Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Καυγάς μεταξύ νομίμων και παρανόμων μικροπωλητών στον Πλαταμώνα


Άγριος καυγάς έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον Πλαταμώνα, μεταξύ εγχρώμων λαθρεμπόρων και νομίμων μικροπωλητών για τις θέσεις στην παραλιακή οδό του θερέτρου. Ενώ η κίνηση κορυφωνόταν, οι γνωστοί έγχρωμοι μικροπωλητές τοποθέτησαν τα εμπορεύματά τους μπροστά στις θέσεις των μικροπωλητών, οι οποίο κατέχουν νομίμως τα συγκεκριμένα πόστα, καταβάλλοντας ενοίκιο στον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου. Στις προτροπές να απομακρυνθούν, οι Αφρικανοί άρχισαν τις προκλήσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι όσα συνέβησαν ήταν απερίγραπτα. Όπως αναφέρει το «Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος», ο απλός καυγάς που ξεκίνησε με διαπληκτισμούς εξελίχθηκε με συμπλοκή, καθώς ενεπλάκησαν ένθερμοι του... κατς, υποστηρίζοντας την μία ή την άλλη πλευρά... Η σύγκρουση διήρκεσε δύο ολόκληρες ώρες (!!!), με καρέκλες και άλλα αντικείμενα να εκσφενδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση, τραυματίζοντας μάλιστα ανύποπτους τουρίστες.

Ύστερα από καθυστερημένη παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. οι προταίτιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Οι καταστηματάρχες του Πλαταμώνα εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την μόνιμη παρουσία των αλλοδαπών λαθρομικροπωλητών, που καταλαμβάνουν θέσεις χωρίς να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο, όπως οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου