F.A.Q. - Συχνά ερωτήματα

Επειδή η μέχρι τώρα δράση μας γεννά ερωτήματα αλλά και επειδή μερίδα του τύπου μας συκοφάντησε επιμόνως μετά την πρώτη δράση μας στις 10 Απριλίου, δημιουργήσαμε αυτήν την ενότητα, όπου μπορείτε να λάβετε γρήγορα απαντήσεις σχετικά με την ομάδα μας. Η ενότητα θα συμπληρώνεται ενίοτε, σε περίπτωση που διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν νέες συνήθεις απορίες για εμάς και την δράση μας.

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» σχετίζεται με κάποιο κόμμα;

Όχι! Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τέτοιου είδους συνδέσεις με βάση την προσωπική πολιτική δράση κάποιων μελών του, το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» είναι αυτόνομο. Άλλωστε, συμμετέχουν σε αυτό άτομα από διάφορες πολιτικές τάσεις και κόμματα.

Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» κατηγορείται από μερίδα του τύπου για αυτοδικία, ότι άσκησε βία εναντίον αλλοδαπών παρανόμων μικροπωλητών και ότι είναι ρατσιστικό.
Σε καμμία περίπτωση η ομάδα μας δεν έχει ασκήσει βία ούτε και θέλει ποτέ να το κάνει. Οι όποιες κατηγορίες είναι ανυπόστατες και γι’ αυτό άλλωστε δεν έχουν ακολουθήσει κάποια νομική οδό. Τουναντίον, οι συκοφάντες της ομάδος μας θα διωχθούν τόσο στα ποινικά όσο και τα αστικά δικαστήρια.

Κάποιοι λένε ότι η ομάδα «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» δεν αντανακλά την άποψη του εμπορικού κόσμου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και των παρανόμων μικροπωλητών.

Όχι μόνον η ομάδα μας είναι σε απόλυτη σύμπνοια με την άποψη των εμπόρων αλλά και με εκείνη όλων των πολιτών που βλέπουν την ζωή τους να υποβαθμίζεται από την εκτεταμένη παραβατικότητα και την απροκάλυπτη ατιμωρησία των παρανόμων μικροπωλητών, την ώρα που οι ίδιοι καλούν να πληρώσουν τα σπασμένα για την διαφθορά όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 ετών. Το αίτημα της ομάδος μας άλλωστε δεν είναι τίποτε άλλο από την εφαρμογή του νόμου και σ’ αυτό είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με το ίδιο το κράτος. Επιπλέον, έχουμε επανειλημμένως λάβει την θεσμική υποστήριξη συνδικαλιστικών οργάνων την οποία μάλιστα διευρύνουμε μέρα με την μέρα.

Γιατί το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» καταφέρεται εναντίον των απλών μικροπωλητών, οι οποίοι είναι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που προσπαθούν να επιζήσουν;
Όπως ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων έχει πει, οι άνθρωποι αυτοί εισπράττουν 40 – 50 ευρώ ημερησίως. Αυτό το ποσό για πολλούς εμπόρους και εν γένει φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας είναι άπιαστο όνειρο. Επιπλέον, από τους εμπόρους που κινδυνεύουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω του αθεμίτου ανταγωνισμού του παρεμπορίου και της συνολικής απαξίωσης των αγορών όπου στεγάζονται, εξαρτάται πληθώρα εργαζομένων, οι οποίοι κινδυνεύουν επίσης να βρεθούν στον δρόμο. Η πρόσοψη αυτού του προβλήματος είναι οι ίδιοι οι παράνομοι μικροπωλητές και η δουλειά των πολιτών είναι να το καταδεικνύουν και να ζητούν την εφαρμογή του νόμου. Αντιθέτως, δεν είναι δουλειά τους να διερευνήσουν την ρίζα του. Αυτή είναι μια δουλειά της πολιτείας από τις πολλές που αρνείται να κάνει, εις βάρος πάντα των πολιτών.

Η επωνυμία «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» μαρτυρά μία μονοθεματική δράση. Η ομάδα θα δραστηριοποιείται μόνο σε ό,τι αφορά το παράνομο εμπόριο;
Όχι βέβαια. Το «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» συνδράμει ήδη και ενθαρρύνει ανάλογες ενέργειες που στοχεύουν στην αποκατάσταση της τάξεως και στην εξασφάλιση ενός υγιούς κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος για όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδος μας.