Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μπορείτε αλλά δεν θέλετε!

Η Ερμού μιλά μόνη της και φωνάζει ότι οι αρμόδιοι μπορούν αλλά δεν θέλουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!»

Στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» της 19/04, ο δήμαρχος Αθηναίων φέρεται να είπε: «Προτιμώ, αντί να στρέψουμε τους μικροπωλητές στην εγκληματικότητα, να κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια.», δηλώνοντας ότι αναζητά «ένα κομμάτι στην Αθήνα που να γίνει, ας το πούμε, ένα έθνικ παζάρι και να μαζευτούν οι περισσότεροι εκεί.» Στο ίδιο δημοσίευμα, ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδάκης, αναφερόμενος στα επεισόδια της 10/4 δηλώνει: «Δεν είναι δουλειά κανενός να βγαίνει στον δρόμο βιντεοσκοπώντας και φωτογραφίζοντας κόσμο. Το σκεπτικό κάποιων που διοργάνωσαν αυτή την επιχείρηση δεν ταυτίζεται με την άποψη του εμπορικού κόσμου. Υπέβαλαν μάλιστα και μηνύσεις για το ζήτημα των Αφρικανών μικροπωλητών, αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Στρέφονται εναντίον του Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του Νικ. Κακλαμάνη».

Ως «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!» ερωτούμε την ηγεσία του δήμου: Σε ποια περιοχή και σε τι έκταση επιδιώκει να εγκαταστήσει το «έθνικ» παζάρι του, ποιος τον έχει εξουσιοδοτήσει για να παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προ παντός, τι προϊόντα θα διατίθενται στο παζάρι αυτό; Ρώτησε την γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών; Σκοπεύει ο κ. δήμαρχος να διαθέσει χώρο σε αυτό το παζάρι και στους λαθρομετανάστες μικροπωλητές, οι οποίοι, αν κρίνουμε και από τις συλλήψεις της 10ης Απριλίου αντιστοιχούν στο ήμισυ όσων απασχολούνται σε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα;

Στον κύριο Παπαδάκη, υπενθυμίζουμε ότι ταύτιση ή όχι του εμπορικού κόσμου με την δράση μας διαφαίνεται από την κάλυψη που μας παρέχουν τα συνδικαλιστικά του όργανα, αλλά και η συμμετοχή και εκλογή πολλών από εμάς σε αυτά. Για την ιστορία, την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, κ. Δημήτρης Αρμενάκης, τη παρουσία των αντιπροσώπων, καθώς και του προέδρου της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλη Κορκίδη, εξουσιοδότησε το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και επικεφαλής μας, Παναγιώτη Δούμα, να ενημερώσει τους φορείς της δικαιοδοσίας της για την ανάπτυξη αντιστοίχων κατά τόπους δράσεων υπό την ονομασία «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!». Του απαντούμε τέλος τα εξής:

  1. Πριν μας υποδείξει ποια είναι η δουλειά μας και ποια όχι, ας φροντίσει να κάνει εκείνος την δουλειά του και όχι τα «στραβά μάτια» που του υποδεικνύει ο δήμαρχος.
  2. Η δική μας «επιχείρηση» προφανώς έπιασε τόπο, αν κρίνει κανείς από τον δραστικό περιορισμό χρονικά και γεωγραφικά του καταντήματος της πόλεώς μας, αμέσως μετά τα γεγονότα της 10/4. Η Ερμού μιλά μόνη της και φωνάζει ότι οι αρμόδιοι μπορούν αλλά δεν θέλουν.
  3. Ας κάνει μία στροφή στην πολυθρόνα που έχει στρογγυλοκαθίσει μέσα στο δημαρχείο και ας δει τι γίνεται στους δρόμους που βρίσκονται πίσω από αυτό. Σύντομα, άλλωστε, θα λάβει το μήνυμα και από εκεί.
  4. Ας μην ξεχνά ότι ΚΑΙ εκείνος έχει μηνυθεί.

Οι ετικέτες που συντονισμένα ο τύπος προσπαθεί να μας προσάψει δεν καταπίπτουν μόνο από την θεσμοθετημένη αναγνώριση της δράσεώς μας αλλά και από την αποδοχή που αυτή εισπράττει μέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία, από την οποία όλοι αυτοί έχουν κατά πολύ απομακρυνθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου