Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Περί «νέων μέτρων» για το παρεμπόριο

Η χθεσινή συζήτηση στην βουλή της επίκαιρης ερωτήσεως που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης, μας έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα:
  • Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος παραδέχθηκε τόσο την κατάσταση όσο και τις συνέπειες του παρεμπορίου.
  • Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κατανοεί την ανάγκη αμέσου λήψεως μέτρων κατά του παρεμπορίου.
  • Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος θεωρεί αιτία του θλιβερού και ζημιογόνου αυτού φαινομένου την γραφειοκρατία και την ανάγκη συνεργασίας πολλαπλών φορέων.
  • Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, όπως και για πολλά άλλα προβλήματα, έτσι και γι’ αυτό, θεωρεί ότι η λύση θα είναι ο «Καλλικράτης».
Απ’ όλα τα παραπάνω ο τύπος, φιλοκυβερνητικός και μη, αντελήφθη ότι… ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα κατά του παρεμπορίου!!! Προκαλούμε οιονδήποτε θέλει να διαβάσει τα πρακτικά της συνεδριάσεως της ολομελείας της βουλής την 4/6/2010 και αν σε όσα ο πρωθυπουργός είπε, διακρίνει έστω και την παραμικρή σαφή πρόθεση του κ. Παπανδρέου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, πέραν των γενικόλογων δεσμεύσεων περί «Καλλικράτη», τότε πραγματικά δεν είμαστε άξιοι να διεξάγουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, τα ΜΜΕ δείχνουν πόσο μεγάλες είναι οι σχέσεις αλληλοεξαρτήσεώς τους με συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα. Ακόμη πιο φαιδρά, βέβαια, είναι κάποια λίγα κομματικά ΜΜΕ, τα οποία από την χθεσινή συζήτηση για το παρεμπόριο συνεπέραναν ότι ο πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Καρατζαφέρη ετοιμάζουν πογκρόμ κατά των «καημένων» αλλοδαπών μικροπωλητών.

Πολύ φοβούμαστε ότι οι πραγματικές προθέσεις τις κυβερνήσεως κρύβονται στο διυπουργικό πόρισμα που συνετάχθη υπό τον υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Βούγια, σύφωνα με το οποίο, οι λαθρομετανάστες παράνομοι μικροπωλητές θα νομιμοποιηθούν μέσω αδειών εργασίας, ενώ τα παράνομα εμπορεύματα που κατάσχονται, από 'κει που μέχρι σήμερα οδηγούντο στην υψικάμινο, τώρα θα επαναδιοχετεύονται στην αγορά.

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» δεν πιστεύει λέξη από τις δήθεν δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και ενημερώνει τόσο την κυβέρνηση όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του στους δρόμους της Αθήνας αλλά και άλλων ελληνικών πόλεων, μέχρι αυτοί να καθαρίσουν από την ανομία, την εξόφθαλμη ανισονομία και την απόλυτη αναρχία.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κόμμα που αγώνίζεται για την καταπολέμηση του παραεμπορίου αλλά κανένας δεν ακούει. 'Ολοι οι αλήτες που λεν ότι αγωνίζονται για τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων στην πραγματικότητα αγωνίζονται υπέρ των Σομαλών ,των Πακιστανών, των Αλβανών ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ και εις βάρος των Ελλήνων εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή