτικών προϊόντων που λαμβάνει χώρα γύρω από τις Κεντρικές Αγορές Αθηνών (Ρέντη) και Θεσσαλονίκης, ακόμα και τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στον Υφυπουργό κ. Ντίνο Ρόβλια, και τις οποίες χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σοβαρές, μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών διακινούνται παρανόμως στις πιο πάνω περιοχές, τις περισσότερες φορές μάλιστα χωρίς παραστατικά.

Η παραβατική αυτή συμπεριφορά ζημιώνει τόσο το κράτος, όσο και τις νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου. Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο κ. Ρόβλιας, η παρανομία θα αντιμετωπιστεί και το παραεμπόριο θα καταπολεμηθεί σε όλα τα επίπεδά του.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ