Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

15.10.2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σε κατάσχεση και άμεση καταστροφή 2.120 προϊόντων παραεμπορίου στον ευρύτερο χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Νέου Ηρακλείου και στην επιβολή προστίμων ύψους 6.000 ευρώ προχώρησε σήμερα το Συντονιστικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου που συστήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Κέντρου, το οποίο συντόνισε την Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Νέου Ηρακλείου. Ελέγχθησαν 18 μικροπωλητές. Σε έξι από αυτούς επιβλήθηκαν πρόστιμα αξίας 6.000 ευρώ ενώ αρκετοί άλλοι ετράπησαν σε φυγή εγκαταλείποντας στο χώρο τα εμπορεύματά τους.
Μετά την πραγματοποίηση της επιχείρησης ο επικεφαλής του Συντονιστικού κ. Δημήτριος Μπουλούκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν προς πάσα κατεύθυνση. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις, εστιάζοντας σε σημεία όπου εμφανίζουν ενδιαφέρον. Αξιοποιούμε κάθε είδους πληροφορία που κατατίθεται από τους πολίτες στον τηλεφωνικό αριθμό 1520».

(Φωτογραφικό υλικό θα υπάρχει στην ιστοσελίδα mindev.gov.gr)

Γραφείο Τύπου
--
  
         

                                                     


--
Παναγιώτης Χ. Δούμας
Panayotis H. Doumas

ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                                                21/09/2012
Με ικανοποίηση και μετά από  πολλούς  μήνες  καταγγελιών, στην τοπική  αυτοδιοίκηση, χωρίς αποτέλεσμα, το ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΜΕΣΑ, έτσι χτες (20/09/2012)  μετά  από αίτηση του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας,  πραγματοποιήθηκε  έλεγχος στους πάγκους  του Στάσιμου Υπαίθριου Εμπορίου στην Αγορά της Γλυφάδας, από ειδικά κλιμάκια του ΥΠ.Ε.Α. (Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ) με την συνδρομή  της Ελληνικής  Αστυνομίας.
Σύμφωνα με την  Έκθεση Ελέγχου που μας κοινοποιήθηκε διαπιστώθηκε σωρεία παραβιάσεων του νόμου και των διατάξεων  περί  Υπαιθρίου Εμπορίου . Συγκεκριμένα επεβλήθησαν τα εξής πρόστιμα :
 -Τρία (3) πρόστιμα  << για έλλειψη τιμολογίων>> του Ν. 2323/95 αξίας 15.000 €
- Ένα (1) πρόστιμο << μη αυτοπρόσωπη προσέλευση>> του Ν. 2323/95 αξίας  300 €
- 'Ένα πρωτόκολλο κατάσχεσης – καταστροφής  για 25 τεμ ρολόγια τύπου Ray Ban, Diesel (προϊόντα απομίμησης) (παρ. 11 του άρθρου 74 του Ν. 3982/92). 
     Επίσης διαπιστώθηκε ότι  και οι 4 μικροπωλητές, Στάσιμου Υπαιθρίου Εμπορίου,  δεν βρίσκονταν  στην  θέση που είχε οριστεί από τον Δήμο . Σε  ερώτηση του κλιμακίου Ελέγχου του ΥΠ.Ε.Α  ¨ γιατί δεν στήνουν τους πάγκους τους επί της οδού Α. Λαζαράκη μεταξύ των οδών Άλσους και Ναπ. Ζέρβα¨ είπαν  ότι  ο χώρος δεν είναι ακόμα έτοιμος – κατάλληλος  από το Δήμο . Την ίδια ερώτηση έκαναν  και στους Δημοτικούς Αστυνομικούς,  και  ζήτησαν  ο Δήμος να επιληφθεί επί του θέματος.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι οι Κύριοι λειτουργούν κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων που περιγράφουν οι άδειες τους. Να σημειώσουμε ότι ΕΙΔΗ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ δεν είναι τα ρολόγια, οι τσάντες, τα γυαλιά, οι θήκες I-phone, τα ρούχα και τα υποδήματα, άρα στην ουσία λειτουργούν ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ  για αυτά τα προϊόντα που πωλούν από τους πάγκους τους.
Ευελπιστούμε ότι η ανταπόκριση του  Δήμου Γλυφάδας θα είναι ανάλογη τόσο σε χρόνο όσο και σε αποτελεσματικότητα και ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα ανακαλέσει, όπου αυτό κριθεί ΝΟΜΙΜΟ, τις άδειες τις οποίες εκχώρησε τον Φεβρουάριο του 2012 παρά τις έντονες επιφυλάξεις και διαμαρτυρίες του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας.
Οι Έμποροι της Γλυφάδας καθώς και όλης της χώρας θεωρούν ότι, την ώρα που το στεγασμένο Εμπόριο και οι εργαζόμενοι σε αυτό πλήττονται από την οικονομική κρίση και τα βαριά οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται, είναι κάτι παραπάνω από πολυτέλεια να μοιράζονται ανεπιφύλακτα ΑΔΕΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ οι οποίες ενισχύουν την Παραοικονομία και την Ανεργία

--
Παναγιώτης Χ. Δούμας
Panayotis H. Doumas